Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 28

Téma: Jakou barvu jste pouzili???

Standardní Jakou barvu jste pouzili???

Ahoj,strikal sem zatim jenom predni plastovej kryt, barvou Prima RAL 9005 MAT.Vypada to hezky ale kdyz clovek na case neco prilepi a odlepi tak to de s lakem...to same kdyz s case manipuluju...lak de proste dolu.A tak bych sem vas chtel zeptat jakou barvou jste to strikali popr nekde nechali nastrikat(kde a za kolik?)Diky vsem.

Standardní

Strikni to jeste lakem, lesklym nebo bezbarvym, jak uznas.

Standardní

Lak prave mam...ale to nepomuze....to tam zustavaj rejhy a lepi to!

Standardní

Dělal si to podle postupu ve FAQ? Pořádně odmastil, umyl, zdrsnil povrch, potom dal několik slabejch vrstev a mezi stříkáním nechal pořádně oschnout?
    Na plasty se dá kdyžtak i koupit jakási základovka, která se s plastem spojí a na ní už pak můžeš dát jakoukoliv barvu a drží to jako na plechu.
    WS: AMD Athlon 64 4000+/2.6GHz, Gigabyte GA-MA69GM-S2H, 4GB RAM, 80GB Seagate 7200.10, 160GB Samsung SP1614C, LG GSA-4163B, Int. VGA Radeon X1250, AOpen H500B 350W, EIZO S1910-K, MS Basic Keyboard, MS Laser Mouse 6000
    SRVR: Intel Celeron 2.16GHz, Intel D865PERL, 1GB RAM, 2x320GB + 1x300GB Seagate SATA, AOpen H600A 350W, Inet 16Mbps/10GHz od www.lysafree.net

Standardní

delal sem to presne jako ve FAQ..zakladovka vo ty sem taky premeslel...

Standardní

Citace Původně odeslal KUBA
    Na plasty se dá kdyžtak i koupit jakási základovka, která se s plastem spojí a na ní už pak můžeš dát jakoukoliv barvu a drží to jako na plechu.
    Presne tak.
    Sice to neni uplne zakladovka ale je to nieco take ako RIEDIDLO.
    a vola sa to VEZBOVAC.Sice nechcem sa hadat a moze byt ze to existuje aj ako zakladovka ale o tom som este nepocul
    Ja ked som striekal predny panel tak som ho pouzil a drzi to uplne super.
    BOARD:MSI KT4V || CPU: ATHLON XP 2400+ @ 3200+ || RAM: DDRAM 128 MB 266 MHz APACER CL2 - DDRAM 256 MB 266MHz TRANSCEND || HDD: 40 GB Maxtor 5400 Rpn (Shit) || GRAFIKA:SAPHIRE ATI RADEON 9000 Pro 128 MB DDR || CD ROM / CD - RW: CD ROM ACER 56X ,CD-RW LG 32x 10x 40x || COOLED BY: THERMALTAKE VOLCANO 9S || CASE: EUROCASE BIG TOWER MODDED + FRONTIER 300W FLEXO MOD ||NEW FOTO 26.2.2004: --=TU=--

Standardní Re: Jakou barvu jste pouzili???

Citace Původně odeslal crazyape
    Ahoj,strikal sem zatim jenom predni plastovej kryt, barvou Prima RAL 9005 MAT.Vypada to hezky ale kdyz clovek na case neco prilepi a odlepi tak to de s lakem...to same kdyz s case manipuluju...lak de proste dolu.A tak bych sem vas chtel zeptat jakou barvou jste to strikali popr nekde nechali nastrikat(kde a za kolik?)Diky vsem.
    Já jsem použil kombinaci černé a stříbrné (viz mé www). Černá barva je TRIGA Color Spray (použitelný skoro na cokoliv) a stříbrná určená na elektrony (automobily).
    Sám...

Citace Původně odeslal Vladislav Souček
    Já jsem použil kombinaci černé a stříbrné (viz mé www). Černá barva je TRIGA Color Spray (použitelný skoro na cokoliv) a stříbrná určená na elektrony (automobily).
    Sám...
    A drzi to dobreBarva na disky kol:to vim ta je dobra....ta drzi..ale 160ml stoji 85kc a ta prima ral stoji 400ml 105kc,snad pomuze ta zakladovka....ale nez neco budu kupovat tak si jeste pockam kdo mi sem co napise...

Senior Member Avatar uživatele bukva
    Věk
    39
    Vliv
    294

Standardní

Jeste o neco kvalitnejsi (ale taky drazsi) nez barva na disky je barva na narazniky - u nas neco kolem 230kc/400ml, ale to je barva, kterou jen tak nesundas...
    Myšlení zkresluje realitu.

