Citace Původně odeslal mino
Citace Původně odeslal Ladis
Asi bych to shrnul takto:
u 17" CRT 38-40cm (viditelná úhlopříčka), je u 15" LCD 38 cm.
u 19" CRT 43-45cm (viditelná úhlopříčka), je u 17" LCD 43cm, resp. u 18" LCD 46 cm.
u 20"-21" CRT 46-50cm (viditelná úhlopříčka), by odpovídalo 18" LCD 46 cm, resp. 20" LCD 50cm
to jsou bludy

Tohle je na mne presprylis zaujaty ve prospech LCD

Tezce sezenes 19" pod 45cm, ja osobne mam 46, a spickove (niektore) monitory maju aj tych 48.

Added:

Jeste neco, 25-kilovy monitor se hure krade

-bydlim na intraku-
Je vidět, že si ještě nezkušený zajíček a málo si toho viděl. Mino si prostě mimo! Ono něco jiného je viditelná úhlopříčka a něco jiného použitelná úhlopříčka, protože na krajích je už dost mizerná linearita obrazu i barevné konvergence, je tím použitelná úhlopříčka na skutečnou práci ještě menší, než viditelná. Dále jinou použitelnou úhlopříčku má 19" CRT 5 let starý a jinou dnešní nový 19" atd ........... Tady bych asi citoval mého kolegu "Bav se s volem o neděli, když ho v pátek zabijou" Tedy nic ve zlém.
Můžeš si myslet, že jsem příliš zaujatý pro LCD, ale to je tím, že CRT dokonale znám a vím co od toho lze očekávat a taky pro to, že technologie LCD je tak dobrá v porovnání s již příliš dlouho využívanou technologií CRT, která evidentně je na konci svého morálního života, chce se mi křičet "KONEČNĚ !!!!!" Kdo si dnes koupí ještě CRT (kromě jistých vyjímek), je to buď dement, nebo chudák. To je pouze na soucit.