Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: sdileni internetu na XP

Standardní sdileni internetu na XP

mam jeden pocitac kde jsou WINME a je pripojen na internet pres modem. Toto pripojeni je sdileno. Na druhem PC bezi XP, ktery je pripojen pres prvni pc. A nyni potrebuji jeste sdilet internet z druheho pc na notebook, ale to uz ma pridelenou IP od 1. 192.168.0.4 a kdyz dam na sitovce sdilet pripojeni napise to ze nemuzu mit na druhe sitovce adresu 192.168.0.1 nebo neco podobneho. Neslo by to zmenit napr nekde v registrech aby se nastavila na druhe sitovce adresa na sdileni internetu napr. 192.168.1.1? Nebo kde je chyba jestli ne tady?

Standardní Re: sdileni internetu na XP

Moc jsem to nepochpil, ale proc nenastavis jine IP, kdyz ti to vraci chybu. V XP mozna i v jinych OS to nevim, muzes nastavit sitovy most, pomoci neho by to melo jit. Nebo zkus toho pruvodce nastaveni site, ktery je v XP.

One more turn, one more turn, one more turn .....

Ten pruvodce mi tu chybu haze taky. A sitovy most se mi nikdy nepodarilo rozchodit. Jak to funguje?

Sitovy most slouzi prave k tomu, aby pripojeni odnekud predavala jinam. Ten pruvodce tusim, chce aby se do ostatnich kompu v siti dala disketa s nastavenim, ale me to fungovalo i bez ni. Ale muzes to zkusit. Pokud ten konflikt se objevi jeste nez se dostanes k tomu kroku, tak me nic nenapada

No ten se urcite objevi, protoze na sitovce na ktere je internet je IP 192.168.0.4 a ten pruvodce nastavuje tu druho IP na 192.168.0.1 a ten kompl asi nesnese dve sitovky ktere maji IP stejneho radu.

A proc nemuzes dat na jedne treba 192.168.1.x ?

no problem je v tom ze kdyz je na sitovce, ke ktere chci pripojit notobook jina IP nez 192.168.0.1 tak notebook nedostane pridelenou IP. A bohuzel uz v tom pocitaci jedna sitovka co ma IP 192.168.0.4 je. Pomoci te je pocitac pripojen na internet

Jestli tomu rozumim, tak dej jinou IP te sitovce, ktera bude pripojena k notebooku. Bohuzel si nejsem dvakrat jisty, jestli tomu rozumim.

Kup si nejlevnejsi switch, vsechny pocitace propoj pres switch a nebudes potrebovat v jednom pocitaci dve sitovky. Tohle bude uplne nejjednodussi reseni.
    PC: Intel Pentium G2020, GigaByte GA-Z68AP-D3, Crucial 2 x 4096MB DDR1333 Dual, Maxtor DiamondMax 23 500GB S-ATA, Asus Radeon HD6770 10242MB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T, Windows 8.1 Pro
    NB: Dell D830, T7500, 2 x 2GB RAM, 160GB HDD, WSXGA+, Nvidia Quadro NVS 140M

tak to tedy znovu popisu. V pocitaci kde je WINXP mam dve sitovky. Jedna ma IP adresu 192.168.0.4(nemuzu menit IP jinak by mi nejel internte) a ta je pripojena na internet.
    Dale chci ten internet sdilet pres tu druhou sitovku. abych na ten pocitac mohl pripojit notebook a mel na nem internet. coz se mi pres XP nejak nedari. On te druhe nuti furt IP 192.168.0.1 a to uz asi nejde. Kdyz tam dam 192.168.1.1 tak jiz notebook nedostane IP. A internet na nem samozrejme nejede.

nechci do toho nic investovat, prot switch je nevyhovujici.
    Naposledy upravil chinook; 15.01.2006 v 23:59.