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Ja som použil akrylový autolak firmy Dupli-color a k nemu originál základ na plasty (primer) a keď dokončím celý kejs tak použijem aj priehľadný lak v spreji tej istej značky.

Vychádzam z toho, že keď to drží na aute (a nelúpe sa, nepoškriabe pri bežnom zaobchádzaní) tak to vydrží aj na kejse. A zatiaľ to drží ako prišité.

K tým problémom z lakom, o ktorých si písal: Je dôležité, aby lak a farba k sebe "pasovali" - ak použiješ nevhodný lak, tak budeš mať problém.

Preto doporučujem vybrať si celý "náterový systém" od jednej značky. Teda kúpiť farbu od toho výrobcu, ktorý súčasne ponúka aj základ a lak z tej istej série. (A je jedno, či si to kúpiš v spreji, alebo v kýbliku a niekde si požičiaš striekaciu pištoľ).

K striekaniu: sú hobby-firmy, kde sa dá požičať elektrická striekacia pištoľ (nepotrebuje kompresor) a môžete si nastriekať kejs sami - ak nechcete ísť do profi-autolakovne.
    SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌

Standardní

Dik,to bude asi nejlepsi to koupit od jedne znacky.Ale nevim jestli znacka PRIMA dela i lakProtoze barva 400ml od nich stoji 105kc a to je dobra cena!

P.S:nevite nekdo nejake stranky kde se daj barvu koupit??pop. hodte link.diky

Standardní

jak už tady bylo naznačeno, perfektní je primér (základovka na plasty) a co se týče barev na nárazníky, je tam sice omezen výběr, ale něco to do sebe má... barva je jediné, co jsem kromě mechanik a panelů na case nedělal sám, case šel do autolakovny a ten lak je z tama jak na metalíza na novém autě - hladký, lesklý, pevný jako kámen. Na mechaniky jsem použil primér + barvy, nechal tomu čas, vypadá to bezvadně, ale stejně jsem nedocílil ani 60% efektu, jako na tom zbytku z autolakovny
    DECENT II EXTREME
    ---> http://7luke.com/decent <--- už je zase jiný konfig ale není čas to změnit na webu

Standardní

Tak sem koukal na http://www.tradixcolor.cz a mam zalusk na PRIMA bezbarvy lak,zakladovku a cenou matnou.Mate nekdo s touhle znackou zkusenosti

[/url]

Standardní

Citace Původně odeslal Luke_chiptuning
    jak už tady bylo naznačeno, perfektní je primér (základovka na plasty) a co se týče barev na nárazníky, je tam sice omezen výběr, ale něco to do sebe má... barva je jediné, co jsem kromě mechanik a panelů na case nedělal sám, case šel do autolakovny a ten lak je z tama jak na metalíza na novém autě - hladký, lesklý, pevný jako kámen. Na mechaniky jsem použil primér + barvy, nechal tomu čas, vypadá to bezvadně, ale stejně jsem nedocílil ani 60% efektu, jako na tom zbytku z autolakovny
    a kolko te to stalo v auto-lakovne

Citace Původně odeslal Vladislav Souček
    Sám...
    A drzi to dobreBarva na disky kol:to vim ta je dobra....ta drzi..ale 160ml stoji 85kc a ta prima ral stoji 400ml 105kc,snad pomuze ta zakladovka....ale nez neco budu kupovat tak si jeste pockam kdo mi sem co napise...
    Jo drží to dobře. Ta stříbrná barva uschla asi tak do půl hodiny a ta černá by měla schnout 24 hodin, ale chtělo by to 48 hodin. Já s computrem nikam nechodím (mám jej svázaný s vodníkem).

Standardní

ahojda pokud lakujete plasty doporučuji je šmirglem zdrsnit a použít speciální sprej jmenuje se to základ na plasty (novinka) dle prodavače: " speciální barva resp. sloučenina chemie která rozpóruje plast tak že se tím zvýší přilnavost barvy"

škoda jen že to vyšlo až když už mám všechny větší plasty nastříkané

ale použil jsem to na svůj panel pro lcd a nějaké drobnosti kolem plastu a mužu teda řict že to má něco do sebe

EDIT: Balení je 250ml a stojí to 105kč
    <Workstation "KoNG II">: ASUS P5AD2-E Premium |INTEL P4 3 GHz|Arctic-Cooling FREEZER 7|1512MB DDR2 KINGSTONE |80GB SEAGATE|160GB WD|Plextor PX-130| Plextor PX-708A Black|17" LCD Sony SDM - HX73B|SB AUDIGY PLATINUM| Genius HOME Theather 5.1|Sapphire ATI X550 Silent|UPS Back RS 500|
    <Photo>: Olympus E-500|ZK 14-45mm |ZK 40-150mm |Helios 58/2 MF | Očnice ME-1 |Velbon Sherpa 650 |Metz 54-MZ3 |CF SanDisk Extreme III 2GB |

