Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: dratovani durona 600

Standardní dratovani durona 600

Zdravim, chci zadratovat durona 600, dat na nej nasobic 8,5, protoze deska ve ktere bude neumi menit nasobic. S nejvetsi pravdepodobnosti jsem ho odemkl. Pac na nem jde jmenit nasobic v me desce epox 8rda3i, pred spojenim l1 to neslo,takze jsou uspesne spojeny. Vyzkouseny nasobice 5-11,5, pak uz to bylo na ten proc moc. Postupoval jsem podle pin guide z ocinside.de akorat jsem nikam nezapojoval 4 pin, ktery urcuje horni a dolni sadu nasobicu a na todle neni zapojen. Pri jakymkoliv nastaveni dratovani se komp nerozjel jen mi na tom sedmisegmentu co je na desce sviti ff.(manual zrovna nemam poruce, ale tipl bych, ze to hlasi, ze je neco spatne) V dratovani to nebude, zkousel jsem nadratovat 8,5 nasobic na mym t-bred 1700+ a v pohode je to rozjelo s 8,5. Jeste zopaknu, ze ten duron je odemcenej. Chtel bych se teda zeptat jestli jdou durony s jadrem spitfire zadratovat, jestli ze jdou tak bych prosil jeste o radu, kde je v mem postupu chyba.

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

co napeti. dal si mu dostatecne? muj d650 musel mit nad 8.5x vetsi napajeci napeti.
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

na napeti jsem taky myslel, zkousel jsem 6,5 a nerozjel se jinak se rozjel pri defaultnim napeti v pohode na 700, takze v tomdle by nemel byt problem.

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

no ale 7x neni 8.5x

to ze ti to nejelo na 6.5 a na 8.5 a jede to na 7 ( se zadratovanim? ) by mohlo znamenat, ze mas blbe spojen jeden L1 mustek ( pokud to mas nadratovano dobre ).

a samozrejme napeti je dulezite.

EDIT: na te druhe desce si zkousel nasobice koncici na x.5?

EDIT2: na epoxu znamena FF okamzite po startu, ze nebylo mozne nastartovat postovaci sekvenci.

EDIT3: take me napada. mel by to byt 5ty pin na urceni horni a dolni sady. celkem je pro upravu nutne mit 4 piny zapojene ( pro duron ).
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

ty l1 mustky budou spojeny dobre, protoze jsem zkousel nastavovat v biosu nasobice od 5 asi do 11,5 a vsechny fungovali, pak uz to nenajelo, ale to bych tipl, ze to byl limit procesoru, takze v tech l1 bych chybu nehledal. Napadlo me, ze by to mohlo byt napetim, tak jsem tam zkousel nadratovat 6,5 a s tou se to nerozjelo, pricemz jsem si to predtim otestoval na 700 s defaultnim napetim, bylo to nastaveno pres bios, jen kvuli tomu napeti, jestli nepotrebuje vic stavy na rozjezd a rozjelo se to v pohode. Jeste jsem zkusil nadratovat 7 a 8, ale bylo to se stejnym neuspechem. Jinak tu druhou desku nemam poruce, takze na ni nic nezkousim, ale predpokladam, ze kdyz to nejede na my, tak to na ty dalsi nepojede,(vim, ze je to hroznej predpoklad) ale zkusim to pristi tejden. Ja zkousim vsechny mozny moznosti, pac se nerad ptam, teda jeste jsem se nekoukal v datasheetech na zapojeni pinu, do toho se mi moc nechce. Doufal jsem, ze se tady objevi naky pametnik a poradi mi.
    Tak jsem se pustil do datasheetu k duronovi a piny, ktery u novych soket a procu ovlivnuji nasobic jsou nezapojeny. Ted jsem koukal do datasheetu k ahlonovi a ty taky nejsou zapojeny, takze to amd taji a naka nadeje mozna existuje. Takze jsem docela v koncich.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání