ve stereu budou dobre stereo receivery H-K
ve stereu budou dobre stereo receivery H-K
AMD Sempron 2500+ 1750MHz | MB ASUS A7N8X-X | RAM Samsung+Kingmax 2x512MB 333DDR CL2 | Gigabyte RADEON 8500 Deluxe MAYA | Lynx L22 | Seagate Barracuda 120GB 7200rpm | DVD-RW LiteOn 812S | Enermax 365W | 17" LCD Acer AL732 | zvuk: Lynx L22+TOPDAC+DISPRE+3xDPA380SSE | ~ WaterCooled: CASCADE CPU blok by Radek-B, radiátor Opel Kadett '87, čerpadlo Eheim 1046 ~
Budou..... Ale i Denon, či Yamaha hrají suprovně a neutrálně. Na Denonu mi ale vadila nemožnost zapojení druhého páru předních beden, proto jsem volil Yamahu. Nebrat Onkyo nebo Marantz (o Sony, Kenwoodu apod. se ani nebavím...) tam je díky efektům docelá živá produkce v surroundu, ale ve stereu bez korekcí o ničem.... Mám rád zvuk exaktně přesný, nikdy jsem neměl byť jen zapnuté korekce, natož bych nějak upravoval zvuk a i v surroundu mám výhradně v provozu pouze AC-3 Normal s vypnutým DSP apod.... A tady je opravdu kumšt koupit dobře..Původně odeslal Rob
Tak jsem koukal po ruznych hifi bazarech a opravdu se daji sehnat super veci v 100% stavu za pulku ceny. Takze zesik + bedny s prehledem do 20k a budou same pekne kousky (yamaha + canton a pod...). Treba tu 5.1 sestavu od cantonu, co stoji asi 17k a ktera mimochodem dostala vselijaka oceneni (jako ze je to moc fajn za tu cenu) jsem videl za 8.9k a byla jako nova!!!
Kdyz si priplatis, tak tohle bude narez:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?...828013905&rd=1
no mam docela strach neco objednavat z netu, znate nekoho kdo uz na ebay nakupoval? zajimalo by mne jestli to je bezproblemove. za 30000kc je to fakt super nabidka, ale aby mi pak neprislo neco uplne jinehoPůvodně odeslal Locke
![]()
AMD Sempron 2500+ 1750MHz | MB ASUS A7N8X-X | RAM Samsung+Kingmax 2x512MB 333DDR CL2 | Gigabyte RADEON 8500 Deluxe MAYA | Lynx L22 | Seagate Barracuda 120GB 7200rpm | DVD-RW LiteOn 812S | Enermax 365W | 17" LCD Acer AL732 | zvuk: Lynx L22+TOPDAC+DISPRE+3xDPA380SSE | ~ WaterCooled: CASCADE CPU blok by Radek-B, radiátor Opel Kadett '87, čerpadlo Eheim 1046 ~
Tiez som si vzdy hovoril ze Jamo, komercna znacka , nestoji to za prt... ALE... podarilo sa mi kupit zostavu Jamo Classic 8 + Classic 4 + center160 za 16000 Sk, realna hodnota tej zostavy je asi 40 000. A od toho momentu som radikalne zmenil nazor na jamo... Prijemny zivy bas pri stereo, ziadne dunennie, a pri domacom kine... ked zacalo prsat .. myslel som ze mi naprsi za golier .. ten zvuk je proste vsade.. vobec neviete kde su umiestnene bedne.. proste hra to genialne.. vsetko na starsej Yamahe RXV -393.Původně odeslal Locke
Tym som len chcel upozornit ludi, ktori odsudzuju urcitu znacku... treba najprv vyskusat az potom robit zavery. Zbytocne sa hrat na znalca ked to videl akurat na obrazku.
..-.--.-.-..-.-.-....-.-.-.-..-.-.-
babo, rad:
yamaha rx-v350 8990kc NEBO
rx-v450 11000kc NEBO
denon avr1604 10000kc NEBO
Harman Kardon avr130 12720kc NEBO
onkyo tx-sr501e 13403kc
fakt nevim co vybrat, muzete poradit? jde mi hlavne o cisty zvuk ve stereu a zajimal by mne vas nazor na tyhle receivery, hlavne pomer cena/vykon, vybava me moc nezajima-kazdfy ma vsecko co poptrebuju, spis me de o ten zvuk, muzete popripade i poradit kde se to da levne koupit? diky moc
IBM
Lenovo
Kriglnakafe
hmno zkus kouknout třeba sem:Původně odeslal berraneck
http://www.excelia-hifi.cz/
do kategorie top 1000, mohlo by tam neco bejt
No ja pravne uvazuju o necem podobnym (sub uz mam)
takze mozna budu brat
yamaha rx-v350 8990kc
+
Magnat Motion Set 1000
http://www.audioexpert.cz/dt/?c=18476
chci to jak na hudbu tak na DK, nejsem nejakej audiofil, ale zase bych nerad koupil nejakej smejd na kterym to nebude hrat nic moc penize jsou ale nechce se mi do toho toliko investovat.... vetsinu vetci mam stejne jen v MP3, akorat tim Magnatem si fakt nejsem jistej, docela pekna cena i provedeni.... neni tu nekdo kdo ty repro slysel ?
![]()
Gigabyte UDR-3, Intel Core i7 860@3,6 GHz + Scyte Ninja, 4GB RAM, Asus GTX275 + MSI GTS8800 (PhysX), HDD 2x1,5TB + 2x1TB + 750GB +500GB, X-Fi Fatal1ty FPS+ Megaworks 250D, Skystar HD, DVD Optiarc, Coolermaster Silent Pro M700, Lian-li Bigtower, LG 26" S-IPS, Logitech G5 + G15, 3x X360 gamepad, Skystar HD, ADSL 16mbit, PS2-TWO, X360 Premium
Planujem si zriadit domace kino, rozhodol som sa pre zostavu AVR Harman/Kardon 230 + Canton LE 109. Je to dobra kombinacia? Zatial len pre stereo posluch, neskor dokupim efektove LE 102 a center LM 105CM.
Diky.
Harman KardonPůvodně odeslal berraneck
alebo Onkyo
každopádne pred kúpou vypočuť s viacerými repro sústavami a až potom urob končné rozhodnutie.
A čo totohttp://www.kenwood.cz/home_recsel.php?prod=krf_v7070d myslím že je to výborná volba
![]()
Intel 865 RockLake, P4 3,0GHz, 4x256MB DDR Dual, Combo LG, DVDRW LG 4160, GF5200 128/128, 15\" LCD NEC, Microsoft Keyb + Mouse Wirelles, MSI TV karta, Repro 5,1 HOOP
bohuzel jsem zjistil, ze zadny z tech zesiku nesplnuje me naroky na vernou reprodukci a nejspis pudu do integrovaneho zesiku-> rozmyslim se mezi NAD C320BEE a Acustique Quality 212, oba jsou fakt vyborne, je to neco o tridu vyssiho![]()
IBM
Lenovo
Kriglnakafe
NADa doporučujuPůvodně odeslal berraneck
Jsem spokojeným majitelem.
Gigabyte 965P-S3 | C2D E4300 | 2x1GB RAM, 800 Mhz | Radeon x1950 PRO | Terratec Aureon Space@Audiotrak Prodigy | WD 5000AAKS SATA | Toshiba SD-M1612 | Lite-On LDW-811S | Chieftec BX | Chieftec 360W PSU | Nikon D70 + kupa skla
Ja jsem si koupil za par litru (www.hifibazar.cz, byla jeste nevybalena) yamahu rxv 340, pouzivam ji jako zesik ke compu (mam ji pripojenou pres digital) a je to vazne parada. Tedka jeste shanim nejaky slusny 5.1 set, docela me stve, ze jsem propasl jeden od cantonu, meli ho take v tom hifi bazaru za 9k (misto 18 za novy).
teda taky shanim nejakou dobrou volbu, takze rikate yamaha/HK/dennon?libi se mi denon 1804 i ten HK 130, asi do nej pujdu, ale co to repro to bude asi horsi, imo na tom sejde asi nejvic ne?
MB:Gigabyte EP45-DS4 CPU:Intel Core 2 Duo E8500 rev E0@3,8GHz(9,5x400)@1,248v(load Prime)COOLER: CoolerMaster Hyper 212 RAM:Kinston HyperX 2x2048 DDR2 800 4 4 4 12 GK:Asus Radeon 5870HDD:SATA II WD500GB + WD320GB + Samsung F1 1TB BOX: Chieftec CH-05SL-B-OP PSU: Enermax MODU 525W CRT:21" LCD Samsung 215TW
a ted koukam na hifibazaru maji nejakej pioneer za 10kk a puvodni cena 55kk, nepouzitej, thx certifikace))nemate nekdo 10 litru
?
dobry zbozi tam maji
MB:Gigabyte EP45-DS4 CPU:Intel Core 2 Duo E8500 rev E0@3,8GHz(9,5x400)@1,248v(load Prime)COOLER: CoolerMaster Hyper 212 RAM:Kinston HyperX 2x2048 DDR2 800 4 4 4 12 GK:Asus Radeon 5870HDD:SATA II WD500GB + WD320GB + Samsung F1 1TB BOX: Chieftec CH-05SL-B-OP PSU: Enermax MODU 525W CRT:21" LCD Samsung 215TW
slysels´ i to aq? ten typek z esa mi doporucuje to aq, ale nada sem bohuzel nemel moznost slysetPůvodně odeslal brazilterrorist
ale koukam na www.aq.cz a maj ho tam za 9999kc misto 11800 kere chce eso
to se budu muset trochu optat...
IBM
Lenovo
Kriglnakafe
Ze silné (uvedené) trojky HARMAN/KARDON ..... DENON ..... YAMAHA doporučuji rozhodně HARMAN/KARDON. Je to excelentní výrobek už v základní řadě AVR130 (nebo kdo by měl štěstí a z venku si dovezl výprodejové receivery předchozí řady AVR 2550 - mám ho doma), jelikož jako jediný používá ty nejkvalitnější audio převodníky ve všech modelech. Jako jediný výrobce zaručuje minimální zkreslení i při maximálním výkonu. HCC moduly pak zajistí extrémě vysoké proudové hodnoty do reprobeden, což je záruka vynikajícího prokreslení zejména basových kmitočtů. jsou to audiofilské skvosty nižší a střední třídy.
Při kombinaci AVR-repro je třeba dbát na hodnoty impedance. Pravidlo č.1 je toto:
Reprák musí mít stejnou, nebo vyšší hodnotu impedance, než zesilovač/receiver. Dodržení této podmínky může hodně ovlivnit výběr a skladbu komponent.
Canton 109 je vynikající sloup. Tady máš tip na bazarovky za 15k
http://www.studioline.cz/index.php?s...anton%20LE-109 Nicméně někde v záhlaví threadu jsem se dočetl, že to má být sestava k PC, tomu nerozumím. SLOUPY K PC ....
V kombinaci s H/K AVR130/230 budeš mít zvuk jako nikdo široko daleko. Pokud to nepřipojíš na PC a nebudeš si CDčka přehrávat přes něj. Tím bys to degradoval na Genius)
K solidnímu AVR také patří kvalitdní DVD/CD přehrávač. K sestavě, kterou popisuješ by to nemělo být nic menšího, než HK DVD25, nebo nový DVD31. Oba mají špičkové Volfson převodníky (3ks) oceňované Audifily na špičkové úrovni. Každá Hi-Fi sestava je tak slabá, jak je slabý její nejhorší článek. Od toho je třeba odvíjet výběr. Tím chci říct, že výše uvedené sestavy Magnat Motion jsou čajové repráky pro běžné spotřebytele. Od Canton 109, ale i jiných repro jsou o několik tříd dole. Tím nechci zhazovat MAGNAT, mají také špičkové repráky, ale za podstatně vyšší ceny.
Můj osobní favorit na bedny jsou Missiony řady V60, KEF (cokoliv), FOCAL (cokoliv), JBL (cokoliv), BaW (cokoliv) a samozřejmě Canton (jen něco) ...
Otázku kabeláže zase probereme příště což??
Mam moznost kupit za vyhodnu cenu Harman/Kardon AVR 330 a repro Mission Volare V63. Je to dobra volba? Samozrejme chcem co najlepsi zvuk jak v stereo tak v dom. kine. Mate niekto skusenost s menovanym repro?
Diky.
Ideální kombinace k Harmanu. AVR330 je až moc dobráPůvodně odeslal johu
na ty bedny, AVR230 k nip pasuje ideálně, ale to je jedno, pokud máš lepší cenu. Jinak pokud bys chtěl, tak tě můžu skontaktovat s člověkem, kterej přesně tuhle kombinaci má doma, AVR230+V63. Vybíral ji docela dlouho a zkoušel všelicos. Nebudu dělat ani tajnosti s tím, že to má z Excelia-Hifi. Mimochodem, tento obchod má zaměření právě na kolekci produktů Harman/kardon a chce-li někdo vědět ty nejintimější detaily o jejich výrobcích, tak je nalezne právě na jejich stránkách - bezkonkurenční ínformace. Neznám jiný výrobek v této kategorii, který by měl tak podrobné informace jako zde.
Nicméně dodávám:
Pro poslech hudby/CD nestačí jen špičkové bedny a zesik. CD/DVD přehrávač je ještě důležitější (D/A převodníky!!!) no a samozřejmě kabely!!!
Zpracování hudby v ideálním případě na Hi-Fi sestavě se dá stručně shrnout takto:
Poslech stereo - CD:
CD/DVD přehrávač zpracuje dig.záznam pomocí D/A převodníků a zašle je analogovou cestou přímo na zesilovací složky receiveru. Odtud jde signál do beden.
Poslech 5.1 - DVD (filmy):
DVD přehrávač odešle digitální záznam digitální cestou (koaxiální kabel vysoké kvality) na zpracování do D/A 5.1 dekodéru receiveru. Odtud jde analogový signál do zesilovací části a do beden.
Na kvalitě výstupu se podepisují právě D/A převodníky. DVD přehrávač Harman/Kardon používají audiofilské Volfsony dvou kategorií. Nižší třída Volfson WM 8706 - 1ks u modelu DVD21 (levnější model) a nejvyšší třídu Volfson WM8740 v trojnásobném osazení u modelů DVD25 a DVD31. Takové osazení používá konkurence až u modelů v ceně 40tis. a výše. Audiofil, nemající tudíž mraky peněz, volí jednoznačně tyto modely, které stojí okolo 15tis. Kč...
VÝBĚREM Z TISKU - DVD PŘEHRÁVAČE HARMAN/KARDON - LOŇSKÉ MODELY: Určeno pro ty, kteří kladu na poslech hudby neméně vysoké nároky, jako na poslech-sledování filmů.
DVD 30
Absolute Spitzenklasse STEREOPLAY 6/03 (SRN)
This fantastic DVD player demonstrates that looks aren´t everything ! HOME ENTERTAIMENT 10/03 (Velká Británie)
Vynikající obraz i zvuk, audiofilní konstrukce ("Zvukové vlastnosti nás příjemně překvapily, považujeme je za zcela srovnatelné s CD přehrávači v ceně 20 000 Kč. Výšky jsou čisté, středy jemné, plastické, detailní s věrným podáním nástrojů (klavír, smyčcové nástroje), basy jsou plné, důrazné a dostatečně dynamické. Harman Kardon DVD 30 je výhodným řešením pro pokročilejší zájemce, kteří jsou ochotni připlatit si za vyšší kvalitu obrazu (progresivní scan) a především zvuku.") STEREO & VIDEO 11/03 (Česká republika)
DVD 25
Spitzenklasse AUDIO 8/02 (SRN)
Vítěz testu (“Meisterleistung”) HEIMKINO 8/02 (SRN)
Vítěz testu (“Schlicht die erste Wahl”) VIDEO 5/02 (SRN)
Vítěz testu (“Der Beste Im Test”) HIFI TEST 5/02 (SRN)
Excelentní T3 10/02 (Španělsko)
Excelentní (“Excellent picture, great specification for the price, styling. The DVD 25 produces outstanding images, with brilliant edge definition, stability and movement”) WHAT HIFI 3/03 (Velká Británie)
It´s simply excellent ! (“In non-prog scan mode the DVD 25 delivers a highly inspiring performance... detailed, solid picture. Excellent line definition and movement make the image”) HOME ENTERTAINMENT 4/03 (Velká Británie)
Audiofilní třída (“Harman Kardon DVD 25 lze doporučit audiofilům střední cenové kategorie, pro které je CD stejně důležité jako DVD... Charakterizuje jej hlavně solidní provedení a uživatelská vstřícnost”) STEREO & VIDEO 6/03 (Česká republika)
To bych rád věděl, jak jsi to posuzovalPůvodně odeslal berraneck
To co navrhuješ sice je o třídů výš, ale s integrací to nemá nic společného
IMHO, H/K má i modely o dvě třídy výše. Za lepší peníz (oproti NAD) si můžeš pořídit stejnou muziku. Ač je to neuvěřitelné, samotný zesilovač má na výslednou reprodukci menší vliv, než CD přerávač, bedny, kabeláž a samozřejmě akustika místnosti (tedy pokud se bavíme o modelech akových značek, jako je např. H/K)
Aliencz:
Diky za info. DVD/CD prehravac si vyberiem asi H/K DVD 22.
Teraz mam mansi problem s kabelamy. Neviem cim mam prepojit AVR 330 s repro (volare V63), uvazujem o kably RG 213 pri zapojeni Bi-wire. Je to dobra volba?
Bi-wire zapojení (paralelně dvě dvojlinky) je efektivní pouze pokud máš samostatné zesilovače na obě pásma. Pokud máš jen jeden zesilovač, tak to nemá žádný opravdu výrazný efekt (slyšitelný), takže ušetříš minimálně na jednom páru kabelů a tudíž si můžeš dovolit lepší kabeláž. Doporučuji na tuto sestavu tzv. kusovky, to zn. již hotové kabely s koncovkami. Výrobců je hodně. Předpokládám, že to budeš asi brát v Excelii, tak vezmi od nich rovnou Cardasy a máš vystaráno. Jsou sqelý.Původně odeslal johu
DVD22 je o něco slabší přehrávač co se hudby týče. Má jen jeden D/A převodník Volfson VM 7806. Samozřejmě, že Ti svou službu udělá. Avšak pro maximální využití V63 bych já osobně volil DVD31 s trojnásobným D/A Volfson VM7840 a přímé propojení stereo kanálu analogovým výstupem párem kvalitních signálových kabelů (v cenové relaci tak cca 3K). je to odvě třídy výše. Dostaneš se na qalitativní úroveň spešl Hi-Fi CD přehráváčů v ceně 20-30tis... tedy co se hudby týče. A máš navíc DVD-Audio a JPEG, takže zajištěnou budoucnost. Tyhle komponenty totiž nevyměníš dřív jak za 10-15let, takže pokud máš bubáky (a podle výběru vidím, že máš) tak na přehrávači rozhodně nešetři.
Normální zapojení:
Neefektivní bi-wire zapojení (tebou navrhovaný případ)
Efektivní bi-wire (bi-amp) zapojení:
Takové zapojení však AVR330 neumožňuje, je tam pouze Output A, takže ten efekt je pouze subjektivní. Pokud jsi však maximalista, tak je asi zbytečné to nějak rozebírat a zapoj to jak se cítíš nejlépe. Výběr typu kabelů, které jsi uvedl jsou velmi dobré, není co řešit.
Aliencz: diky za rady. Preco uprednostnujes prepojenie DVD 31 s analogovymi kablami? Mas nejake vyhrady voci optike?
Toto téma si právě prohlíží 2 uživatelů. (0 registrovaných a 2 anonymních)