Chtěl bych si nahrát do PC LP, ale když připojim gramo na zesík a pak vývod ze zesíku na Line-In zvukovky, tak to sice hraje, ale je tam slyšiltelnej brum. Dá se toho někak zbavit??
Chtěl bych si nahrát do PC LP, ale když připojim gramo na zesík a pak vývod ze zesíku na Line-In zvukovky, tak to sice hraje, ale je tam slyšiltelnej brum. Dá se toho někak zbavit??
Galvanicky odizolovat zeme .... nebo si proste pohrat se stinenim (antena)
AMD Athlon TB 850 @ 950 - 1.75V, MSI K7T PRO2-A, 320MB PC133 CAS2 6ns, Seagate BARACUDA ATA IV 80+40GB, Axle GeForce 2 MX 240/210, CREATIVE 52X mx, Teac 40/12/48, AUDIGY + 5.1 systém, Morex 916H CoolerMaster EP5-6I11C NLC Co.
Tak v prvé řadě, musí mít zesilovač vstup odpovídající normě RIAA, jinak si desku moc pěkně neposlechneš, protože přenos přenosky není lineární, ale směrem dolů přenos klesá... můžeš si udělat nebou koupit obvod, který udělá z gramo signálu linkový. Druhá věc... moc se mi nezdá, že pereš signál ze zesilovače do zvukovky... hlavně jí se to nemusí moc líbit.
No brum je záležitost země... buď ji nemáš vůbec připojenou a nebo je elektricky jiná... Zkontroluj kabely.
BA95 positive
Jen mrtví poznají konec války. Platón
Problém je, že z grama žádná zem není vyvedená. Tak ho asi budu muset rozkuchat. Z čeho tam mam vyvést zem?
to chces jako naznacit ze se z gramofonu prenasi signal pouze JEDNIM kabelem ? - kdyz rikas ze tam neni zem
No tak to je jasný...
Pro nás DJe je to hotovka...
Víš na co mají mixáky na zadním panelu vyvedenou zem v podobě šroubu, právě pro gramo... Některé gramo (samostatný přístroj) mají drátek který je nuttno sem připevnit... Je to právě věc řešící různý země. Potom z přenosky jde opravdu jen jeden kabel a to signál, je to sic cinch, ale část pro zem není zapojena.
Jestli to tak je, pak na gramu hledej něco kde je simbol země a ten veď se signálem. Ta přenoska má signál proti GND(ukostření). Tím se bezpečně zbavíš brumu.
BA95 positive
ze by mel takovej gramec a nevedel o tom?
jestli nevis ja vypada symbol zeme tak je to neco takovyho
|
|
---------
------
---
Ty jo, ja napsal symbol s měkym...
Jo to je přesný, až na to že to je jeho pravá půlka![]()
BA95 positive
LP nahrávám do počítače vstupem Line in běžně, jak jinak by se to mělo zapojit? Samozřejmě mám za gramem předzesilovač a na jeho kovový kryt je připojen drátek pro uzemnění od grama. Zbytek obstará propojení cinchi.
Mám dojem, že Herkules není z hlediska odstupu tak dobrý, jako byla SB Live!, nebo že by to bylo konfigurací hardwaru? Cool Edit mi ukazuje naprázdno i do zkratu odstup -75 dB, po připojení napájení k předzesilovači -66 dB. Je to málo, nebo je to dobrý?
AMD XP 1700+/2600+ (200x11) DUT3C JIUHB; Epox 8RDA3+; OCZ 512/433 dual ch.+512/600 A DATA; Sparkle GF4 Ti4200 128 340/620; Hercules DIGIFIRE 7.1; WD 80GB, SG 120GB; LG GSA H22N DVDRW; LG GH22N540; Enermax 465W; AquaCool 2000P(CPU,GPU,NB)+radiátor eRTY81.
WinXP Pro SP3.
Na gramu nikde symbol země neni, ale je tam taková nepopsaná dirka s nějakym kontaktem, tak to sai bude ono. Díky
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)