Stránka 4 z 4 PrvníPrvní 1234
Výsledky 76 až 98 z 98

Téma: ATI do **** vy****** drivers

Senior Member
    Vliv
    285

Standardní

Citace Původně odeslal vacatko
    nejlip udelas kdyz si koupis kartu od NV kdyz je tak bezproblemova a supr kvalitni , jinak zajimavy vysledky mas v podpisu
    No zatial to vyzera tak ze mi nic ine neostava, a co je take super na tych 4400b v 3dmarku? Ved uz sa mi vsetko seka... Som cakal ze aspon taky 2aa a 8aniso mi pojdu starsie hry v pohode a taky joint ops seka. Doom3 ide len 800x600/high.
    No a keby som si dal nejake super spirit drivery alebo omegy s tym specialnym openGL pre stare hry alebo ine posahane super vykonne ovladace tak mam este lepsie skore, ale co z toho, benchmark sa hrat neda...
    3570K, 16G, x25-m, itx
    xj40

Standardní

no podle mne kecas ale to je jen muj nazor neci vyvolavat flame
    P4-2.6@3.2-asus p4p800(865pe)-512(400@464)-3d club 9800se@pro(8 pipek open).

Standardní

Citace Původně odeslal THX_Corp
    Citace Původně odeslal vacatko
    nejlip udelas kdyz si koupis kartu od NV kdyz je tak bezproblemova a supr kvalitni , jinak zajimavy vysledky mas v podpisu
    No zatial to vyzera tak ze mi nic ine neostava, a co je take super na tych 4400b v 3dmarku? Ved uz sa mi vsetko seka... Som cakal ze aspon taky 2aa a 8aniso mi pojdu starsie hry v pohode a taky joint ops seka. Doom3 ide len 800x600/high.
    No a keby som si dal nejake super spirit drivery alebo omegy s tym specialnym openGL pre stare hry alebo ine posahane super vykonne ovladace tak mam este lepsie skore, ale co z toho, benchmark sa hrat neda...
    Tak to je zajimavy ale hrat na 64MB karte Dooma s nastavenim pro 256MB karty hmm dobry Wono Ultra je na 512mb,High je na 256mb, medium je na 128mb a low je na 64MB karty. Nezda se ti ze po te karte chces nejak moc ?
    Black holes are where God divided by zero. - Steven Wright
    2600K s AC HF14 | P8P67Deluxe s 16GB DDR3 | GTX1080 s LP2480zx | EVO850 s ICH10R | X-Fi s HD555 | TripleXtreme 360 s HPPS+ | Windows 10 + 7

Senior Member
    Vliv
    285

Standardní

Citace Původně odeslal PC Tuning
    Pokud máte výkonnou grafickou kartu, která má jen 64MB videopaměti (v mém případě Radeon 9500 Pro s 8 pipeline) můžete hrát i na střední a vysoké detaily. Hra je stejně plynulá, u vysokých detailů (původně pro s 256MB) si akorát občas "hrábne" pro chybějící textury (hra na okamžik škubne) do paměti. Popravdě řečeno jsou vysoké detaily pro 64MB kartu trochu příliš, na střední však klidně můžete jít.
    Je pravda ze obcas sa to seklo ale inac to slo OK. A ziadne mody ani vylepsenia som neskusal, kym som to dohral ziadne este neboli. Teraz s max. vylepseniami, modmi atd. by mi to mohlo ist dobre aj v 1024, neskusal som. A ten joint ops mi robil to sekanie, kde treba znizit HW akceleraciu vo win. Ale aj po tomto to nejak ta karta nestiha (2xAA, 8xaniso, 1024). No vratme sa vsak k povodnemu problemu a ten je ze sa obcas z pre mna uplne nahodnych pricin pokazi driver - openGL zacne uplne blbnut, D3d ciastocne a jedine riesenie je reinstall windowsu.

Odkaz na clanok... http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...=2&ArtId=20042
    3570K, 16G, x25-m, itx
    xj40

Standardní

No osobně nechápu když máš takovýhle problémy s kartou jaktože jsi ji ještě nereklamoval. Zdá se mi to na nějakej problém s pamětí na kartě.
    Tohle je divný nikdy jsem nic takovýho neviděl, testni pořádně všechny komponenty a když nic tak se zeptej někde v prodejně jestli takováhle kombinace nedělá nějaký problémy.
    Pak se mi nechce skutečně věřit ať si řiká kdo chce co chce že ti Doom jde na high na 800x600. Sice hraju 1024x780 a při high mi to běží plynule (ne tady vzpomínaných 50 fps nýbrž 45,3 ) a to mám P4 3Ghz, Radeon 9700 Pro, 512 RAM a použil jsem všechny tweakovací utility, rozbalení .pk4 souborů, důkladné defragmentace a promazání disku, trochu jsem si pohrál s konfigurací,... zkrátka předtim jsem sotva mohl hrát 800x600 při high a jestli se nemýlim tak můj počítač je o dost výkonější.

Co se tíče Ati nevim možná jsem měl prostě štěstí ale na desce od MSI mi to šlape jako hodinky a za téměř dva roky jsem s kartou ani s driverem neměl sebemenší problém (ani při OC). Ale problém s CS při použití alt+tab jsem už viděl na školních počítačích a tam byl problém v totálně zku*venym hardisku kde nepomoh ani format, nic.

Senior Member
    Vliv
    285

Standardní

Nereklamoval preto, lebo po cistej instalacii windowsu ide vsetko tak ako ma. Niekedy 4 dni, niekedy 2 tyzdne, niekedy mesiac a pol. A potom sa to pokazi a zacne blbnut...
    D3 ide bezne na 60, ked je tam potvorka tak a strielam tak 30, ked otvorim dvere, musim si 1s pockat kym to nataha nove textury, alebo co, ale potom sa to uz da. Inac mi az tak sekanie velmi nevadi, v doome je pomerne malo priser. Predtym som to hral dokonca v 1024, aj sa to sekalo, akurat ze to nevadilo, az som prisiel na miesto kde na mna vybehlo kopa pavukov a to sa uz nedalo, tak som to musel dat na 800.
    Zas az take plynule to mozno nie je, niekedy to padne na 20 fps, niekedy sa to sekne uplne, ale rozhodne mi to staci, urcite mam lepsi pocit z hry ako keby som ju mal hrat v 640. Navyse sa mi zda ze niektore textury mam downsampled na takych 32x32. Je to velmi vidno, na poziadanie poslem screenshot. Ziadne modifikacie cfg atd. som nerobil, dohral som to skor nez sa nieco take objavilo na nete.
    Po pokazeni drivera mi napr. CS (samozrejme d3d, OGL uplne seka) spravi to, ze ked sa vratim z alt tabu, tak vsetko pekne krasne ide dalej, akurat je cierna obrazovka. Mozem sa hybat, strielat, aj zvuky idu dalej, len skratka nic nevidim...
    Cely problem je v tom ze sa mi nepaci riesenie a rady: nejak sa to vyriesilo, reinstaluj win (niekedy to fakt ide iba 2-3 dni) a pod.
    Predtym som mal gf2mx, vymenil za fx5200, opat gf2mx, vsetko bez reinstallu a bez jedineho problemu, asi rok som to tak mal. A potom prisiel radeon... (a btw. co sa mi pokazila doska tak nafuknuty bol kondenzator co bol najblizsie k agp, neviem ci to nejak suvisi s odberom karty, ale to by sa asi stalo tak ci tak)
    3570K, 16G, x25-m, itx
    xj40

Standardní

Nevim ale asi to skutecne bude nejakej softwarovej problé. Zkus si od někoho půjčit kartu Ati o který víš že je na 100% funkční a jestli to nebude dělat problémy tak opravdu zkus jít do tý reklamace.

Standardní

je mnoho kombinaci, proc tohle muze delat. je tezky jak ti poradit, bud jak rika Darion - anebo - zkus tam dat nejakou gf (fx, 2mx,4mx) - proste kartu od nV. pokud ti to bude delat to samy po case preinstalace, je to bud nejakym softwarem, kterej ti zasahuje nejak debilne do systemu. ja osobne bych to tipoval na CacheMan anebo neco podobnyho.
    ad hw : co hdd, zdroj ? (ale podle me to bude 100% nejaky software)
    zkus si udelat reinst a treba tyden tam nenahravat zadny programy (krome nezbytne nutnych)
    C2D E6850 @ 3600 MHz ~ 1.4V w/ Thermalright Ultra-120 lapped + Noctua NF-S12 | ASUS P5K-E | 4GB DDR2-800MHz Patriot LLK ~ 2.1V
    GeForce 8800GTS 512MB @ 730/1810/2020 MHz | WD 1TB + 2TB | X-Fi ExtremeMusic | HP LP2475w 24" | CM Centurion 5 | Fortron Epsilon 700W

3DM06 - 13700 | 3DMV - ??? | SuperPI 1M - 14.068s | cpu in burn : 52°C !!!
    HP nc8000 : P-M Dothan 2.00GHz [2MB L2], 2GB DDR400, 100GB[5400rpm, 8MB], ATi Mobility Radeon 9600 PRO 64MB DDR, WiFi b/g, BT, 15" SXGA+ 1400x1050

Senior Member
    Vliv
    285

Standardní

Moze to byt cachemanom, pretoze ati driver obmedzuje nastavenie diskovej cache. Co ale nechapem preco driver na grafiku manipuluje/zavisi od nastaveni disk cache.... FX5200 isla OK.
    Ide o to ze to nastavenie cache mi dost zrychluje najpomalsiu vec v kazdom kompe - disk a pracu s nim. Ale dalsia vec co nechapem preco sa to nepokazi okamzite po nainstalovani cachemana a nastaveni cache ale tyzden, mesiac si to kludne ide v pohode...
    3570K, 16G, x25-m, itx
    xj40

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Standardní

THX_Corp:

1. Skus v BIOSe nastavit AGP Aperture Size na velkost pamate tvojej grafiky, Video RAM aj BIOS cacheable.

2. Vypni VPU recover v driveroch.

3. HW akceleraciu nechaj na maxime, v DX (dxdiag) musis mat zapnute DDraw Acceleration, D3D Acceleration aj AGP Texture Acceleration.

4. Ak pouzivas nejake programy/utilitky na monitorovanie teplot/otacok ventilatorov, alebo lubovolne veci, co pocas hrania hier zapisuju na disk VYPNUT !!!
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Senior Member
    Vliv
    285

Standardní

Ale ked vypnem VPU recover tak mi to potom nepadne do win ale uplne. A navyse ked dam tu akceleraciu naplno tak zacne sekat joint ops presne takym sposobom ako 3dmar 2003. A to ostatne skusim, dufam ze to aspon trocha pomoze.
    3570K, 16G, x25-m, itx
    xj40

Vliv
    300

Standardní

Ked ti to po vypnuti VPU recover pada uplne, tak mas dosrane nieco v systeme. Bud je blba grafika, alebo sa neznasaju komponenty, ako to tu uz niekto pisal...

Po vypnuti VPU recover ti to pada aj v netaktovanom stave ? (grafika na default a ked pada, tak potom skus aj CPU na default)
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams

Senior Member mince Avatar uživatele Halen
    Věk
    57
    Vliv
    302

Standardní

Moze to byt cachemanom, pretoze ati driver obmedzuje nastavenie diskovej cache. Co ale nechapem preco driver na grafiku manipuluje/zavisi od nastaveni disk cache.... FX5200 isla OK.
    Ide o to ze to nastavenie cache mi dost zrychluje najpomalsiu vec v kazdom kompe - disk a pracu s nim. Ale dalsia vec co nechapem preco sa to nepokazi okamzite po nainstalovani cachemana a nastaveni cache ale tyzden, mesiac si to kludne ide v pohode...
    Nainstaluj si taky vsechny zaplaty do windows, kdovi, jestli ti tvou cerstvou instalaci neprokouse po nejaky dobe nejaky cerv. Ctu tu diskuzi a nestacim se divit. Projed si comp ANTI-spyware softem, jestli tam nemas tunu nejakych hlouposti, co bez tveho vedomi provadeji nekale cinnosti. Nainstaluj si nejaky jednoduchy firewall, aby ses ujistil, ze problemy neprichazeji pres internet ....
    AMD A64-7750-X2-BE 2700@3000MHz (15x200/1,3V) | AC Freezer Extreme | 4xArctic FAN Pro TC 80x80 | Gigabyte MA78G-DS3H | A-DATA 2x2GB 1066Mhz 5-5-5-15-2T | WD 320GB/16MB | Samsung 500GB/16MB | Samsung SH-S223F | SAMSUNG 226BW | SB X-Fi Fatal1ty Champion+Thomson DPL2000+HomeMade bedny+subwoofer 12" 30-125Hz (-3dB) | Leadtek PX8800GT default+AC Accelero+ AC fan 12-1000ot/m | Microsoft Intelli Mouse Explorer 3.0 | Chieftec MATRIX SILVER+ FORTRON Blue Storm 400W |
    3DMk01 3DMk03 3DMk05

Vliv
    300

Standardní

Citace Původně odeslal Halen
    Nainstaluj si taky vsechny zaplaty do windows, kdovi, jestli ti tvou cerstvou instalaci neprokouse po nejaky dobe nejaky cerv. Ctu tu diskuzi a nestacim se divit. Projed si comp ANTI-spyware softem, jestli tam nemas tunu nejakych hlouposti, co bez tveho vedomi provadeji nekale cinnosti. Nainstaluj si nejaky jednoduchy firewall, aby ses ujistil, ze problemy neprichazeji pres internet ....
    Presne tak. A ten firewall nezabudni nastavit (aspon spociatku) tak, aby sa ta dotazoval na kazde okno, ktore chce otvorit lubovolna aplikacia/skript!

Senior Member
    Vliv
    285

Standardní

Firewall samozrejma mam, rovnako aj vsetky updaty, spyware ziadny.
    Kerio personal firewall, windowsupdate a spybot: search and destroy.
    Inac medzi beziacimi procesmi iba take bezne veci ako exploler, driver na grafiku, na mys, nvmixer atd... skratka bezne veci.
    3570K, 16G, x25-m, itx
    xj40

Vliv
    300

Standardní

Vymenuj vsetky tie "bezne" veci. Alebo nemusis menovat, ale ich povypinaj.

Ved to spravim snad ako prve, ked testujem, ci je nieco chybne, aby som odhalil pricinu, nie ?

BTW, nespravil si to, co som ti poradil ako prve.

A neodpovedal si mi na moju otazku.

Senior Member
    Vliv
    285

Standardní

1. som spravil (ak mas na mysli ten appreture size a vram a bios cacheable)
    tie bezne veci... aj ked ich povypinam, aj ked skoro vsetko povypinam (a skusal som povypinat vsetko okrem tych ati procesov, a potom aj tie) tak to stale blbne.
    Pada - ono to padne koli vysokemu pretaktovaniu mozno, to padanie mi az tak nevadi, blbnutie (fps v CS v ogl lieta od 0 do 100, ale tych 100 je tam iba 0,1s potom to straaaasne seka), cierna obr. v d3d po alt-tab mi robi aj v netaktovanom a aj v nesoftmodnutom stave.

Idem skusit catalyst 4,8.

EDIT: takze som pekne odinstaloval stary driver, safe mode, driver cleaner na vsetky ati aj nvidia veci, dal som precistit driver aj sp1.cab, nanovo naistnaloval softmod catalyst 4.8 a blbne to aj nadalej... CS mi v d3d lietaju framy a sem tam aj seka.
    EDIT2: tak d3d nejde normalne, ale OGL uz funguje...
    3570K, 16G, x25-m, itx
    xj40

Senior Member mince Avatar uživatele Halen
    Věk
    57
    Vliv
    302

Standardní

EDIT: takze som pekne odinstaloval stary driver, safe mode, driver cleaner na vsetky ati aj nvidia veci, dal som precistit driver aj sp1.cab, nanovo naistnaloval softmod catalyst 4.8 a blbne to aj nadalej... CS mi v d3d lietaju framy a sem tam aj seka.
    EDIT2: tak d3d nejde normalne, ale OGL uz funguje...
    Pockej, jaky SOFTMOD pro R9500PRO/64MB? Tobe ovladac nabizi pri instalaci SOFTMOD? To je prece nesmysl, nic dalsiho krome OC uz s tou kartou nemuzes delat. Zadny dalsi pipelines otvirat nemuzes, takze pricina tvych problemu muze byt zcela prozaicka - s[patne instalovane ovladace.
    AMD A64-7750-X2-BE 2700@3000MHz (15x200/1,3V) | AC Freezer Extreme | 4xArctic FAN Pro TC 80x80 | Gigabyte MA78G-DS3H | A-DATA 2x2GB 1066Mhz 5-5-5-15-2T | WD 320GB/16MB | Samsung 500GB/16MB | Samsung SH-S223F | SAMSUNG 226BW | SB X-Fi Fatal1ty Champion+Thomson DPL2000+HomeMade bedny+subwoofer 12" 30-125Hz (-3dB) | Leadtek PX8800GT default+AC Accelero+ AC fan 12-1000ot/m | Microsoft Intelli Mouse Explorer 3.0 | Chieftec MATRIX SILVER+ FORTRON Blue Storm 400W |
    3DMk01 3DMk03 3DMk05

Senior Member
    Vliv
    285

Standardní

Teraz ked som instaloval driver 4.8, alebo 4.9, tak po nainstalovani a nabehnuti do win sa objavilo okienko (este vo welcome obrazovke) Delayed Write Failed. E.g. ten skvely catalyst nejak vypol write cache pre disk, ale windowsu to nepovedal. Resp. takto mi to pripada.
    Po nainstalovani najnovsich omeg nastastie vsetko (zatial) ide ako ma.

Doska FIC 875P.

Moze mi niekto vysvetlit, preco drivery ati catalyst menia nastavenia cache? A preco si nemozem menit ja sam nastavenie cache, lebo by som tym mohol ovplyvnit tento driver? Co ma spolocne driver pre graficku kartu s diskovou cache? Na co ju pouziva a preco vyzaduje aby som nemenil jej nastavenia?
    3570K, 16G, x25-m, itx
    xj40

Banned Avatar uživatele Semik
    Věk
    45
    Vliv
    0

Standardní

Moze mi niekto vysvetlit, preco drivery ati catalyst menia nastavenia cache? A preco si nemozem menit ja sam nastavenie cache, lebo by som tym mohol ovplyvnit tento driver? Co ma spolocne driver pre graficku kartu s diskovou cache? Na co ju pouziva a preco vyzaduje aby som nemenil jej nastavenia?
    Pretoze to je ATI

Nie, vazne, ale preco myslis ze to spravil ten driver?

Senior Member
    Vliv
    285

Standardní

Takze mam novu platformu: intel + 875p, novu grafiku 9800pro a hadajte...

Ano, stale mi to robi tie typicke ATI driver chyby: sekanie 3dmarkov ak je HW acceleration na full.

Zatial mam graficku pomerne kratko, ale coskoro az natrafim na dalsie chyby, ktore sa opakuju, doplnim tento post
    3570K, 16G, x25-m, itx
    xj40

Standardní

Takze mam novu platformu: intel + 875p, novu grafiku 9800pro a hadajte...

Ano, stale mi to robi tie typicke ATI driver chyby: sekanie 3dmarkov ak je HW acceleration na full.

Zatial mam graficku pomerne kratko, ale coskoro az natrafim na dalsie chyby, ktore sa opakuju, doplnim tento post
    Hm, tak to mas naozaj uplnu novinku
    A preco si stale kupujes ATI ked ti to stale trha a robi problemy na inak urcite skvelych a funkcnych komponentoch ??
    • Gentoo is the best -> !MDK <- sux
      Intel & Enermax & Tsunami rulez, ATI 9500 NP 128MB [thanx ATI Corp.
      ;-) ], 400 GB fast storage
      19316 3DMarks`01 <> 6047 3DMarks`03

Standardní

Nemyslim ze by to bola priama chyba ATI, pouzivam ATI od ovladacov 2.3, a ziadny problem do dneska som nezaznamenal.....

Mozu to zapricinovat ATI ovladace ale nemusi byt chyba na ich strane. ATI karit som kde komu instaloval hoodne. Vsimol som si aky je naozaj rozdiel Hercules a napr. Manli, ale aj na Manli sa podarilo nainstalovat a vicalo to bez
    problemov. Zatial si prvy, co ma taketo vazne problemi.

Bud ja som stasteny chlapec alebo ty mas velku smolu
    MT Board : MSI 845PE MAX, Procesor : P4 2,53 Ghz 533FSB, Memory : 1024 DDR 333 Mhz, Video card : Gigabyte MAYA II Radeon 9700 pro, Audio card : Audigy 2, Hard Drives : 2x IBM 40 Gb, 7200 ot. Raid Striped, CD-ROM : MSI rewriter 52x24x52, DVD-ROM : Teac, Repro : Inspire 5100Monitor : LCD Prestigio P174 17\"

3D Mark 2001 SE : 14705 http://service.futuremark.com/compare?2k1=6490144 !NO OC!
    3D Mark 2003 : 5042 http://service.futuremark.com/compare?2k3=765682 !NO OC!

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání