Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 28

Téma: OT: INVEX a GNU/Linux

Standardní OT: INVEX a GNU/Linux

Zdravim,
    byl jsem v stredu na INVEXU, no jaky to bylo uz jsem nekam psal, ale zda se mi ze na INVEXU bylo hrozne malo linuxu:

Sál Morava a Brno a ta ulička pred tim, kde se pomalu ani 2 lide vedle sebe nevesli bylo imho dost malo, ale ono to jeste bylo zasite na miste kde to normalni zakaznik nenasel, takze se tam dostali zase jen lidi ktere to zajima. To nemluvim o tom, ze to nebylo ani zakreslene v planku.. Proste jedine veci, ktere by si clovek, ktery nehledal linux, vsiml byl TUX naprosti MS s napisem Oracle. Ale jinak NIC. Proste nejaka seznamovacka treba od SUSE ci MDK..., to by se jim to nevyplatilo? Nebo proc Imho treba LiveCD by se prodavali dobre... proste trochu boje s MS, nemyslim vecerni diskusi Linux x Windows, ktera mela zase uplne debilni cas.

Vse mi to pripada jak kdyby to mel MS pod palcem...

Standardní

Nejsme revolucionari, takze se nema smysl nejak otevrene bojovat. Invex je pro vetsinu vystavujicich ztratova zalezitost a ucastni se zejmena proto, aby mohli rict, ze tam byli. A linuxove firmy si obvykle moc utracet nemuzou dovolit. Jeste tak SUSE a Redhat, ti maji i distribuce, na kterych se da vydelat (SLES, RHEL), ale MDK snad nema nic tak rozumneho.

Linuxu ale bylo vic, staci hledat. Treba wireless gatewaye od Linksysu jedou na linuxu, byli tam vyrobci integrovanych reseni (VIA CPU + FLASH s linuxem tvorici dohromady WISP reseni) apod.

Standardní

Kamos snimal tu flame-prednasku MS vs. Linux, je to ke stazeni tady: http://purportex.nomi.cz/sound/invex-2004-flame.mp3 (kvalita bude asi mizerna, jeste jsem to neposlouchal). Pro zajemce mam stazenou jeste 224kbit VBR verzi.

Mozna vas to bude zajimat...
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Senior Member
    Vliv
    290

Standardní

Invex je masova zalezitost a linux neni pro masy co klikaji na desktopu. A jinak ja osobne zastavam nazor ze linux neni pro desktop. Na svem kompu mam Windows 2000 a na druhem Debian pres ktery se routuju do kolejni site. Z obou systemu si beru to nejlepsi, coz znamena desktop z w2k a konfigurovatelnost+sitove sluzby z linuxu + vlastni obohaceni v adminovani.
    Myslim ze dostat linux na desktop je ztrata casu a take muj subjektuvni nazor je ten, ze graficke manazery (gnome, kde, xfce) silene plytvaji mistem na monitoru i pres vsemozne nastaveni a tudiz nevhodne. BTW XP take, ale tam se to da prepnout.
    Dobrym prikladem je treba Red Hat a to jak pustil k vode distro pro normalni uzivatele, viz. Fedora.

Na druhou stranu nedovedu si predstavit server postaveny na Windows.

Toto neni pokus o flame, jen konstatovani a muj subjektivni pohled a mirne OT
    Intel C2D 4300, 1GB DDR2, 120GB Seagate, nVidia7600GT pasiv.

Standardní

Citace Původně odeslal Lopan
    Invex je masova zalezitost a linux neni pro masy co klikaji na desktopu. A jinak ja osobne zastavam nazor ze linux neni pro desktop. Na svem kompu mam Windows 2000 a na druhem Debian pres ktery se routuju do kolejni site. Z obou systemu si beru to nejlepsi, coz znamena desktop z w2k a konfigurovatelnost+sitove sluzby z linuxu + vlastni obohaceni v adminovani.
    Myslim ze dostat linux na desktop je ztrata casu a take muj subjektuvni nazor je ten, ze graficke manazery (gnome, kde, xfce) silene plytvaji mistem na monitoru i pres vsemozne nastaveni a tudiz nevhodne. BTW XP take, ale tam se to da prepnout.
    Dobrym prikladem je treba Red Hat a to jak pustil k vode distro pro normalni uzivatele, viz. Fedora.

Na druhou stranu nedovedu si predstavit server postaveny na Windows.

Toto neni pokus o flame, jen konstatovani a muj subjektivni pohled a mirne OT
    Hmmm beru to jako tvoji dnesni pochmurnou naladu, nechci tu rozdelavat flame. Ale stejne si neodpustim: Myslis si, ze Solaris nebo Irix nepatri na desktop?
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Standardní

Citace Původně odeslal Gargamel
    Kamos snimal tu flame-prednasku MS vs. Linux, je to ke stazeni tady: http://purportex.nomi.cz/sound/invex-2004-flame.mp3 (kvalita bude asi mizerna, jeste jsem to neposlouchal). Pro zajemce mam stazenou jeste 224kbit VBR verzi.

GOOD work, jeste jsem to nestahl, ale rikal jsem si ze bych si to poslechl, protoze jsem uz vecer na INVEXu nebyl.

Jinak chapu, ze Linux neni pro masu lidi, ale je dobre kdyz aspon vedi o co jde..

BTW: linux na desktop.. to reste please na SZ.

Standardní

No kvalita staci, ale ten mixer co tam stale nekdo pousti je strasnej

Fanless Experiment || Gigabyte Z77-DS3H | Intel i5-3570K | Thermalright HR-02 | 16G DDR3 | Sapphire HD 7750 Ultimate | Crucial M4 256GB | Seasonic X-400FL | Fractal Define R4
    Dell D430 || i945G | C2D 1.2G ULV | 2G DDR2 533 | GMA950 | 12" 1280x800 | 80G 4k2 | 802.3ab | 802.11g | 802.15.1 | HSDPA | Windows 7 x64
    Storage || i965G | E2200 | 4G DDR2 | RAID5 6x Samsung HD154UI 1.5TB - ~7TiB | 802.3ab ...powered by Ubuntu Server x64
    Accessories || E-MU Tracker Pre USB 2.0 | Meier Corda Headsix | Sony MDR-CD470 | Pioneer A-204R | Tesla ARS 9218 32 | LG 32LD350

"Music is essentially useless, as life is." George Santayana

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Mno ja teda nevim, me to spis prijde jak kdyz tam potaji soulozej , alespon ten zacatek, furt naky rozepinani zipu ...
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

Citace Původně odeslal monsoon

Co to ma znamenat ta zubni vrtacka Kde se tam vzala? Mozna to je vetrak od notebook... ale dost to rusi. Jeste je docela dobre to jak si tam kecaji ty dva lidi (obcas).

Standardní

LOL mixer

To je nahravane na malem MP3 prehravaci s diskem, takze to vrceni je prubezne ukladani te snimane MP3 na disk...

Standardní

LOL mixer

To je nahravane na malem MP3 prehravaci s diskem, takze to vrceni je prubezne ukladani te snimane MP3 na disk...
    no tak to joo, to by odpovidalo

Standardní

Myslim ze dostat linux na desktop je ztrata casu a take muj subjektuvni nazor je ten, ze graficke manazery (gnome, kde, xfce) silene plytvaji mistem na monitoru i pres vsemozne nastaveni a tudiz nevhodne.
    Skoda, ze tu nejde prilepit k prispevku obrazek, videl bys, ze plytvani mistem je pouze otazka vhodneho tematu.
    V praci mam na pocitaci Linux, nic jineho a jsem bez problemu. Doma mam na masine Linux a nic jineho a jsem bez problemu. Ted mame v praci jedno pocitacove velmi nevzdelane devce, ktere ma k dispozici Linuxovy desktop a je bez problemu (nemela zazite zlozvyky z windows, tak ji nebylo potreba nic odnaucovat).
    Vzdycky budu tvrdit, ze pro uzivatele (lidi, kteri jsou ztraceni, kdyz jim zmizi ikonka z pracovni plochy) je uplne jedno, k jakemu OS je posadite. Alespon tak mi to rika zkusenost s nekolika 'uzivateli', kteri se mi dostali do ruky.

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    311

Standardní

Tohohle sem si predtim nevsiml a vubec nevim co tim myslis? Jake plytvani mistem? Vzdyt cokoliv se da upravit tak aby to vypadalo jako w2k. Zadny plytvani mistem neznam

Standardní

Ja jsem taky zrovna 2x nepochopil tuhle cast Lopanova prispevku.
    Epox 9NDA3+ (nForce 3 Ultra 250) | CPU AMD 64 3000+ | 512 MB RAM | HDD Seagate Baracuda 160 GB 7 200 ot/min | Ino3D GeForce 6600 GT | Samsung SyncMaster 793s | TOSHIBA ODD-DVD SD-M1802 | MIDI Tower |
    gentoo+AMD64+XFCE

Senior Member
    Vliv
    290

Standardní

Napisu srozumitelneji
    Dlouhou dobu jsem byl spokojeny s gnome bez AA fontu (ma zvlastnost ). I to melo sve mouchy, aplikace napsane pro gtk1 zabiraly take zbytecne moc mista
    napr:
    http://lopan.iglu.cz/01/Screenshot-10.png

Pak jsem si dal nove X11 a nenasel zpusob jak fungovat bez AA fontu, kdyz jsem to vypnul, tak vypadaly desive. A AA fonty jsou zbytecne "nafoukle" a vyrazne a berou moc mista a to me opravdu vadi.
    Pak tam bylo jeste par mensich veci, ale dohromady to dospelo k tomu, ze mam dva kompy, na jednom w2k pro praci (nebudeme si lhat, prece jen jsou aplikace pro windows pohodlnejsi a privetivejsi) na druhem debian bez Xek na kterem si hraji s bindem, apachem, iptables, postfixem, zabezpecenim, vpn apod. a jsem velmi spokojeny clovek

4tosuja: s tim plne souhlasim, bfu staci aby zmizela ikonka a je ztraceny (osobni zkusenost) a je mu uplne jedno u ktereho systemu sedi

Standardní

Mna stve napriklad to, ze Mozilla Firefox je v Linuxe o kus pomalsia ako vo Windows (nehoroviac o tom, ze aj vo Windows je o kus pomalsia ako MSIE). OpenOffice.org je tiez pomaly ako svina. Napr. na mojom notebooku Windows 98SE + Office lietaju ako blesk (odkedy mam novy disk) a v Linuxe sa s nicim grafickym prakticky neda robit (OpenOffice.org je uplne nepouzitelny).
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Standardní

Citace Původně odeslal Rainbow
    Mna stve napriklad to, ze Mozilla Firefox je v Linuxe o kus pomalsia ako vo Windows (nehoroviac o tom, ze aj vo Windows je o kus pomalsia ako MSIE). OpenOffice.org je tiez pomaly ako svina. Napr. na mojom notebooku Windows 98SE + Office lietaju ako blesk (odkedy mam novy disk) a v Linuxe sa s nicim grafickym prakticky neda robit (OpenOffice.org je uplne nepouzitelny).
    No ale to je normalni u IE je to tak, protoze je IE uplne integrovanej do win, nic proste nebude rychlejsi.. a u MS Office to bude nejak podobne, proste je to stavene tak, ze to ty Win vyuzije co nejlepe. Hold se s tim musime smirit.

Senior Member
    Vliv
    290

Standardní

Openoffice.org byla jedna z tech "drobnosti"....

4Dominator: no s tou integraci nebude az tak horke. Treba Opera me lita ve Windows jak splasena, kdezto Mozilla se tahne jak smrad a o verzi pro linux snad ani nema smysl mluvit.

Standardní

S tou integraciou to nie je az take horuce - vraj MS Office spusteny v Linuxe cez CrossOver Office je rychlejsi ako OpenOffice.org. A tiez to nevysvetluje, preco je Firefox v Linuxe pomalsi ako vo Windows.
    Integracia MSIE do Windows spociva v tom, ze windowsacky shell (explorer.exe) pouziva kniznice MSHTML.DLL (a pod.), takze pri spusteni MSIE su uz v pamati. To sposobi akurat rychle spustenie MSIE. Firefox sa spusta dlho - to mi nevadi - ale vadi mi to, ze je cely pomaly. Chcelo by to "trochu" optimalizovat.
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Standardní

Citace Původně odeslal Rainbow
    S tou integraciou to nie je az take horuce - vraj MS Office spusteny v Linuxe cez CrossOver Office je rychlejsi ako OpenOffice.org. A tiez to nevysvetluje, preco je Firefox v Linuxe pomalsi ako vo Windows.
    Integracia MSIE do Windows spociva v tom, ze windowsacky shell (explorer.exe) pouziva kniznice MSHTML.DLL (a pod.), takze pri spusteni MSIE su uz v pamati. To sposobi akurat rychle spustenie MSIE. Firefox sa spusta dlho - to mi nevadi - ale vadi mi to, ze je cely pomaly. Chcelo by to "trochu" optimalizovat.
    takhle jsem to myslel jen jsem se spatne vyjadril

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

2Rainbow: Nevim jak ff, ale velka Mozilla mi prijde subjektivne rychlejsi nez IE (mluvim o rychlosti renederovani stranky). Ze se nacita fous dyl vubec neresim.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    2Rainbow: Nevim jak ff, ale velka Mozilla mi prijde subjektivne rychlejsi nez IE (mluvim o rychlosti renederovani stranky). Ze se nacita fous dyl vubec neresim.
    No to jsme meli na mysli /teda doufam, aspon ja jsem mluvil o spousteni/

Standardní

Spustanie ma nezaujima - spustim to raz a cely den to bezi.

Standardní

Ja jsem jeden vikend vyuzil k testovani browseru, od te doby pozivam galeona, opera se mi nelibi, zda se mi moc preplacana, ale rychlost OK, mozilla se vlece jako sopel z nosu, tudiz nic, firefox uz byl lepsi, ale nejlepsi byl podle mne Galeon, sice jednoduchy browser, ale zakladni veci umi, navic kdyz se nabusi pluginama, zvlada zobrazit vse, i online vysilani coz byl docela problem pro operu.

Senior Member
    Vliv
    290

Standardní

Opera preplacana? Je fakt ze defaultne je tam zaple vsechno aby user videl co to vsechno umi , ale behem par kliku se da osekat jen na address bar a menu. A na to co ma v sobe beha dobre, galeon ma toho podstatne mene a rychlost ac uchazejici tak horsi.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání