Vcera som mal trosku cas tak som sa pohral so svojim home PC. V Intel specification sheete som nasiel toto tykajuce sa mojho procaku SL63X:
These parts have some specifications that differ from those in the Intel Pentium 4 Processor with 512-KB L2
Cache on 0.13 Micron Process datasheet. The specifications that are different from the datasheet are: Vmax=
1.420 V, Vmin=1.350 V, Icc_max = 41.6 A, TDP= 49.6 W, Tcase= 67C, Isgnt=17.1 A.

Takze som si povedal ze to vyskusam, dal som to na 1.425 v BIOSE (inac moja doska undervoltuje oproti nastaveniu o 0.05V) a spustil, vsetko nabehlo a PC stabilny aj pri Prime95. Tak som chcel zistit spodnu hranicu pri default voltazi. Isiel som postupne dole az som sa zastavil na 1.10V, menej BIOS nedokaze dat. System nastartoval, Sandra2003 v pohode aj na CPU teste aj memory, akurat prime95 uz bolo nestabilne. Znova som restartol a dal to na 1.125V. S tymto napatim uz uplne v pohode aj Prime95. Nechal som to pustene asi 2 hodiny a ziadna chyba. Takisto prebehli testy v Sandre aj obidva 3Dmarky. Sandra vyratala 29W pri tomto napati Takze som skusil vypnut ventilator na CPU a teplota vystupila asi na 45°C pri beznej praci, robil som si poriadok na disku so subormi. Prime95 to ale uz bez ventilatora nestihalo, radsej som ho pri 55°C znovu zapol.
Potom som sa dal druhou cestou, nastavil som default frekvenciu a skusal dvihat FSB. Skoncil som na 155MHz pri 1.50V kde system nastartoval aj testy CPU prebehli OK akurat to malo problem pri restarte PC, zamrzalo to na POSTe, bolo treba vypnut a zapnut. Na 150MHz FSB uplne bez problemov aj pri restarte. Takze vysledok je 1.8GHz pri 1.07V a 2.7Ghz pri 1.50. Pritom ten CPU isiel hodne dlho na 2.95GHz a 1.75V. Ze by sa mu precistili elektronove kanaly a nemaju uz taky velky odpor ked staci take male napatie ?
Skuste to aj vy ked vam bezi nejaku dobu pretaktovany procesor pri zvysenom napati.