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Citace Původně odeslal KoNG
    ahojda pokud lakujete plasty doporučuji je šmirglem zdrsnit a použít speciální sprej jmenuje se to základ na plasty (novinka) dle prodavače: " speciální barva resp. sloučenina chemie která rozpóruje plast tak že se tím zvýší přilnavost barvy"

škoda jen že to vyšlo až když už mám všechny větší plasty nastříkané

ale použil jsem to na svůj panel pro lcd a nějaké drobnosti kolem plastu a mužu teda řict že to má něco do sebe

EDIT: Balení je 250ml a stojí to 105kč
    Nieje to nijaká novinka. Je to ten primer, o ktorom sme tu písali - štandardná súčasť náterového systému. Ale skutočne môžem potvrdiť, že som robil na zbytku starého kejsu pokusy z primerom aj bez neho - tam kde som primer nepoužil sa farba z plastu lúpala (po použití mierneho násilia), aj keď bol plast prebrúsený a odmastený. Z dielov ošetrených primerom sa zlúpať nedá. Ale poškriabať sa dá

Tak sem koukal na http://www.tradixcolor.cz a mam zalusk na PRIMA bezbarvy lak,zakladovku a cenou matnou.Mate nekdo s touhle znackou zkusenosti

[/url]
    nemá zmysel kupovať matnú farbu, ak ju budeš prestriekavať lakom. Použi normálnu čiernu a k tomu matný lak.
    SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌

Standardní

ja mam teda predek case nastrikany barvou na karoseria rc modelu aut a drzi to dobre..akorat ze ty barvy sou docela drahe ale meli sme doma zbytek a vysel....
    https://www.zvirecitricka.cz - obchod s tričky a jiným zbožím se zvířecími motivy
    https://www.litho.cz/ - kása světla a stínu, lithophane, noční světla

Standardní

Citace Původně odeslal PeterM
    Nieje to nijaká novinka. Je to ten primer, o ktorom sme tu písali - štandardná súčasť náterového systému. Ale skutočne môžem potvrdiť, že som robil na zbytku starého kejsu pokusy z primerom aj bez neho - tam kde som primer nepoužil sa farba z plastu lúpala (po použití mierneho násilia), aj keď bol plast prebrúsený a odmastený. Z dielov ošetrených primerom sa zlúpať nedá. Ale poškriabať sa dá
    No když stříkal já skříń a plasty tak to prostě nebylo (listopad 03), protože jsem se na to ptal a prodavačem bylo jen doporučeny odmastit a zdrsnit
    <Workstation "KoNG II">: ASUS P5AD2-E Premium |INTEL P4 3 GHz|Arctic-Cooling FREEZER 7|1512MB DDR2 KINGSTONE |80GB SEAGATE|160GB WD|Plextor PX-130| Plextor PX-708A Black|17" LCD Sony SDM - HX73B|SB AUDIGY PLATINUM| Genius HOME Theather 5.1|Sapphire ATI X550 Silent|UPS Back RS 500|
    <Photo>: Olympus E-500|ZK 14-45mm |ZK 40-150mm |Helios 58/2 MF | Očnice ME-1 |Velbon Sherpa 650 |Metz 54-MZ3 |CF SanDisk Extreme III 2GB |

Standardní

Citace Původně odeslal Luke_chiptuning
    a kolko te to stalo v auto-lakovne
    no case (předek + všechny plechy + disketovka + navrtaná záslepka 3,5") vyšel na 1500,- stříbrnou metalízou, ale ten povrch je opravdu jak na autě, bezvadně a bez obav se to otírá od prachu, čistí. byla to asi největší investice na počítači (za ty peníze bych měl jiný case s displejem), ale jsem zato moc rád.
    DECENT II EXTREME
    ---> http://7luke.com/decent <--- už je zase jiný konfig ale není čas to změnit na webu

Standardní

Mne prisla nejvhodnejsi modelarska barva na plasty Tamiya a drzi fakt fest
    Brum brum, nezavazne...

Standardní

Citace Původně odeslal Fx
    Mne prisla nejvhodnejsi modelarska barva na plasty Tamiya a drzi fakt fest
    jo..o tom pisu..akorat ze je docela draha....
    https://www.zvirecitricka.cz - obchod s tričky a jiným zbožím se zvířecími motivy
    https://www.litho.cz/ - kása světla a stínu, lithophane, noční světla

Standardní

A mate nekdo zkusenosti s tou PRIMOUSem z Pragy nevite kde je nejakej vetsi shop s barvama

Standardní

Tak mam ten zaklad na plasty od PRIMY....sem na to zvedavej...

Standardní

Tak mam ten zaklad na plasty od PRIMY....sem na to zvedavej...
    hlavně to nezapoměň zdrsnit šmirklovým papírem a odmastit

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání