Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 46

Téma: Problém s Gainward 8600GTS

Standardní Problém s Gainward 8600GTS

Zdravim, koupil jsem si novou grafiku Gainward 8477-Bliss 8600GTS 256MB, PCI-E

viz tu:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45437

Když jí zapojím do svého PC, tak ve Windows se grafika chová celkem normálně, až na to že mi zobrazení na monitoru při 60Hz a při 75Hz připadá stejné. S bývalou Leadtek Winfast 6600TD 256MB při 75Hz bylo písmo takové tučnější lépe k přečtení. Ale ten největší problém mi dělají filmy a hry. Prostě jakmile se má grafika trochu víc zatížit. I filmy i hry vypadají takto:
    http://freewebtown.com/islandia/img1.jpg

PC mám:
    MB ASUS A8N5X
    AMD Athlon 64 3000+
    1GB RAM + 512MB RAM
    Gainward 8600GTS 256MB, PCI-E
    1x HDD 40GB Seagate Barracuda
    1x HDD 20GB Western Digital
    1x HDD 40GB Samsung
    1x HDD 320GB SATA Seagate Barracuda
    1x DVD-RW NEC ND3540A
    1x USB DVD-ROM Toshiba
    1x USB HDD 60GB Western Digital
    Zdroj EuroCase 350W

Na krabici je napsáno že grafika vyžaduje zdroj nejméně 400W. Zkusil jsem vzít tedy starší zdroj 300W (20pin) a napájet grafiku samostatně s tohoto zdroje, ale změna nenastala.

Nevím jestli je chyba v grafice nebo ve zdroji, nebo dokonce v desce.

Co si o tom myslíte vy?? nechce se mi kupovat i zdroj i desku a pak nakonec zjistit že je problém v grafice.

Jakej zdroj by pro mě byl případně ideální??

Nebo myslíte že postačí jen přeinstalovat Windows (používám Windows XP SP2)??

Díky za případné rady a pomoc.
    Naposledy upravil Glaster; 28.07.2007 v 14:13.

Standardní Re: Problém s Gainward 8600GTS

to zapojení další zdroje mě napadlo po přečtení tohoto článku kde píšou že grafika v PCI-E s externím napájením si může brát až 120W. viz článek str. 3

http://www.svethardware.cz/art_doc-D...400450C8D.html

skus grafiku u niekoho ineho na inom PC
    len či si jej nepomohol(ku koncu) ked si ju zapojil na začiatku na ten 350W akože zdroj.(nejký pokles napätia a potom prepätiea karta v čudu)
    nie nadarmo tam píšu na krabici 400W a to poriadneho zdroja,nie EuroCase,ten aspon 550W
    Naposledy upravil cicolably; 28.07.2007 v 14:40.
    CPU: C2D E6600 Conroe 2,4 @ 3,402| MoBo: ASUS P5K3 Intel P35 Deluxe + WiFi| VGA: X2900 XT 512 MB GDDR3| HDDs: 2x 36.7GB Raptor SATA 10k RAID0 + 1x 250GB Seagate Barracuda SATA II | RAM: Kingston PC3-8500 2x1024GBkit DDR3 | Vodné chladenie: made in JA, Viscool - CPU,Ek waters blok - GPU,2x Pasiv| PSU: Seasonic S-12 II 500W | DVD-RW: Lite-on 16H5S + Pioneer DWR-108| CASE: Thermaltake aluminium Matrix| LCD: Samsung 931BW Wide| Keyboard: Microsoft | Mouse:A4tech | OS: Vista 64bit Phone:Mio A701

Tohle mi nepripada jako HW chyba.... jaky pouzivas ovladace? Zkousel si jiny?

ovladače mám

ForceWare Release 162
    Version: 162.18
    Release Date: July 5, 2007
    WHQL Certified

to jak psal cicolably si nemyslím, grafika nejevila sebemenší problém např bliknutím, ani pc se samovolně nerestartovalo, a nebyla znát ani vyšší teplota některé součásti.
    Zkusím přeinstalovat Windows a tak za 45min hodím report.

Member Avatar uživatele cody1
    Vliv
    227

Odinstaluj stare ovladace.
    Pak nainstaluj nove.
    Ale vzhledem k poctu HDD to asi bude zdrojem. (odpoj vse co nepotrebujes = nech jenom systemovy HDD, vytahej vse z USB a nech jenom jednu DDR a vyzkousej to pote)

Senior Member mince Avatar uživatele Janikbanik
    Vliv
    290

Odpoj vsetky HDD okrem systemoveho, ak mozes tak aj DVDRom - ak vies bez nej pustit tu hru... tak ako vravi cody1
    A potom skus, ci tam bude rozdiel...
    Podla mna je to zdrojom...eurocase 350w nie je ziadna slava...
    Q6600 G0@3.0(def VCore);TRUE 120;NT-H1;965P-DS3 r3.3(F14);2x2GB.ADATA1066+;8800GTS.512MB;WD640AAKS ;HD103UJ;SH-S223Q;Audigy2ZS;Fortron.BS.500;Samsung.T220;MX518; Chieftec MX-01SL-D modded

Tak přináším zprávy po reinstalu Windows.

Filmy už jdou, ale jen v Media Playeru 11, v Nero ShowTime je stejné jako před instalací, hry taktéž. Myslím si že tento problém vyvolává DirectX nebo OpenGL, Zkoušel jsem stáhnout nejnovější verzi DirectX, ale ke změně nedošlo. Tato chyba je i když otevřu panel NVidia a tam kliknu na: "Upravit nastavení obrazu prostřednictvím náhledu". Tak je tam ukázka rotujícího znaku NVidie a též má ty čáry.

Vliv
    290

Citace Původně odeslal Glaster Zobrazit příspěvek
    Tak přináším zprávy po reinstalu Windows.

Filmy už jdou, ale jen v Media Playeru 11, v Nero ShowTime je stejné jako před instalací, hry taktéž. Myslím si že tento problém vyvolává DirectX nebo OpenGL, Zkoušel jsem stáhnout nejnovější verzi DirectX, ale ke změně nedošlo. Tato chyba je i když otevřu panel NVidia a tam kliknu na: "Upravit nastavení obrazu prostřednictvím náhledu". Tak je tam ukázka rotujícího znaku NVidie a též má ty čáry.
    A odpojil si aspon na pokus nejake z tych diskov, aby si Tvoj biedny zdroj trochu ulavil?
    Q6600 G0@3.0(def VCore);TRUE 120;NT-H1;965P-DS3 r3.3(F14);2x2GB.ADATA1066+;8800GTS.512MB;WD640AAKS ;HD103UJ;SH-S223Q;Audigy2ZS;Fortron.BS.500;Samsung.T220;MX518; Chieftec MX-01SL-D modded

grafiku stále napájím externí zdrojem o výkonu 300W. Je to ale starší zdroj pro ty starší desky, je jen 20pinovej místo dnešních 24pinů. Ale odpojení těch disků mohu zkusit.

Vliv
    290

grafiku stále napájím externí zdrojem o výkonu 300W. Je to ale starší zdroj pro ty starší desky, je jen 20pinovej místo dnešních 24pinů. Ale odpojení těch disků mohu zkusit.
    Ja by som rozhodne skusil tu variantu, ze len jeden zdroj (EC 350 W), minimum diskov (jeden), idealne 1x RAM a ak mas nieco pretaktovane, tak vratit na def... potom zopakovat testy...

Tak jsem vyzkoušel radu s tím odpojením disků a mechanik a stále stejné.
    Dokonce jsem zjistil že filmy komprimované XVIDem ty čáry házejí také, ostatní ne. ještě vyzkouším nainstalovat Counter Strike a zkusím přepnout jednou na OpenGL a jednou na Direct3D a uvidíme jak se to bude chovat.

Další rady uvítám. Stále mi nejde do hlavy že jí nestačí ani celej 300W zdroj.
    Ale potřeboval bych vědět co teda koupit nové abych nekupoval i zdroj i desku zbytečně.

jinak takto vypadá napájení ke grafice:
    http://freewebtown.com/islandia/img.jpg

zapojuju obě koncovky nebo se má připojovat pouze jedna?? vyzkoušel bych to připojit jen jednu, ale abych jí neodkouřil.

Tak v Counter Striku při zobrazení i Direct3D i OpenGL to háže ty čáry, pouze v zobrazení Software to jde v pořádku.
    Už začínám být dost nervní z tohohle.

Vliv
    290

zapojuju obě koncovky nebo se má připojovat pouze jedna?? vyzkoušel bych to připojit jen jednu, ale abych jí neodkouřil.
    Pokial viem tak obe, a idealne na "dva rozne kable"...tzn. nie ne ten samy...
    Ale to musis mat uvedene v tom malo manuali k VGA...

Inak nemozes tu VGA skusit na inom PC ?

Přesně tak jí zapojuju. každou koncovku na zvláštní kabel. Jinak grafiku teď momentálně jinde zkusit nemohu, páč neznám nikoho kdo by už jel na PCI-E a ještě k tomu měl silnější zdroj jak 400W. Možná snad během 14dní bych se mohl zastavit u známého v jednom obchodě s PC komponentama, aby mi jí testnul. Akorád jestli mu půjde nevím jak poznám co u mě nestíhá. Ale zase budu vědět že grafika je v pohodě.

Pokud by vás ještě něco napadlo, jsem jedno ucho.

jinak v manualu nic uvedeno není, jen abych připojil ext. napájení ke grafice a pak ke zdroji. nic víc.

Já vidím problém v (silně) poddimenzovaném zdroji. Podle počtu disků, velkosti paměti a náročnosti CPU na dodávky proudu bys měl mít alespoň 500W zdroj (raději značkovější - např. Fortron).
    Jinak pokud grafiku napájíš jiným zdrojem, tak je nutnost propojit země (černé vodiče) mezi zdroji.

Citace Původně odeslal Paolo Zobrazit příspěvek
    Já vidím problém v (silně) poddimenzovaném zdroji. Podle počtu disků, velkosti paměti a náročnosti CPU na dodávky proudu bys měl mít alespoň 500W zdroj (raději značkovější - např. Fortron).
    Jinak pokud grafiku napájíš jiným zdrojem, tak je nutnost propojit země (černé vodiče) mezi zdroji.
    A to myslíš proč a jak?? normálně vezmu molex s obou zdrojů a propojím černý kabely obou molexů nějak nechápu důvod tohoto kroku.

Tak jsem našel jednoho člověka s PCI-E a 450W zdrojem a po připojení grafiky do jeho PC, byl výsledek stejný jako u mě. takže si myslím že je rozhodnuto => reklamace grafiky. Jsem zvědav za jak dlouho mi to Czech Computer vyreklamuje.

Každopádně díky všem za rady a jakmile mi grafika dorazí nová, ozvu se.

A to myslíš proč a jak?? normálně vezmu molex s obou zdrojů a propojím černý kabely obou molexů nějak nechápu důvod tohoto kroku.
    jj, přesně tak, důvod je prostý, abys dostal nulový potenciál obou zdrojů na stejnou úroveň. Zabráníš tím pak zbytečným problémům a v nejnevhodnější situaci i zničení nějakého zařízaní.

Tak jsem našel jednoho člověka s PCI-E a 450W zdrojem a po připojení grafiky do jeho PC, byl výsledek stejný jako u mě. takže si myslím že je rozhodnuto => reklamace grafiky. Jsem zvědav za jak dlouho mi to Czech Computer vyreklamuje.

Každopádně díky všem za rady a jakmile mi grafika dorazí nová, ozvu se.
    V tom případě je jednoznačně problém v grafice, držím pěsti při reklamaci.

Vždyť to na obrázku je klasická šachovnice - tj. v 90% případů vadná karta
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

Moderátor Avatar uživatele Over
    Věk
    52
    Vliv
    312

Ano, nejpravděpodobnější je HW vada karty ...nicméně to nic nemění na faktu, že použitý zdroj EC je naprosto nevhodný pro výše zmíněnou sestavu a uživatel si jen zadělává na problém jeho používáním..

Citace Původně odeslal Over Zobrazit příspěvek
    Ano, nejpravděpodobnější je HW vada karty ...nicméně to nic nemění na faktu, že použitý zdroj EC je naprosto nevhodný pro výše zmíněnou sestavu a uživatel si jen zadělává na problém jeho používáním..
    Tak který zdroj by jste mi doporučili, v poměru Cena/výkon

Mám 3 návrhy, nebo znáte lepší za stejnou cenu??

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40456

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35404

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45433

Co vy na to??

Vliv
    290

Tak který zdroj by jste mi doporučili, v poměru Cena/výkon

Mám 3 návrhy, nebo znáte lepší za stejnou cenu??

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40456

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35404

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45433

Co vy na to??
    zadnej
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43195
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48157
    resp: Corsair Power Supply HX520 520W, Enermax Liebrty 500W...
    Inak testova najdes kopec, ak budes viac hladat...

BTW : Taketo dorazy na vyber zdroja by sa mali riesit v inej sekcii...

To děláš chybu s těma zdrojema Glastere...
    Já bych nebral ani jeden, když už tak moc trpíš na peníze tak alespoň tento:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43195
    1.980,- s DPH.

EDIT: Janikbanik byl rychlejší
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání