Sorry, ale potrebuju ujisteni...
mezi audigy 2 OEM (bez predniho panelu) a AV receiverem lze pres digitalni vystup (z PC do AV rec.) dostat signal koax. kabelem cinch2cinch, nebo musi byt do zvukovky redukce na 3,5mm jack??
diky
Sorry, ale potrebuju ujisteni...
mezi audigy 2 OEM (bez predniho panelu) a AV receiverem lze pres digitalni vystup (z PC do AV rec.) dostat signal koax. kabelem cinch2cinch, nebo musi byt do zvukovky redukce na 3,5mm jack??
diky
A2 ma vystupy jen 3,5 jack, takze tam musis dat redukciPůvodně odeslal Black
Gigabyte UDR-3, Intel Core i7 860@3,6 GHz + Scyte Ninja, 4GB RAM, Asus GTX275 + MSI GTS8800 (PhysX), HDD 2x1,5TB + 2x1TB + 750GB +500GB, X-Fi Fatal1ty FPS+ Megaworks 250D, Skystar HD, DVD Optiarc, Coolermaster Silent Pro M700, Lian-li Bigtower, LG 26" S-IPS, Logitech G5 + G15, 3x X360 gamepad, Skystar HD, ADSL 16mbit, PS2-TWO, X360 Premium
fajn, mate nekdo tip jaka redukce to ma byt??
je to cinch 2 mono jack nebo stereo jack (v manualu k zvukarne pisou ze mono, ale to mi vrta hlavou, jak z toho receiver sestavi surround zvuk)
ted jsem se dival po koax kabelech a nasel jsem tenhle:
http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=20314
vyhovuje, nejsem si jesty, ve foru se psalo v jednom prispevku neco o smerovem koaxialu??
jo ten vypada moc pekne, predpokladam kdyz uz na to pisou digital tak to snad bude 75Ohm impedance.. cena ok, takze ti staci uz jen redukce 3.5mm mono jack -> cinch..
jako napr.
tady..
/// Dell Latitude D600 | Dothan 1.7GHz@1.05V~800MHz@0.70V | 1024MB DDR266@2-3-3-6 | 40GB Hitachi Travelstar 5K80 | Samsung CD-RW/DVD SN-324S | Mobility Radeon 9000 32MB | 14.1" SXGA+ 1400x1050 | Broadcom 570x Gbps LAN | Intel PRO/Wireless 2100B WLAN ///
tak sem trochu jeste brousil net kvuli propojeni Audigy 2 na receiver pres koax
1) nejsem si jisty, jestli by fungovalo pripojeni pres koax - zapojeni stereo jack-2xcinch pri zapojeni do receiveru jenom jednim z cinchu
2) redukce mono jack 2 cinch zvladne prenest signal digitalne? - lisi se nejak signal sireny pres kabel od analogoveho?? (napr ten v odkazu od Glasmana)
diky
2Black:
Si delas srandu ? Samozrejme, ze se lisi digitalni signal od analogoveho. Digitalni signal je zjednodusene receno hromada cisel, ktera popisuje analogovy signal v presnych casovych intervalech - rika se tomu vzorkovani. Bez zpetneho prevodu digitalniho signalu na analogovy bys slysel akorat nejake chrceni a piskani.
A proc do toho motas 2 CINCHe ? Glasmann tam hodil obrazek redukce mono Jack / 1 CINCH - pri digitalnim prenosu ti staci jeden drat. Navzorkovany vicekanalovy zvuk se zakoduje do prenosoveho protokolu S/PDIF, posila se ze zvukovky ven po koaxu (coz neni nic jineho nez jeden stineny drat) a v receiveru se zpetne dekoduje do analogoveho vicekanalu - postupne vzorek za vzorkem na dane vzorkovaci frekvenci, napr. 48kHz. V tom je prave kouzlo digitalniho prenosu - po jednom drate pretahujes treba 6 kanalu (AC3/DTS) nebo standardne 2 kanaly PCM.
Počítače šetří práci, čas a peníze... Vážně tomu někdo věří?
Intel C2D @3.6GHz, GTX280, RAM: 2GB, HDD: 2TB
Mozna sem se neobratne vyjadril, ale srandu si nedelam... ptal jsem se kvuli tem redukcim 3,5 mono 2 cinch, protoze me jeden prodavac v elektru presvedcoval, ze to pres redukci digitalne do receiveru neprojde. Radsi bych tedy znal odpoved od nekoho, kdo ma audigy 2 propojenou s receiverem, resp. jak to elegantne vyresil, bez zbytecnych redukci... obavam se ztraty signalu...
Proto jsem se ptal na alternativu 3,5 mm stereo jack 2 x cinch se zapojenim jenom jednoho cinche do receiveru... jako alternativu k digitalnimu koaxu + redukci. Nektery lidi o tom na netu psali, ze pry jim to takhle funguje, i kdyz se mi to zda jako divocina.
Jeste k te redukci... v jednom obchudku jsem ji zahledl, ale s dovetkem “pro video pouziti”, coz me docela zmatlo. Muzou se nejak technicky lisit redukce 3,5 mono 2 cinch, respektive ze by byly extra redukce pro video a audio![]()
2Black:
Nechapu, proc by to pres redukci neproslo, redukce = galvanicke propojeni z jednoho typu konektoru na jiny, a skutecne naprosto staci ta z obrazku od Glassmana (mono jack samec -> 1 CINCH samice), no ale kdyz nechces zbytecnou redukci, tak si to zbastli sam. Ja mam vyrobeny vlastni 6m propojovaci koax z kablu RG59, na jedne strane 1x mono jack 3.5 zapichnuty do S/PDIF vystupu Audigy, na druhe 1x CINCH zapichnuty do S/PDIF vstupu receiveru Pioneer. Funguje to bez problemu, uz nevim jak bych to jednodusej napsal...
Jinak s tou redukci stereo jack -> 2CINCHe by to jelo taky, ale jenom z jednoho CINCHe, druhy by byl neaktivni (tudiz zbytecny).
Počítače šetří práci, čas a peníze... Vážně tomu někdo věří?
Intel C2D @3.6GHz, GTX280, RAM: 2GB, HDD: 2TB
V pohode, ja to vsechno chapu... jednoduse i slozite.... zajimalo me jen nejefektivnejsi reseni....
thanx
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)