Jaky ma prutok cerpadlo Eheim HPPS Plus?
Nekde jsem nasel, ze jen 500 l/h.
Jaky ma prutok cerpadlo Eheim HPPS Plus?
Nekde jsem nasel, ze jen 500 l/h.
Co jsem mluvil s lidmi v Innovateku.de, tak říkali, že teoretický průtok je přes 1100l/hod.
Ale i když bude mít pumpa průtok 5000l/hod a použiješ trubičky dejme tomu 10/14 nebo 8/10 tak se nikdy nedostaneš průtokem (teď myslím, když budeš mít chlazen CPU, GPU,NB + výměník + cca 3 m trubiček) nad cca 2,5 l/min (cca 150l/hod). Normální a dost dostačující průtok v dobře postaveným systému - minimum kolínek..., je i 0,8l/min - uchladí bezproblému absolutně všechny systémy. Kdyby totiž průtok v systému dosahoval oněch třeba 500l/min, tak by se voda nestihla ve výměníku ani ochladit a systém by se přehříval.
Suma sumárum, s průtokem si nedělejte hlavu, hlavním parametrem u čerpadla je výtlačná výška. Ta určuje, jak se čerpadlo bude chovat, když na něj nasadíte 5 bloků, 5 m trubiček a dva výměníky.
Libi se mi cerpadlo Oase AP900.
Cena +- stejna jako u HPPS+.
Toto jsem nasel:
http://www.frozencpu.com/stock_notif...&sku=ex-pmp-09
Hmmm, já bych šel raději do HPPS....
Původně odeslal Prtik
Btw .. uz tu je tema o 12V cerpadlach .. tak by sa to mohlo presunut tam.
Ja jsem nasel zase tohle (velmi zajimava je ta oaza AP1511)
http://www.liquidluxx.de/cms/artikel...&id=43&seite=3
Zajimave, ze ty namerene hodnoty neodpovidaji tomu, co udava vyrobce.Původně odeslal Jackin
ktere myslis ? vytlacna vyska sedi a prutok je specificka vec dle tlak.ztrat, to mas kazdy okruh jiny prutok...papirovy hodnoty ber s rezervou
ted jsem myslel prutok
jsem na vazkach mezi HPPS+ a AP900, ale podle tech grafu vypada HPPS+ lepe
ber HPPS, budes spokojeny.... hlucnost absolutne nizka!
Barbone Tomahawk SE L, Compal FL90 v.2, C2D T7250 2x2GHz, 1GB DDR2 667 Transcend, nVidia 8600M GT 512, Samsung HM121HI 120GB 5400rpm, DVDrw WiFi, BT, Logitech MX510+Steelpad QcK mini
Suspended: Thermalright Ultra 120+Thermalright HR-05 SLI+Thermalright HR-03, 2xWD5000AAKS+2x Silentmaxx HD silencer, 19'' Eizo T766, SB Audigi 2 value+2x18W Gembird+150W subwoofer Yamaha YST-SW215B, Enermax EG495AX-VE NoiseTaker 485W, TT Kandalf VA9000 SWA
taky bych bral HPPS (mam 1048 ), prece jenom je to mercedes mezi cerpadly (nic proti oase)...nahradni dily u nas bezproblemu sezenes a vykonove to taky vypada lip, nad cim vahat ?
Naposledy upravil Jackin; 22.12.2005 v 09:37.
Diky za rady!
Jdu do HPPS+. Navic je vetsi vyber expanzek, ktere nasadim primo na cerpadlo.
Pro AP900 jsem mel vybranou expanzku od Thermaltake do 3,5".
Takhle usetrim hadice a spoje. A cenove to vyjde take lepe.
Jeste jaky mate nazor na WB od Zalman na VGA a chipset? Jsou hlinikove, coz jak jsem zaslechl neni idealni. WB na CPU od Zalman je medeny a ma slusny "vykon". Libi se mi u nich ta univerzalnost.
Z univerzalnich medenych WB na VGA se mi libi jeste od Thermaltake. Mate nekdo nejake zkusenosti? Asi je to na jine tema, co?
rozhodne celomedeny (nebo plexi ), hlinik nebrat pokud nemas hlinikovy cely okruh (nebudu to rozebirat, najdes na 4u proc ).
pokud mas desku nforce3 nebo 4 a vetsi grafiku tak tam blok na chipset nenacpes, leda special (drahe ).
bloky zalman vga nevim, cpu asi jakztakz pro beznou potrebu
homemade radek-b, galaxi, ci neco od ertyho vychazi financne skvele a vykonostne nejlip (zejmena cpu blok cascade od radka ). taky tady najdes info a linky, dnes nestiham, zitra letim na sever pomahat santovi s rozvazenim darku pro hodny deti
tak hezky svatky a novej rok jaksepatri
Jenze uz toho vodniho CPU bloku Zalman (ZM-WB2 Gold nebo ZM-WB3)je medena cast potazena zlatem a hlinikova cast je eloxovana, takze diky tomu nemuze dochazet k elektrochemicke korozi, pouziti tohoto bloku bych se tedy nebal, sam jej doporucuji. GPU vodni blok Zalman (ZM-GWB2), je sice hlinikovy, ale uchladi vse naprosto bez problemu (rozhodne lepe nez predchozi typ ZM-GWB1, u ktereho byla vnitrni cast tvorena pouhou "trubickou").Původně odeslal Jackin
Co ty WB od Thermaltake? Na CPU bych dal Zalmana, na toho jsem nasel testy, ale na VGA se mi zamlouva Thermaltake.
Na NB mam zalus na Alphacool NexXxoS NB-SLI1 Northbridge, protoze planuji upgrade desky.
Proto ty univerzalni bloky.
to je blbost ne? imo by to vyslo nastejno,protoze ti pak voda projde radiatorem castejiPůvodně odeslal honzanun
Věř mi, že je lepší, když voda prochází výměníkem pomaleji, než kdyby tam šla pod vysokým tlakem a nezůstávala tam dlouho. Stačí se inspirovat u jakýhokoliv vodního systémů - topení, chlazení aut...atd. Vše je výkonnější, když se médium ve výměníku zdrží déle....
Původně odeslal no_-_name
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)