Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: [WinXP] CmdLineExt03.dll

Standardní [WinXP] CmdLineExt03.dll

Nedávno jsem našel v v Tempu tuhle knihovnu.(CmdLineExt03.dll )Byla zaregistrovaná přes regsrvr32 (a nešla smazat) což mě docela udivilo - Co má co dělat v tempu...No co prohledal jsem comp a našel ještě jendou tu samou ve System32 složce.Je to nepodepsaná knihovna (windowsácký maj čísla verzí a autora - M$) Takže by mě docela zajímalo jestli někdo ví k čemu tohle slouží ,zda je to součást Win XP ,nebo nějakej spyware....

Skoušel jsem hledat po netu ,ale rozumný informace sem nenašel...
    Ad-Aware a podobný programy se na tohle nechytaj....
    Jo ještě jsem někde zahlíd i "verze" (asi) CmdLineExt02.dll a CmdLineExt.dll ... (ktetré teda nemám)
    | AMD Athlon XP 2500+ | MSI K7N2 - Delta ILSR | 2x256MB DDR333 Dual Channel Cl2 [2-2-2-11] | WD360GD Raptor | Segate 7200.7 8MB | Asus GeForce 4 Ti4200 | AOC 7A+ | Lite-On SOHW-832S | Asus E616 | Koss UR-30 |

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

nerikej, ze si hledal > ja sem to jen zadal do google a hned prvni odkaz http://www.adminlife.com/247referenc...32/162931.aspx

a co dal? a v teto sekci mas nahore dulezity thread SPYWARE atd. takze postupuj dle rad tam.
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA
    nerikej, ze si hledal > ja sem to jen zadal do google a hned prvni odkaz http://www.adminlife.com/247referenc...32/162931.aspx

a co dal? a v teto sekci mas nahore dulezity thread SPYWARE atd. takze postupuj dle rad tam.
    Tak tohle jsem našel ,ale problem je v tom ,že se mě tohle zdálo pochybyný.Kdyby jeden jedinej web napsal ,ze rundll32.exe je spyware asi bych to jentak nesmazal...Protože pokud by to byl Spyware tak by to detekovaly programy co Spyware hledaj ,ale žádnej se na tohle nechytá..
    (a to maj aktualizace i 2x do týdne...)

Další zdroje totiž poukazují ,že se tahle knihovna instaluje (prý) s hrami typu Diablo 2 a pod...(spusta programů si cpe do win "podpůrný knihovny" a pak je nemaže ,ale oděláš je a program nejede....)

No a dneska ráno jem našel tohle http://www.codeproject.com/shell/cmdlineext.asp Tedy,že jde prakticky o (asi) o "neškodnou" knihovnu jejíž zdrojáky jsou k dispozici tady ....
    http://www.codeguru.com/code/legacy/...CmdLineExt.zip
    V knihovně je "čitelnej" sktipt na přidání do registů ,ketrej se schoduje s částí textů v zdrojácích takže se asi jedná o tuhle věc.A co vlstně dělá - mělo by to přidáva do nabídky k exe souborům parametr spustit s parametry... ,ale proč se tohle instaluje nevímkdy/nevímjak....?

Takže asi abych to uzavřel:
    Pokud si někdo nemodifikoval zdrojáky tak se pravděpodobně nejedná o Spyware.(CmdLineExt.dll , CmdLineExt02.dll ,CmdLineExt03.dll jsou buď jen jiné buildy ,nebo ten samý soubor...),ale o Freeware knihovnu (proto to nebere Ad-Aware).Tahle knihovna tedy nepatří do windows a někteří s ní (dle nalezených odkazů) měly problémy...
    Pokud nechcete používat ten mizernej sktipt na prvním odkazu na v tomhle threadu stačí použít win službu regsvr32.exe (Start/Spustit) s parametrem /u (uninstall) a cesty ke knihovně .. tedy : regsvr32.exe /u "c:/cmdlineext.dll" a všechny reference v registrech a načítání se odstraní a knihovna jde po restartu odstranit.(Dá se shovat a příležitostně zaregistrovat tedy parametr /i.....

Pokud se mýlím ,nebo ví někdo víc ať se ozve.....
    | AMD Athlon XP 2500+ | MSI K7N2 - Delta ILSR | 2x256MB DDR333 Dual Channel Cl2 [2-2-2-11] | WD360GD Raptor | Segate 7200.7 8MB | Asus GeForce 4 Ti4200 | AOC 7A+ | Lite-On SOHW-832S | Asus E616 | Koss UR-30 |

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

no ja ti v tom odporovat nebudu, ale pokud se to meni ( pridavanim cisel ) tak je to silne podezrele. navic co ti brani vzit vypis instalaci dle casu ( pripadne souboru ) a zjistit kdy a s cim se to tam instalovalo?
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání