Stránka 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Výsledky 26 až 50 z 70

Téma: Audigy 2 vs Audigy 2 ZS = vice "3D"

Senior Member
    Vliv
    295

Standardní

nemam co dodat, stojim si plne za tim, co jsem napsal v tom threadu jak tu Thor nalinkoval.. snad jen ze EllE by mel trosku omezit sve frajereni a radeji se neco nejdriv o problemu zkusit dozvedet - to je dobre minena rada, nebude pak vypadat jako takovej blbec
    /// Dell Latitude D600 | Dothan 1.7GHz@1.05V~800MHz@0.70V | 1024MB DDR266@2-3-3-6 | 40GB Hitachi Travelstar 5K80 | Samsung CD-RW/DVD SN-324S | Mobility Radeon 9000 32MB | 14.1" SXGA+ 1400x1050 | Broadcom 570x Gbps LAN | Intel PRO/Wireless 2100B WLAN ///

Senior Member minceVIP Avatar uživatele GABO
    Věk
    46
    Vliv
    338

Standardní

Dik toto vyjadrenie mi plne postacilo...uz sa tu naozaj neozvem
    Blue Alien II. Intel E5200 . NOCTUA NH-U12 . GAP35-DS3 . 2x2GB Mushkin 1066 . Galaxy 6800GT/256 . Seagate ES2 250GB x 2 . Seasonic S12-380 . Chieftec Dragon modrý . HP LP2475W
    Domáce na vode Intel E8400 @ 4.65 GHz . D-tek V2 . GAX38-DS4 . EK EK-NB/SB5 + Mosfet GA X38 . 2x2GB Mushkin 1066 . Gigabyte 8800GTS/512 . EK 8800GTS . 500GB . Seasonic S12-500W . Lian Li PC-V1010A - Silver . SONY SDM-HS75P . Black Ice GT 360 + Laing Ultra + Swiftech Mcres
    HTPC Xtreamer s chladením od Michala

Standardní

Citace Původně odeslal chessman
    Hm,tak tenhle kluk je hustě vyjetej z tý audigy. Skvělá ukázka asertivity Gabo.
    Mimochodem elle-skoro jakýkoliv repráky k pc ti neukážou ze skutečnýho zvuku ani polovinu. A to ty geniusky hrajou líp než creative. Pro kámoše jsi možná frajer ale tady jsou lidi co tomu fakt rozuměj . Zklidni hormiky a nestříkej kvůli zvukárně za 2,5k kterou jsi si právě koupil.
    Aha kdyz na kdovijakych Geniusech nepozna rozdil a ja na kvalitnich repro za 15k s digitalnim vystupem a vsim moznym poznam rozdil, tak mam mene kvalitni repro ? to je trosku nelogicke nemyslis
    "Ad Astra Per Aspera"

Standardní

Citace Původně odeslal Glassman
    nemam co dodat, stojim si plne za tim, co jsem napsal v tom threadu jak tu Thor nalinkoval.. snad jen ze EllE by mel trosku omezit sve frajereni a radeji se neco nejdriv o problemu zkusit dozvedet - to je dobre minena rada, nebude pak vypadat jako takovej blbec
    Ja nefrajerim si laskave precti celej thread... ja jen chci lidi upozornit jaky rozdil aspon na mych repro tato nova zvukarna zpusobuje!

Nezvratny fakt je ale ten ze: chessman, GABO a ty Glassman jste tuto zvukovku nikdy nemely cili rypte do neceho o cem nemate ani paru a opirate se jen o recenze a nebo o to co jste pry slyseli u nekoho jineho.
    PROTOZE ten kdo ji ma mi musi dat zapravdu, staci si jen pockat az ji bude mit vice lidi co maji "lepsi" repro soustavy bez dekoderu.
    "Ad Astra Per Aspera"

Standardní

Citace Původně odeslal EllE
    Ja nefrajerim si laskave precti celej thread... ja jen chci lidi upozornit jaky rozdil aspon na mych repro tato nova zvukarna zpusobuje!

Nezvratny fakt je ale ten ze: chessman, GABO a ty Glassman jste tuto zvukovku nikdy nemely cili rypte do neceho o cem nemate ani paru a opirate se jen o recenze a nebo o to co jste pry slyseli u nekoho jineho.
    PROTOZE ten kdo ji ma mi musi dat zapravdu, staci si jen pockat az ji bude mit vice lidi co maji "lepsi" repro soustavy bez dekoderu.
    Planuju koupi nove zvukovky a tato diskuze me zaujala proto sem si ji precetl celou. ) Nejsem jiste sam koho nastve kdyz se mu do fora cpou nazory od lidi kteri o zminenem tematu nemaji ani paru a chteji jen nez zapusobit znalostmi a schopnostmi vyhledavat informace jako GABO. Ja proti tobe nic nemam, ale mel si durazne napsat ze kartu posuzujes jen podle toho co si slysel z doslechu - pusobi to jako kdyby jsi ji mel (chessmana netreba rozebirat ). Vetsina lidi sice technickou stranku veci vezme vazne a ja ocenuji podrobne technicke informace, ale radsi budu duverovat praktickym zkusenostem.
    EllE jiste neplanoval ze se tato diskuze takto zvrhne a je mi toho lito, protoze ted se v tomto čurbesu nikdo nově prichozi nevyzna.

dodatek: Elle to napsal jiste v zapalu emoci po nainstalovani karty. Neco podobneh jsem nedavno zazil i ja po instalaci nove graficke karty ATINU po vice jak trech letech nadvlady NVIDIE
    Timto nechci rici z by rozdil mezi A2 a ZS byl takovy, ale konecne poradne prostorovy zvuk jiste potesi hodne

p.s. chessman ja jsem trojče ! mozna se k nam casem pridas az si tuto zvukovku doopravdy poridis

Standardní

Citace Původně odeslal chessman
    Xima - ty jsi dvojče elle ne? Vůbec nechápu o čem diskutuješ. Jsem na tom asi jako Gabo. Ty myslíš že je na kartě jinej operák než na audigy2? Nebo jinej dsp? Když už něco napíšeš tak bys měl konkrétně. Jinak plácáš.
    Ja nikdy nepsal ze ma ZS jinej procesor nebo jine zaklady! napsal jsem jen ze obsahuje konecne poradne dekodery a ze je z ni znatelne prostorovejsi zvuk (na mem repro)!
    Debatovat otom co vse v ni je stejne a specifika dekoderu zacal az GABO, takze se uklidni.
    "Ad Astra Per Aspera"

Věk
    46
    Vliv
    338

Standardní

SOrry ale mne to neda...si pozri prvu stranku. TOTO:

Opakuju vsem, ze integrovane dekodery ma ze vsech SB az tato karta! Celkove se tedy jedna o jednu z nejvetsich zmen v historii zvukovek od Creative!

To napisal moj DEDO alebo co ELLE zacinas mi liezt na nervy...bud sa zobud alebo nepis ze:

Ja nikdy nepsal ze ma ZS jinej procesor nebo jine zaklady! napsal jsem jen ze obsahuje konecne poradne dekodery a ze je z ni znatelne prostorovejsi zvuk (na mem repro)!
    Debatovat otom co vse v ni je stejne a specifika dekoderu zacal az GABO, takze se uklidni.

Nezda sa ti ze si protirecis??
    Blue Alien II. Intel E5200 . NOCTUA NH-U12 . GAP35-DS3 . 2x2GB Mushkin 1066 . Galaxy 6800GT/256 . Seagate ES2 250GB x 2 . Seasonic S12-380 . Chieftec Dragon modrý . HP LP2475W
    Domáce na vode Intel E8400 @ 4.65 GHz . D-tek V2 . GAX38-DS4 . EK EK-NB/SB5 + Mosfet GA X38 . 2x2GB Mushkin 1066 . Gigabyte 8800GTS/512 . EK 8800GTS . 500GB . Seasonic S12-500W . Lian Li PC-V1010A - Silver . SONY SDM-HS75P . Black Ice GT 360 + Laing Ultra + Swiftech Mcres

Standardní

Citace Původně odeslal GABO
    SOrry ale mne to neda...si pozri prvu stranku. TOTO:

Opakuju vsem, ze integrovane dekodery ma ze vsech SB az tato karta! Celkove se tedy jedna o jednu z nejvetsich zmen v historii zvukovek od Creative!

To napisal moj DEDO alebo co ELLE zacinas mi liezt na nervy...bud sa zobud alebo nepis ze:

Nezda sa ti ze si protirecis??
    V cem si protirecim? Poradne dekodery ma az ZS a opakuju to tu uz po... nekolikate a stojim si za tim.

pozn. Hlavne nezacinej zase s tim, ze uz nekolik generaci obsahuje AC3 ap., protoze to ja za nic "extra" nepovazuju.
    "Ad Astra Per Aspera"

Senior Member
    Vliv
    295

Standardní

zadna karta od Creative nema zadne hardwarove dekodery prostoroveho zvuku a to ani nova Audigy2 ZS.. nesouhlasis? ukaz mis svaba co ma na starosti dekodovani multikanalu a ja ti za odmenu koupim jeste jednu kartu

vsechny zvukovky Creative pocinaje Live maji programovatelny DSP procesor, ktery dela, co mu drivery poruci, cili pokud je tu takovy rozdil mezi starsi Audigy2 a novou Audigy2 ZS tak za to muzou jen a jen drivery a nic jineho, protoze po hardwarove strance jsou technicky identicke.. pokud nesouhlasis, ukaz mi rozdil

AC3 = Dolby Digital (navzdory tvym tvrzenim ze AC3 neslape Dolby Digitalu ani na paty), dalsi format se nazyva DTS, ten je kvalitnejsi ale pouziva se na malo DVD.. vsechny odvozeniny s vetsim poctem kanalu ty kanaly vytvareji dopoctem ze zadnich kanalu, ve skutecnosti se opet jedna o sest diskretne kodovanych kanalu, zbytek je dopocitany..

chces mi teda tvrdit ze az Audigy2 ZS dokaze dekodovat multikanalove formaty? dokaz to!

a jeste jedna vec: porad sem tahas, ze tve reproduktory maji digitalni vstup.. chces tedy rict, ze je mas propojene ke zvukovce digitalne??
    /// Dell Latitude D600 | Dothan 1.7GHz@1.05V~800MHz@0.70V | 1024MB DDR266@2-3-3-6 | 40GB Hitachi Travelstar 5K80 | Samsung CD-RW/DVD SN-324S | Mobility Radeon 9000 32MB | 14.1" SXGA+ 1400x1050 | Broadcom 570x Gbps LAN | Intel PRO/Wireless 2100B WLAN ///

Standardní

zadna karta od Creative nema zadne hardwarove dekodery prostoroveho zvuku a to ani nova Audigy2 ZS.. nesouhlasis? ukaz mis svaba co ma na starosti dekodovani multikanalu a ja ti za odmenu koupim jeste jednu kartu

vsechny zvukovky Creative pocinaje Live maji programovatelny DSP procesor, ktery dela, co mu drivery poruci, cili pokud je tu takovy rozdil mezi starsi Audigy2 a novou Audigy2 ZS tak za to muzou jen a jen drivery a nic jineho, protoze po hardwarove strance jsou technicky identicke.. pokud nesouhlasis, ukaz mi rozdil

AC3 = Dolby Digital (navzdory tvym tvrzenim ze AC3 neslape Dolby Digitalu ani na paty), dalsi format se nazyva DTS, ten je kvalitnejsi ale pouziva se na malo DVD.. vsechny odvozeniny s vetsim poctem kanalu ty kanaly vytvareji dopoctem ze zadnich kanalu, ve skutecnosti se opet jedna o sest diskretne kodovanych kanalu, zbytek je dopocitany..

chces mi teda tvrdit ze az Audigy2 ZS dokaze dekodovat multikanalove formaty? dokaz to!

a jeste jedna vec: porad sem tahas, ze tve reproduktory maji digitalni vstup.. chces tedy rict, ze je mas propojene ke zvukovce digitalne??
    Ja nejsem technik abych neco dokazoval. Ve specifikacich je napsano "zabudovane dekodery DTS a DD v rosirenych verzich EX, ES" a to v zadne jine verzi Creative zvukovek neni. Nejsem technik abych dokazal posoudit co ktery chip ma nastarosti, takze vychazim jen z toho co slysim. To co sem slysel byl vyrazne prostorovejsi rozdil, takze tomu co je napsane na krabici osobne verim.
    S tim svym "dokaz to" se obrat na technickou podporu firmy Creative.
    "Ad Astra Per Aspera"

Věk
    46
    Vliv
    338

Standardní

uz fakt neni o com

Senior Member
    Vliv
    295

Standardní

Ja nejsem technik abych neco dokazoval. Ve specifikacich je napsano "zabudovane dekodery DTS a DD v rosirenych verzich EX, ES" a to v zadne jine verzi Creative zvukovek neni. Nejsem technik abych dokazal posoudit co ktery chip ma nastarosti, takze vychazim jen z toho co slysim. To co sem slysel byl vyrazne prostorovejsi rozdil, takze tomu co je napsane na krabici osobne verim.
    S tim svym "dokaz to" se obrat na technickou podporu firmy Creative.
    no vidis, ja si onehda koupil novy kecky od Niku a na krabici psali ze maj nove specialni optimalizovane tkanicky.. a opravdu, byly oranzovy, to je poprve v historii Nike - predtim delali zeleny.. nejsem teda Bata a tak verim svym pocitum.. hned sem mel pocit ze v nich beham o dobry ctyri pet kilaku za hodku rychlejc

a na technicky podpore Nike mi sdelili ze jsou to proste specielne pocitacove navrhnute tkanicky z patentove chraneneho oranzoveho materialu, ktere podporuji nejnovejsi sportovni obuv od Niku

Standardní

uz fakt neni o com
    Presne, kaslem na to nema to uz smysl... lidi to zacinaji rozebirat do detailu a to uz nehodlam resit. Ja to myslel dobre ze reknu svuj nazor na novou zvukarnu a todle se z toho stalo..,
    Naprosto nepouzitelna debata onicem.
    "Ad Astra Per Aspera"

Standardní

Az se tu objevi konecne nekdo, kdo ji vazne ma, tak necht se prosim ozve se svym nazorem.
    "Ad Astra Per Aspera"

Věk
    46
    Vliv
    338

Standardní

Posli mi full install CD alebo daj link a skusim tie ovladace z ZS A2 nainstalovat na moju A2...

Standardní

Posli mi full install CD alebo daj link a skusim tie ovladace z ZS A2 nainstalovat na moju A2...
    Na CD jsou stejny jak ty z netu (EAX4), akorat ze jsou ponekud vetsi, ale pri instalaci to psalo ze stejne ovladace uz mam nainstalovane.
    "Ad Astra Per Aspera"

Standardní

Jdou tedy nainstalovat na A2 drivery z ZS?
    Chci si koupit novou zvukovku.
    Podle toho co tu píšete jsou obě shodné po HW stránce.
    Nechce se mi klopit 4k za ZS, když mužu kooupit A2 a sehnat drivery ze ZS.
    AMD XP1700+ rev. B0 @2GHz (10x200MHz, 1,65V Vcor); 512 MB(2x256) SDRAM OCZ Dual PC3200(6,3,3,2); AN7 rev. 1.0 ; MAXTRO 30G 7200; LEADTEK A350 128MB 390/700@485/900; 17\" ADI GT56;SoundStorm + Itrug 330; DVD a CD-RW TEAC, Fortron 300W

Věk
    46
    Vliv
    338

Standardní

2ELLE> prave preto ze su vacsie potrebujem CD od ZS a nie toto z netu

Standardní

Citace Původně odeslal TOMVER
    Jdou tedy nainstalovat na A2 drivery z ZS?
    Chci si koupit novou zvukovku.
    Podle toho co tu píšete jsou obě shodné po HW stránce.
    Nechce se mi klopit 4k za ZS, když mužu kooupit A2 a sehnat drivery ze ZS.
    Ze jsou shodne tu pisou ti co ji nemaji. Ja se sice v HW strance az tak nevyznam jen v zakladech, ale i tak je peknej nesmysl pokud si myslis ze drivery ze ZS ti udelaji z normalni A2 take ZS
    "Ad Astra Per Aspera"

Standardní

2ELLE> prave preto ze su vacsie potrebujem CD od ZS a nie toto z netu
    OK necham ti je poslat.
    "Ad Astra Per Aspera"

Senior Member
    Vliv
    295

Standardní

Ze jsou shodne tu pisou ti co ji nemaji. Ja se sice v HW strance az tak nevyznam jen v zakladech, ale i tak je peknej nesmysl pokud si myslis ze drivery ze ZS ti udelaji z normalni A2 take ZS
    ze jsou shodne tu pisou ty co se v hardwaru vyznaji a vi co rikaji, nemusi si na vsechno sahnout kdyz maj internet a muzou se podivat na detailni foto te ci one karty.. ovladace samozrejme nepridaji dalsi hw kanal na vystupu, ale vsechno ostatni ano, tudiz je tu sance, ze upravene ovladace k ZS tak aby se nechaly nainstalovat i na puvodni A2 z nich udelaji naprosto stejne karty krom onoho osmeho kanalu..

Standardní

ze jsou shodne tu pisou ty co se v hardwaru vyznaji a vi co rikaji, nemusi si na vsechno sahnout kdyz maj internet a muzou se podivat na detailni foto te ci one karty.. ovladace samozrejme nepridaji dalsi hw kanal na vystupu, ale vsechno ostatni ano, tudiz je tu sance, ze upravene ovladace k ZS tak aby se nechaly nainstalovat i na puvodni A2 z nich udelaji naprosto stejne karty krom onoho osmeho kanalu..
    Jak myslis, ale ja neverim tomu, ze nejvetsi zasluhu na teto karte ktera obsahuje zminovane dekodery maji ovladace.
    Co kdybys to nejak dokazal ?
    "Ad Astra Per Aspera"

Senior Member
    Vliv
    295

Standardní

ty dekodery obsahuji ovladace, karta jako takova neobsahuje nic nez programovatelny DSP, kterymu teprve ovladace musi vysvetlit co ma delat.. a ty novy ovladace mu to vysvetlujou zrejme mnohem lepe nez stare, tot vse..

Standardní

ty dekodery obsahuji ovladace, karta jako takova neobsahuje nic nez programovatelny DSP, kterymu teprve ovladace musi vysvetlit co ma delat.. a ty novy ovladace mu to vysvetlujou zrejme mnohem lepe nez stare, tot vse..
    Opakuju ze tato zvukarna nevyzaduje nove ovladace a staci ji ty z A2 a ta toto nove dekodovani nemela. Kdyby to zalezelo predevsim na SW, tak by mi pak s ovladaci z A2 nemohl program detekovat pritomnost dekoderu DTS ap.
    "Ad Astra Per Aspera"

Senior Member
    Vliv
    295

Standardní

no vidis, kdyby to byly ovladace opravdu z A2 tak by ti nemohlo chodit 7.1, protoze to A2 jeste nemela.. buh vi co se skryva uvnitr driveru creative, ty ovladace muzou mit napsany davno pred vypustenim samotny karty atd. to je marketing..

jaky program ti detekuje pritomnost jakych dekoderu??

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání