Protože o tom žádné CZ internetové médium pravděpodobně neinformovalo(koukal jsem na živě, root.cz,technet.idnes.cz, google) a dokonce ani officiální stránky openoffice.org, tak jsem se o tom rozhodl napsat do svého blogu a poté i zde. Dneska jsem si všiml, že na officiálních mirrorech openoffice se nacházejí instalačky OpenOffice 3 RC1 a jestli vše půjde OK, tak 16. 9. tu máme stabilní verzi OpenOffice 3. Největšími novinkami OpenOffice 3 jsou dle mého dvě:
PDF EDITACE(přes OpenOffice Draw pokud to neupraví ještě, musíte nainstalovat tento plugin, který funguje pouze ve vývojových verzích OO 3) a OOXML podpora.
Více na mém blogu nebo tady na jednom z officiálních FTP serverů.
Jinak RC vychází o tři dny dříve, mělo vyjít až v pondělí.
EDIT: Tady jsem našel zatím asi jedinné oznámení o RC verzi na netu, jedná se o oznámení BSD verze.
EDIT2: Instalace OK, spouštění OK.
Pořídil jsem dva takové první screenshoty:
screenshot1 screenshot2
Pokud jste si u druhého screenshotu všimli zvláštního označení verze, tak vězte, že RC 1 verze je jen "převlečené" další testovací sestavení(v tomto případě m5), které bylo označeno i za RC verzipřečíst si to můžete zde(v EN, na spodku stránky)
EDIT 3: OpenOffice(dále jen OO) se spouští u mě(sestava viz. můj podpis) velmi rychle, bez zapnutého Rychlého spouštění se zapne do 4 sekund. Se zapnutou funkcí rychlého spouštění se OO prakticky ihned. Rychlé spouštění zabírá v operační paměti cca 50 MB(u mě v tuto chvíli 48 MB celkem, jedná se o dva procesy).