Pred tydnem jsem si koupil pres E-Shop u FOX computers 1GB ram, nechal poslat na dobirku. Pamet prisla, byla v poradku, ale mel jsem problemy pri urcitych delickach, frekvencich procesoru, nefungovalo to, jak ma. Jak jsem zjistil, je to nekompaktibilita s moji deskou.
Tak jsem napsal e-mail na reklamacni oddeleni FOX comp. s tim, ze bych ji rad vratil v ramci 14-denni doby, at se mi ozvou. Asi za hodinu mi zavolal clovek, co mi volal i pri koupi. Rikal, ze to resil s technikem, a ze to skutecne bude nekompaktibilita, ze ji muzu poslat na jejich adresu spolecne s 1) vytisknutym e-mailem, co jsem jim posilal, 2) kopii faktury a dodaciho listu a 3) cislem uctu, na ktery poslou penize. O zadne konkretni castce jsme se ale nebavili (v te chvili mi to neprislo), ale tedka jsem dost nejisty.
- Domlouvali jsme se jen po telefonu
- v jejich obchodnich podminkach je toto:
Odstoupení od kupní smlouvy
1. Odstoupení od kupní smlouvy ze strany koncového zákazníka a podnikatelského subjektu nepodnikajícího v oboru výpočetní techniky:
* Kupující má právo podle ustanovení Občanského zákoníku (zákon č. 40/1969 Sb.) §53 odst. 7 právo odstoupit od kupní smlouvy do 14 dnů od převzetí zboží. Tato možnost zaniká, pokud bylo zboží odebráno osobně ze skladu prodávajícího. Pokud se kupující rozhodne zboží vrátit, musí ho nepoškozené, bez známek užívání nebo opotřebování, v původním obalu a kompletní zaslat zpět v uvedené lhůtě (určující je datum odeslání). Po obdržení vráceného zboží prodávající obratem zákazníkovi vrátí zpět odpovídající částku předem dohodnutým způsobem. Kupující zásadně nepřijímá zboží zaslané za tímto účelem na dobírku!
* Vrácená částka se bude rovnat rozdílu kupní ceny a nákladů, které prodejce vynaložil v souvislosti s dodáním zboží zákazníkovi (např. přepravné apod.). Prodávající je oprávněn od vrácené částky odečíst také storno poplatek, který může dosáhnout až 100% z ceny zboží.
Bojim se, ze kdybych jim to poslal, penez bych se taky nemusel dockat![]()