Dneska odpoledne se mi stala strasna vec.
Mam tualatina 1100 na 1515(11x137) a pouzivam dva moduly ram 256MB(prvni slot na RAM) ktera jede na 2-3-2 na 145 a 128MB(druhej slot) 3-3-3 na 145.

Chtel jsem otestovat propustnost pameti pomoci programku speedsys (pod dosem) a tak jsem tu 128 vyndal a 256 nastavil na max.
Pri fsb 145 a nastaveni 2-2-2 uz windousy nebutojou ale pod dosem to jelo perfektne. Pote jsem snizil casovani na 2-3-2 a zapojil 128 modul.

Pri nasledujicim postu mi deska detekovala jen 128 misto 384MB. Proto jsem nastavil casovani na 3-3-3 a snizil fsb na 137. Opet jen 128MB.
Tu 128 jsem vyndal a pri dalsim butovani uz jsem mel 256. Tu 256 jsem nechal v prvnim slotu na pameti a tu 128 dal do tretiho.

Zapnu PC a NIC. Ani monitor se mi nazapnul

Vyndal jsem tedy tu 128 a vyndal grafiku - zandal grafiku. Opet NIC. Pote jsem skousel vsechny mozne kombinace pameti ve vsech bankach.NIC.

Po zapojeni speakru se mi ozyval dlouhy ton + pauza stale dokola. U kamose na internetu jsem si zjistil ze to je chyba pameti nebo grafiky.

Smazal jsem tedy CMOS (jumperem na desce pri vypnutim napajenim), vypnul softmenu a pomoci svitchu na desce nastavil nasobic na 8 s fsb na 100. Po tomto zasahu prestal speaker piskat ale PC stale NIC.

Vecer jsem si vypujcil PCI grafiku S3 virge 2MB a vyzkousel ji misto meho AGPckoveho GF2MX. Opet nic. Jiny pameti sem zatim nesehnal (kazdej ma DDR), snad sezenu zejtra.

PROSIM VAS VSECHNY, KOMUKOLI SE NECO TAKOVEHO STALO PORADTE.