Zdravim vsetkych
Mam problem na mojej MoBo rozchodit gameport. Mam NF7-S, ta samozrejme gameport nema. Pry mozem pouzit gameport zo zvukovky. No a to je prave ten problem, NEMOZEM! Nahodim do PC tu zvukovku, ale ked chcem vyuzivat gameport musim nainstalovat drivre ku zvukovke. Tak drivre normalne nainstalujem, ale zariadenie "MPU-401 Compatibile MIDI Device" a "Standard Game Port" nepracuje spravne a pise ze nema volne prostriedky, konkretne:
This device cannot find enough free resources that it can use. (Code 12)
If you want to use this device, you will need to disable one of the other devices on this system.
Skusal som povypinat vsetko mozne, porty COM1,2, LPT1, modem, aj onboard zvukovku, ale stale to iste. Ta zvukovka je CMI 8738. Myslim ze vo zvukovke to nebude. Kde je potom problem?
Je pravda ze na nForce2 nemozno pouzit gameport ktory je na PCI zvukovke? To je dufam daka blbost, lebo inac....![]()
Preto chcem vediet ci sa najde niekto s nForce2 chipsetom (je jedno ci ma/nema gameport onboard) a ma funkcny gameport na PCI zvukovke.
Ak by mi to vedel niekto objasnit, popripade i poradit ako to rozchodit, budem mu velmi vdacny.
S pozdravom