Stránka 1 z 3 123 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 53

Téma: mobil- specificke pozadavky

Senior Member Avatar uživatele DOT
    Věk
    38
    Vliv
    295

Standardní mobil- specificke pozadavky

V soucasne dobe jsem uzivatelem HCT Mteor, ktery uz dosluhuje. A take moje trpelisvost s windows mobile uz je hranicni.

Koukam se tedy po novem mobilu. Mam ted u vodafonu moznost vzit si dotovany telefon, ale koupit ho muzu i jinde.

Pozadavky:
    Kov. Nechci zadny plast. Kov je Kov. ( staci castecne kovove provedeni )
    Operacni system, ale Windows jen v krajnim pripade
    GPS
    Kvalitni display
    idealne 3,5mm jack
    Cena cca 6k ( u dotovaneho nebo u stroje z druhe ruky )

Zatim jsem koukal na Nokii E71 a na iPhone. U iPhonu mam obavu z iPhone manie, nechci byt soucasti "stada". Na druhou stranu vim, ze by mi iPhone dal to co potrebuji . Pak je tu jeste Sony Ericsson P1i, ale po zkusenostech s M600i jsem lehce skepticky.

Napada vas nekoho nejaka dalsi varianta ?
    <III>
    C2Q@2,33Ghz | gigabyte G33 | 4x1GB GeIL | geforce 460
    IBM ThinkPad T60p
    olympus e-300+zuiko1454+zuiko4015+tamrac adventure7+Qentis STCO-01+fl36

Standardní Re: mobil- specificke pozadavky

jsem stastným majitelem iphonu.
    síla iphonu je v externich aplikacich, coz ti zadny jiny telefon nenabidne, o tom žádná. klasické zápory iphonu byli mms, ze neumí videa a bluetooth. první dvě jdou pohodlně řešit jailbreakem a nahráním požadovaných aplikací, aplikaci na zprovoznení bluetoothu zadnou neznam a nejspis zatim zadna funkční neni.
    výhody iphonu jsou jasné... výborný display, bezkonkurenční ovládání a externí aplikace prakticky na cokoliv (at už free nebo za par dollarů)
    být tebou vemu iphone
    Apple Macbook Pro + iPhone 4 a na filmy HTPC + LG 42PG6000
    DJ equipment: Macbook Pro + Vestax VCI-100 + Technics RP-DJ1200
    Budu rád, když poctíte můj web www.iPhoneTips.cz svou návštěvou. :)

Věk
    38
    Vliv
    295

A jak treba v hospode ? Da se porad pohodlne ovladat ? Nosis ho v kapse ?
    <III>
    IBM ThinkPad T60p

Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Vliv
    333

S tim JB bacha - ne kazdy je ochotny u nove veci za nekolik tisic (x-10) prijit okamzite o zaruku. Ja ho mam cca pul roku a JB stale nemam - nepotrebuju ho. S PC jsem mel mobil sparovany naposledy nekdy v listopadu, nove aplikace uz par mesicu nehledam a tech par co tam mam mi bohate staci. Mozna, az zacnu jezdi zase MHD, ze si do nej dam par videii a novych her, do te doby ale na to nemam ani cas.

V hospode se da ovladat stejne pohodlne jako doma

Od vanoc jej nosim v pouzdre u pasu. Do te doby v kapse kosile.

Iphone te odnauci psat sms pri rizeni. NEJDE to na nem ani za Boha - diky chybejici klavesnici neni hmatova odezva a neda se psat "popameti".

pozn.: Na styl razeni SMS jsem si strasne rychle zvykl, nechapu proc s tim neprisel uz davno nekdo jiny.

web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Member
    Věk
    41
    Vliv
    280

Ja bych jen doplnil, ze pokud chces mobil na navigaci (v pozadavcich mas GPS), tak iphone neni telefon pro tebe, navigovat zatim neumi a kdovi jestli vubec nekdy bude umet.

