Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: Shuttle SV25 - problem se zamrzanim a instalaci Windows

Standardní Shuttle SV25 - problem se zamrzanim a instalaci Windows

Jedna se o desku z barebone systemu Shuttle SV25, North bridge: VIA Twister-T PN133T South bridge: VIA 686B.. blizsi info na http://www.shuttle.com/hq/product/ba...ion.asp?B_id=6

Mam tento barebone system, cpu celeron 900MHz, pameti SDRAM PC100, integrovana grafika, HDD a DVD-ROM.. problem je v tom, ze PC zamrzne a to behem relativne kratke chvile po zapnuti. Nekdy skonci na Verifying DMA Pool Data, nekdy se dostane o kousek dal. Zjistil jsem, ze problem "zmizi" pokud v biosu vypnu External i Internal Cache - bez zapnute cache je ovsem cely system nepouzitelny, jen instalace Windows by zabrala snad az nekolik desitek hodin
    Zkousel jsem dve cpu, ruzne pameti, dva ruzne HDD i dve CDROM mechaniky, proto predpokladam, ze problemem je deska. Mate nekdo tuseni cim je to zpusobene a zda je nadeje na odstraneni zavady? Diky za kazdou radu.

Standardní

Nazdar!
    Tak s touhle deskou ti neporadim,ale vsaď se,že to je na 100% tou deskou,dělalo mě to přesně to samý a myslel jsem,že to je procesorem,že mám vadnou cache,fungovalo to totiž dobře když jsem ji vypnul (internal i external).Měl jsem sice desku ECS L7S7A2,ale je to stopro ten samej problém!

Standardní

jtj, ja jsem taky uz dospel k zaveru, ze to je deskou, jen me v tom utvrzujes me by zajimalo co konkretne s tou deskou je, ze najednou neumi pouzivat cache na cpu, pripadne zda se to da nejak otestovat a co se s tim da udelat.. provozovat to bez cache prakticky nejde..

Standardní

Tak na to co je s tou deskou jsem fakt nepřišel,ale pokud jsem měl tu cache zaplou tak při zatuhnutí nebo samovolnym resetování se zasekl počítač tak že jsem musel resetovat CMOS,ale to se tak často nestalo.
    Je to,ale stejně dost zvláštní. Že by třeba byl nějak pošahanej BIOS?
    Ale to jsou jen doměnky,každopádně mě taky připadalo že ta deska blbě stabilizuje napětí zdroje což by mohl byt problém,ale aby to dělalo to co dělá? To asi ne.
    Každopádně jestli někdo měl podobný problém tak ať se připojí,nebo kdo ví čím to je. Já jsem tu desku vyměnil za A7v600-X což je suprová deska, ale chci vědět čím to bylo!

Standardní

nevim nevim, BIOS jsem samozrejme zkusil preflashnout a zadna zmena..
    vyzkousel jsem i ruzna cpu s ruznou cache (tualatin a coppermine) taky zadna zmena.. takze je pravdepodobne nejaka zrada nekde na desce.. ale jaka..

Standardní

napadlo me pozorne prohlidnout kondenzatory na desce a pripada mi, ze minimalne jeden z nich je rekneme "divny" myslite, ze by prave v tomhle mohl byt zakopany pes? zkusim to nejak vyfotit, k pripadnemu posouzeni od nekoho zkusenejsiho.. ja videl jen par obrazku tak netusim jestli ten stav ve kterem to je u me neni treba uplne normalni..

Standardní

no sice si tady vedu trochu monolog, ale preci jen je nutno nacate tema dokoncit a mozna to nekomu pomuze zachranit desku.. takze zhotovil jsem fotky, rozeslal je odbornikum a voila problem detekovan - vytekle kondenzatory.. docela zajimave co to vsechno muze zpusobit..
    jeste jednou tedy diky janovi555 za prvotni diagnostiku a martymu za zbytek

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání