Ach jo Kuklo, tak já teda ještě zareaguju. Psal jsem, že je přístupová doba MENŠÍ než 1ms, nikoli 1ms. Souhlasím, že 1ms by byla docela dost, i když na druhou stranu ten disk má o 50% vyšší otáčky. Schválně jsem si udělal několik bleskových testů v HDTach, shodneme se asi na tom, že Sandra je k ničemu. Porovnával jsem Seagate Cheetah 15k a 10k, random access time se u obou dsků lišil průměrně o 0,7ms. Samozřejmě co si napíše výrobce na svoje stránky je věc jiná. Naopak sekvenční přenos byl u 10k modelu o cca 2MB/s lepší. Ty mě teď zřejmě budeš tvrdit, že toto je absolutně nedůležitý údaj, no já si to zase nemyslím. Samozřejmě, a to se asi taky shodneme, je to u každého výrobce jiné, např Maxtor Atlas KIII 10k má až o třetinu horší výsledky než Seagate 10k. Na druhou stranu se taky podstatně méně hřeje. Prostě se snažím naznačit, že otáčky nejsou všechno a nesouhlasím s tvrzením, že 15k disk má o 20% vyšší výkon. Z většiný tvých reakcích zde na fóru usuzuji, že problematiku ovládáš skvěle, ale taky tě začínám podezřívat, že jsi neměl v ruce SCSi disky a prodáváš někde Raptory

Samozřejmě to neber vážně.
Dále, nebavili jsme se zde o řadičím SATA a SCSI, jenom mi šlo čistě o poznámku ke SCSI. Je zřejmé, že SCSI JE drahé řešení, ale nikde jsem taky netvrdil, že není. A nerad bych, aby to vypadalo, že prosazuju SCSI řešení, jenom prostě naznačuju.
Co se týče toho Raptora, stojím si za tím, že je to zbytečně drahý disk a snad každý by bal rád, kdyby byl levnější, protože to JE dobrý disk, jenom cena je přehnaná. Je taky fakt, že míří spíš do serverů a WS než do domácích počítačů, ale komu by se nelíbilo mít ho za rozumnou cenu doma? A v tom se mnou budeš taky souhlasit, pokud nejseš zazobanec, kterýmu na penězích nezáleží.
Jo a mimochodem jsme si zde rozpoutali svoji vlastní debatu, která je trochu vzdálená tazatelově dotazu, doufám, že ostatní prominou.
A poslední věc, doufám, že Kuklo nejseš na mě nějak naštvanej nebo rozhořčenej, že mám jinej názor než ty, je to prostě můj názor a nějaké zkušenosti, takže asi tak a kdyby to bylo možné, tak tě pozvu na pivo a můžeme u toho debatit.