Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 38 z 38

Téma: Soltek SL-KT600-RL

Standardní Re: Soltek SL-KT600-RL

/OT: Sry, ale problémová? Jednak na netu se dají najít staré recenze a zkušenosti uživatelů a jasně z toho plyne, že se jedná o desku lowend, již tenkrát za dobrou cenu, dle toho odpovídají také její vlastnosti a výbava. Je ovšem stabilní. Není příliš vhodná na taktování a rozhodně je nutné se vyhnout kombinaci s R9600. Ano, snad jsou nějaké problémy se sata, ale to není až tak problém této desky jako spíš SB VIA VT8237. Ale jinak je tato deska jako taková celkem slušná. Osobně mám vyzkoušeno na ní jak 1, tak 2 moduly pamětí, R9200, 6600nonGT a v PCI porůznu TV, řadič, zvukovka,... Vše bez problémů a stabilní...

Ale k tématu:
    Máš možnost vyzkoušet jinou grafiku? (Kvůli kombinaci s MB)
    Jinak souhlas s postupem Katoo. Nevíme jakej máš zdroj. A je to možná hloupost, ale zkontroluj si upevnění všech komponent a chladiče cpu zvlášť - nevyhazuje to tepelná ochrana?
    Lost in Kalø, near Storsjön and to look at Knutshø or chilling at Lahaina.

Osobne me zlobil pametovy radic, ktery proste nezvladal 400MHz na pametech...zkus je prepnout natvrdo na 333MHz. Btw - problem jsem nikdy nevyresil, nepomohl ani BIOS, ani nove moduly, ani ruzne casovani. Pravdepodobne zavada desky.
    Barton 2600+ (2,3GHz - Vcore 1,75V), Soltek SL75FRN2-RL, MSI NX6600GT, WD 20GB + WD 1600JB SATA, 2*512MB 400 CL3 A-Data + 256MB 400 CL3 Hynix

Citace Původně odeslal motorolarulez
    Osobne me zlobil pametovy radic, ktery proste nezvladal 400MHz na pametech...zkus je prepnout natvrdo na 333MHz. Btw - problem jsem nikdy nevyresil, nepomohl ani BIOS, ani nove moduly, ani ruzne casovani. Pravdepodobne zavada desky.
    Tak to je divny, mozna chyba kusu. Ja mam bios nikdy nemeneny (nebyl duvod) a mam 2*512 PQI (cipy PQI) a jedou na 400MHz. To ze Te "zlobil pametovy radic" nebylo asi zpusobeno radicem obecne, ale mozna kusem nebo co pameti?
    Jen tak bokem, ja netvrdim, ze ta deska je skvost a super na OC, ale co na ni ocenuji je stabilita nebo bezproblémovost na pci ci usb Do kancelarsky sestavy je ji temer skoda. Jen se chystam jeste vyzkouset sata, nemate zkusenost?

Citace Původně odeslal Brogg
    Tak to je divny, mozna chyba kusu. Ja mam bios nikdy nemeneny (nebyl duvod) a mam 2*512 PQI (cipy PQI) a jedou na 400MHz. To ze Te "zlobil pametovy radic" nebylo asi zpusobeno radicem obecne, ale mozna kusem nebo co pameti?
    Jen tak bokem, ja netvrdim, ze ta deska je skvost a super na OC, ale co na ni ocenuji je stabilita nebo bezproblémovost na pci ci usb Do kancelarsky sestavy je ji temer skoda. Jen se chystam jeste vyzkouset sata, nemate zkusenost?
    No, jak rikam..ten problem jsem nikdy nevyresil - deska dodnes beha v zaloznim PC s FSB na 400MHz a pameti bezi na 333MHz. Nemuzu si stezovat. Moduly jsem samozrejme nekolikrat menil, zkousel pridat voltaz a delal dalsi psi kusy, ale bez uspechu. Take bych to videl na onen problem kusu, ale uz to nehodlam resit
    Jinak co se tyce SATA - pouzival jsem ho cca 3 mesice a za tu dobu jsem nezaznamenal jediny problem. Disk byl tusim nejaky Western Digital, nainstalovane potrebne ovladace a vsechno bylo naprosto v poradku. Az na ten problemek s pameti si opravdu nemuzu stezovat. Pro me dost fortelna deska a dodnes mi slouzi.
    Barton 2600+ (2,3GHz - Vcore 1,75V), Soltek SL75FRN2-RL, MSI NX6600GT, WD 20GB + WD 1600JB SATA, 2*512MB 400 CL3 A-Data + 256MB 400 CL3 Hynix

Díky Ti, protože jsem zaznamenal na některých deskách s KT600 problémy se sata. Uvažuji o novém disku a tak zájem byl i o sata. Díky a mé oko zas o něco víc pošilhává po novém Seagate 7200.10 320GB (přejumprovat na sataI).

EDIT: Ale hodně by mě zajímalo, jak Gyx vyřešil ten problé nebo kde je chyba? Pokud se zeptá a nic následně neřekne, tak trochu postrádám význam fóra, jde přece i o informaci pro ostatní. Takže: jede, nejede, kde je problém,...
    Naposledy upravil Brogg; 16.05.2006 v 22:20.

Senior Member mince Avatar uživatele basik
    Vliv
    286

muzu se jako lama zeptat nejakyho Soltekare jak jsou oznaceny konektory pro POWER LED, HDD LED atp ... mam KT880ku a na ni to primo nikde nevidim ... manual sem k ni v bazaru nedostal a s googlem sem si nejak neporadil

Manualy k Soltek deskam najdes tady:
    http://www.soltek.de/soltek/download/index.php?catid=1
    Tohle je z manualu pro SL-KT880E-GR/RL/R:
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    Barton 2600+@2300Mhz@1.7V, ThermalTake SonicTower, 2x512MB RAM DDR400 Samsung CL2, Soltek 75FRN2-RL, Leadtek 5900XT@490/950, Hitachi 160GB + Seagate 120+120+80, SB Live! 5.1, LiteOn SHW-16H5S, Plextor 48x24x48, Chieftec DX-01BL-D-U + Enermax Liberty 400W, LG 20.1" L2000C-BF, Logitech MX310

Senior Member Avatar uživatele Klon
    Věk
    37
    Vliv
    278

OT:
    nevite co se se Soltekem deje ? Nove desky skoro zadne, ucast na veletrhu nulova .Zadna "lepsi" deska pro 939.
    Skoda, mel jsem jejich desky rad
    e4400@3Ghz(def.v.+BOX),Gigabyte GA-965P-DS3P, 2x1024 ADATA 800mhz, 7600gt pasiv,2x80gb RAID0
    Vodník v rekonstrukci, DIY repro ve výstavbě.

Vliv
    286

No hlavne by me zajimalo co se deje s tim soltekem co sem tady koupil ... vsechno zapojim > po startu sem rozjedou vsechny vetraky ale to je tak asi vsechno ... reset biosu nic nevyresil ... ostatni komponenty zkouseny i jinde a funkcni

deska je ten soltek kt880

Pokud je tento thread aktivní, tak bych napsal malou poznámku k tématu. Za poměrně dlouhou dobu se tady napsalo dost o problémech KT600 se SATA. Zkusil jsem použít Seagate 80GB SATA (ST380013AS) a světe div se, bez sebemenších problémů Bios ho našel hned (po nastaveni sata z disable na raid) a za použití ovladače pro raid dodavaného na fdd k desce nebo ke stažení na stránkách Solteku. Pořád si stojím za tím, že deska je bezproblémová na použití, pro které je určená; pro kancelář naprosto luxusní a velmi spolehlivá.

Vliv
    286

mno ja pevne doufam ze KT600 nema se satou problemy ... pac sem si prave sehnal MSI KT6 Delta

Nektery desky maji, konkretne vim, ze velkej problem mel Perfect se svou GB, nakonec radeji zustal u PATA. Az to vyzkousis, dej vedet, ja treba problem nemel vubec, jak jsem psal vyse a myslim, ze to neni informace k zahozeni pro nektery uzivatele

1 (odpověď na to, co se děje se Soltekem) - Soltek jde do krachu, zrušili sklady v západní Evropě, tuším v Hamburgu, do ČR se cca rok nedovážejí.
    2 KT600/KT880 - postavil jsem na KT600 asi 5 a na KT880 asi 20 PC. Přavážně do domácností. Hlavně u těch KT880 šla min. každá 2. na reklamaci. Problém - pam. řadič. Někdy pomohlo podtaktování pamětí i na 266 (VM, Apacer, Viking, Kingston). Těm co to nepomohlo, se posílaly zpět distributorovi. Je to docela děs. Přes to všechno, co se o NF2 deskách psalo, jsem nikdy něco takového nezaznamenal.
    PS - stejný problém jsem zaznamenal na PT880 (taky Soltek)

Měl jsem Solteky rád, postavil jsem na nich hodně PC, ale tímhle to fakt dorazlili.

Co se týče uvedeného problému soudím 2 věci - buď pam. řadič, nebo nekompatibilita KT600/R9600.
    Naposledy upravil Antonín Plhal; 11.07.2006 v 16:13.
    Ryzen 5 3600/16GB/256SSD+3TB HDD/R7-370/W10 PRO

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. soltek kt600 a delicka 1/6
    Založil Michal v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 26.01.2005, 18:34
  2. 160GB na Soltek SL 65kv2-T nelze dostat
    Založil chose v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 13.02.2004, 11:17
  3. Soltek KT600 RL - zhave mosfety a samovolne restarty...
    Založil Sam Hawkens v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 07.11.2003, 09:08
  4. Soltek Xabre 400 (SL X400 D6DT) - multimonitor problem
    Založil dobsa v sekci fóra Ostatní grafické karty
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 27.05.2003, 16:45

Pravidla přispívání