postup: tu jednu síťovku na internet nech, jak je, na té druhé nastav třeba 192.168.0.1. spoj notebook !kříženým! kabelem a nastav na síťovce NB třeba 192.168.0.2, oba kompy dej do stejný skupiny a vyzkoušej si, jestli se z jednoho dostaneš do druhého. na tom kompu, co je napojenej nainstaluj Proxy+ a na tom noťasu nastav v IE, nebo co používáš, že se připojuje skrz proxy, a nastav 192.168.0.1 a port, který si nastavíš v Proxy+. mělo by to jít

Senior Member
    Vliv
    298

mno, vyjadrim zde kratce svou myslenku.
    nevim, zda je zrovna košer nastavovat si doma na lanu ten samy rozsah ip jako pouziva v lanu tvuj provider. lec smula, sdileni windows pouziva pouze rozsahu 192.168.0.0/xx. moje prognoza je, ze pod windows a jeste takto komplikovane na 3 pc se ti integrovane sdileni internetu nepodari rozjet, temer jiste. a pritom je to tak jednoducha vec.

pocitace staci propojit proste normalne tak aby se pingly vsechny vzajemne v siti, tj., ze kde mas propojeny dva primo pouzijes samozrejme krizeny sitovy kabel, popr. se na krizeny kabel uplne vykasles a pouzijes switch za par stovek a vsude normalni primy sitovy kabel.

nicmene pak bych nahodil nejaky sw, ktery umi NAT, ROUTING a predavani DNS dotazu. zde si dovolim doporucit kerio winroute firewall. ackoliv neni zadarmo, alternativa tohoto sw zdarma neexistuje (tedy krome linuxu, ktery asi nepreferujes). nastavis par jednoduchych komunikacnich pravidel, popr. pouzijes pruvodce a vsude to jede.

s tim sdilenim windows to budes resit tyden dva na internetu, laborovat s nastavenimi a nakonec stejne zjistis, ze to byla uplna ztrata casu. volba je ale samozrejem na tobe. pisu z vlastni zkusenosti, resil jsem nekolikrat sdileni internetu na 2pc, oboje windows xp a nepodarilo se rozjet. nakonec jsem se dostal vzdy do bodu, kdy mi prislo, ze sdilejici pocitac nepredava DNS dotazy, nebo dela spatny NAT, presneji opravdu nevim. mel jsem prakticky stejny problem jako je popisovany zde> http://www.svetsiti.cz/Diskuze_list_...ng&thread=5100
    Naposledy upravil Jey; 18.01.2006 v 12:36.

Externi program jsem nechtel pouzivat, protoze jak si rikal winroute kerio neni zadarmo a moc jsem s nim nebyl spokojen (moc zatezovalo procesor). Asi se nekde poohlednu po nejakem switchi. Puvodne jsem myslel ze zmenim nekde v registrech neco aby to nepridelovalo tu IP 192.168.0.1 ale nejakou jinou, ale kdyz mi nikdo neporadil a ja nikde nic nenasel tak to asi nejde.

Tak je to vyreseno muzete to zamcit. Pokud mam na sitovce kam chci pripojit notebook jinou IP nez 192.168.0.1 nefunguje jen DHCP server. Tudiz adresu na notebooku nastavim rucne a slape to. Takze priklad: Na PC mam IP 192.168.5.1
    na notebooku nastavim:
    IP:192.168.5.x - x je od 2-255
    maska stejna jak na PC
    default gateway:192.168.5.1
    DNS:192.168.5.1
    a je to

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. FAQ DvD to DivX
    Založil AjsTi v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 186
    Poslední příspěvek: 04.01.2010, 20:56
  2. Sdílení Wi-Fi internetu ... poraďte jak na to
    Založil NLC v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 05.08.2005, 01:54
  3. Sdílení internetu na 3pc (Win98-WinXP)
    Založil iwi007 v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 24.02.2004, 19:46
  4. A-BRED@T-BRED aneb jak udělat z noveho Durona Athlona XP
    Založil ZB v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 21.09.2003, 09:42

Pravidla přispívání