Jinak si myslim ze tvoje pozadavky splnuje, a osobne bych jej momentalne nevymenil za nic co je na trhu
    FUN: Core i5-2500K, CM Hyper 212+,ASUS P8Z68-V PRO, CORSAIR 8GB DD3 1333MHz, ASUS ENGTX560 Ti DCII 1GB, Samsung F1 1TB, 2x2TB WD RAID 1, WD MyBook Premium ES 500GB, Samsung SH-S183L, Seasonic S12 430W, Fractal Define R2 & HP LP2475w, Logitech Z-5400, Logitech Cordless Desktop MX5500 Revolution
    WORK1:Lenovo T61 - C2D T9300, 2x2GB DDR2 533 MHz, 80GB Intel X25-M, quadro nvs 140M 128MB, DVD+-RW DL, 15.4'' WSXGA+, TPM + FPR, Win7 Pro
    WORK2:MacBook Pro - Core i7 2720QM 2.2 GHz, 8GB DDR3, 180GB OCZ Vertex2, Radeon 6750M 1GB, 15.4'' WSXGA+ glossy, Mac OS X Lion

Vliv
    333

navigovat neumi, ale bez problemu ti ukaze kde jsi a kam se mas dostat. Toto mi v 90% pripadech staci.
    Problem je akorat v drzaku do auta (zatim nemam), bez nej je to des...

games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Senior Member Avatar uživatele bukva
    Věk
    39
    Vliv
    294

Splňující by ještě měl být třeba Samsung Omnia 8GB, ale ten má WinMobile a taky třeba Blackberry 8900, ale tam nevím, jestli se dostaneš na 6000kč.

Ačkoliv je modelů málo (holt kovy jsou těžké, drahé a často ne tak odolné, jak se může zdát), tak jsou všechny platformy pokryty (až na Android, který zatím má sice zajímavý SW, ale HW pod odpovídající úrovní, řekl bych).
    Naposledy upravil bukva; 17.02.2009 v 19:07.
    Myšlení zkresluje realitu.

Muzu se zcela nezaujate zeptat co te odradilo od Windows Mobile?
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Věk
    38
    Vliv
    295

Citace Původně odeslal Caleb Zobrazit příspěvek
    Muzu se zcela nezaujate zeptat co te odradilo od Windows Mobile?
    V podstate nic zavazneho, jen jsem si na nej po predchozi skvele zkusenosti se symbianem asi dostatecne nezvykl. Symbian mi prijde elegantnejsi.
    <III>
    IBM ThinkPad T60p

Citace Původně odeslal PetrT Zobrazit příspěvek
    S tim JB bacha - ne kazdy je ochotny u nove veci za nekolik tisic (x-10) prijit okamzite o zaruku. Ja ho mam cca pul roku a JB stale nemam - nepotrebuju ho. S PC jsem mel mobil sparovany naposledy nekdy v listopadu, nove aplikace uz par mesicu nehledam a tech par co tam mam mi bohate staci. Mozna, az zacnu jezdi zase MHD, ze si do nej dam par videii a novych her, do te doby ale na to nemam ani cas.

V hospode se da ovladat stejne pohodlne jako doma

Od vanoc jej nosim v pouzdre u pasu. Do te doby v kapse kosile.

Iphone te odnauci psat sms pri rizeni. NEJDE to na nem ani za Boha - diky chybejici klavesnici neni hmatova odezva a neda se psat "popameti".

pozn.: Na styl razeni SMS jsem si strasne rychle zvykl, nechapu proc s tim neprisel uz davno nekdo jiny.
    tak JB hned neznamená ztrátu zaruky... vetsinou jde firmware bezproblemu restorovat a dostat ho tak do "originalniho" firmwaru=platná zaruka. takovych lidi, co reklamovali JBreaknutý iphone je hodne (viz. forum na iphone.cz).
    kazdopadne s tebou souhlasim ze JB je nutnost... ja mel iphone takto cracknutý pul roku a ted jsem se vrátil k puvodní originální verzi firmwaru (verze 2.2) a ta je uz, dle meho nazoru, hodne slusna verze sama o sobe. App store je samozrejme velka vyhoda, ja ho vyuzivam hodne. iphone tim ziska mnoho novych funkcí. to ti jiny mobily nenabidnou.

a sohlasim, ovladani je imho v pohode v jakymkoliv stavu
    navic jako majitel macbooku si s iphonem rozumí spousta mac osx aplikací, coz je parada...
    Naposledy upravil -jb-; 17.02.2009 v 22:07.

Vliv
    333

Nevidel jsem zadneho cecha, ktery by u nas reklamoval JB mobil, ktery pred reklamaci zase restoroval zpet. Vsude jsem cetl jen JPP z jinych zemi. Podle lidi co se v tom hrabou jde provedeny JB vzdy zjistit, jen nikdo nevedel, zda si to servis bude overovat. Proste bych byl opatrny.

Věk
    38
    Vliv
    295

A o co ze se jedna kdyz uz to tu resime?

add GPS: nekdej sem cetl ze TomTom uz na navigaci pro iPhone dela, takze do budoucna by se s navigovanim snad pocitat dalo.

Ted nevim jestli vzit od vodafonu slevu a mobil koupit nekde v bazaru ( aukro, ebay) nebo vzit rovnou novy od operatora.

Jeste me napada co filmy ? Existuje pro iPhone neco jako smartmovie ?
    <III>
    IBM ThinkPad T60p

Citace Původně odeslal PetrT Zobrazit příspěvek
    Nevidel jsem zadneho cecha, ktery by u nas reklamoval JB mobil, ktery pred reklamaci zase restoroval zpet. Vsude jsem cetl jen JPP z jinych zemi. Podle lidi co se v tom hrabou jde provedeny JB vzdy zjistit, jen nikdo nevedel, zda si to servis bude overovat. Proste bych byl opatrny.
    no mělo by to bý tak, že tzv. "lidi co se v tom hrabou" vidí neco jako cernou skrinku iphonu (log) s historii nahraných firmwarů. pokud JBnutý telefon třeba 3x - 4x restoruješ, tak by neměl být problém. ovšem je jasné, že nekdy se reklamace povést může a někdy ne. to bude asi dost individuální.

2 DOT:
    jailbreak je tzv. cracknutí telefonu. dělá se to proto, aby šli do telefonu nahrávat aplikace, které nejsou pouze na app store. jak jsem ale uz psal víš, podle mě to s novym firmwarem neni nutné, pouze pokud budes vyzadovat aplikace, které zatím na app storu nejsou.

a co se tyče filmů, nevím co je smartmovie, ale pro iphonu existuje untilitka iTunes, pres kterou dostanes do telefonu mp3ky, filmy, vyzvaneni, podcasty a kdoví co ještě...

Vliv
    333

Resil se tu JailBreak, tj. odblokovani restrikci Apple. Umoznuje pak do mobilu nahravat neschvalene aplikace tretich stran a obchazet apple store (tj. mit soft zadarmo). Neschvalene aplikace umoznuji veci, ktere apple schvalne blokuje (a hodne z nich vyrazne zlepsi uzivani mobilu - mms, nahravani videa, mazani sms po jedne a ne celou historii, aktivni pohotovostni display atd atd atd.)

Hlasky o TomTomu obehly internet uz hodne davno, ale zatim se nic neobjevilo - uz tomu moc neverim.

Ja bych vzal iphone od cz operatora - kdyz uz nic, tak pri pripadne reklamaci ti je povinnen zapujcit nahradni iphone (doufam ze toto stale plati).

S filmy neni zadny problem - je toho plny internet a nebo si je muzes prevest sam. Pokud jsou bez titulku, tak je to zalezitost par kliknuti. Filmy s titulky se delaji sloziteji, ale taky to jde.

Junior Member
    Vliv
    279

co sa tyka gps pre iP, tak je na spadnutie od firmy Sygic. pouzivat by mal mapy teleatlas.

http://gps.favoriteam.sk/archiv/ipho...ion-sygic.html
    Athlon XP 2500+@11x200 MHz 1.75v, MB Epox 8rda+, vddmod 1,75v, 512 MB Apacer + 2x256 MB Twinmos (2-2-3-11), 120 GB Seagate, 80 GB Maxtor, 7200 RPM, GeForce 7600GS 256 MB 400/800@500/860, FlyTV Prime 34, WiFi Z-Com XI-626, Ovislink 5000, NEC 20WGX2 Pro, DVDRW LiteOn SHM165P6S-MS0P, Logitech Driving Force Pro
    FSC Amilo Pro V3545
    Asus P535
    Wii

Věk
    38
    Vliv
    295

Tak iTunes samozrejme znam. Smartmovie pro smarphony je konvertoprehravac. A koukam ze uz je i pro iPhone. U vodafonu nemaji ceskou variantu, je to problem ?

BTW: at se nebavime jen o iPhonu. Mate nekdo zkusenosti s tou E71ckou ?
    <III>
    IBM ThinkPad T60p

Citace Původně odeslal DOT Zobrazit příspěvek
    U vodafonu nemaji ceskou variantu, je to problem?
    tak to tušim nema zadny operátor. ja mam od O2 taky eng verzi. čestina lze nahrát po jailbreaku. nevím zda je až tak nutná, to musí každý uvážit sám...

Citace Původně odeslal DOT Zobrazit příspěvek
    BTW: at se nebavime jen o iPhonu. Mate nekdo zkusenosti s tou E71ckou ?
    Já ji mám přes půl roku a je je to mobil s asi nejlepší konstrukcí co jsem viděl (takové množství kovu téměř nemá obdobu), mně se na iPhonu 3G hodně nelíbí plastová záda (sice prý s jejich odolností není problém, ale dobrý pocit z úchopu jsem fakt neměl). Jako čistě multimediální přístroj bych E71 ale kvůli malému displeji nedoporučil (dívat se na ní na filmy si nedokážu moc představit) a hudba je taky s otazníkem (má jen 2,5 mm jack a E63 s 3,5mm jackem je plastová), sám používám bluetooth sluchátka, protože nenávidím skládání kabelu do kapsy u kalhot. Hudební přehrávač je ale v pohodě.

Klávesnice je přes malou velikost kláves velmi dobrá a rychlost/překlepovost psaní bude o dost lepší než u iPhonu (soudím i podle recenzí). Navigace není problém (Nokia Maps 3.0 beta jsou opravdu velmi slušné, a jsou k dispozici i navigační systémy dalších výrobců). Symbianovej prohlížeč je na úrovni safari (nebo možná ještě dál díky podpoře flashe, ale to je pro mě okrajová věc), ale prohlížení webu sráží malý displej a jeho nedotykovost (to je jediná oblast, kde dotykové ovládání jednoznačně uznávám, jinak mám raděj klasické).

Dalším faktorem je, že E71 je výrazně levnější (na to co umí mi připadá fakt levná).

Dotaz na majitele iPhonu: je pravda, že když je aktivní EDGE spojení, tak někdo kdo se vám zkouší volat je přesměrován do hlasové schránky?
    Naposledy upravil frelichl; 18.02.2009 v 11:33.
    Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution

Citace Původně odeslal frelichl Zobrazit příspěvek
    Dotaz na majitele iPhonu: je pravda, že když je aktivní EDGE spojení, tak někdo kdo se vám zkouší volat je přesměrován do hlasové schránky?
    ja mám v iPhonu stálé pripojení od O2 (3G) a normalne prijímám hovory

Citace Původně odeslal -jb- Zobrazit příspěvek
    ja mám v iPhonu stálé pripojení od O2 (3G) a normalne prijímám hovory
    Že to u 3G jde vím, ale někde jsem právě četl že u EDGE/GPRS ne, pevně doufám, že to byl nějakej blábol...
    Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution

frelich:
    no v tom pripade by nešlo volat u vodafonu a t-mobile, protože tito operátoři nemají 3G síť, ale pouze EDGE.
    nejspiš si slyšel nejakou kachnu

Tak jsem to zkoušel problém googlit a zřejmě to úplná kachna není (ale týká se to jenom EDGE, ne GPRS):
    http://www.zolved.com/synapse/view_c...EDGE_on_iPhone

Může někdo potvrdit, že tento problém u českých operátorů neexistuje?

Vliv
    333

Citace Původně odeslal frelichl Zobrazit příspěvek
    Že to u 3G jde vím, ale někde jsem právě četl že u EDGE/GPRS ne, pevně doufám, že to byl nějakej blábol...
    Neni to blabol. Dle infa na netu je to vlastnost site a ne mobilu. Proste pro sit jsi nedostupny.

edit: GRPS nemuzu vyzkouset, ale kdyz jsem na Edge, tak se mi neda dovolat - overeno.
    Naposledy upravil PetrT; 18.02.2009 v 12:54.

predpokladam, že to bude platit pouze pro telefony blokované na americkou síť AT&T. po odblokování může nastat problém...
    muj kamarád ma od t-mobilu edge na iPhonu (1verze) koupeneho v USA a je v pohodě.
    prijde mi to jako hloupost

Tak je to opravdu vlastnost sítě, při příjmu dat přes EDGE se nejde dovolat (ale když je spojení jenom aktivní a nic přes něj neteče, tak je to v pohodě).

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Mobil pro mne - misto T630
    Založil Smitka v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 11.04.2008, 17:06
  2. Mobil reklamace a zapujceni jineho
    Založil Jops v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 04.05.2006, 21:40
  3. 06/12/05 - mobil pro rodiče
    Založil D_a_v_i_d v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 1