Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: Otazka na majitelov dosky Gigabyte GA-7N400 Pro2 + teplota

Standardní Otazka na majitelov dosky Gigabyte GA-7N400 Pro2 + teplota

Zaujimalo by ma ake teploty procesora vam ukazuje bios, resp. softy na to urcene.

Moj problem spociva v tom ze som ta dal bartona 2500+ a ten mal v klude cca 56°C ale nebol problem ho vytlacit aj na 70 a to vsetko pri otvorenom case. Skusal som menit vetraky sice ziadna slava ale na uchladenie nepretaktovaneho bartona musia stacit, minimalne podla spec.vyrobcu. Momentalne je procesor v reklamacii, ale namiesto neho som tam mal 1900+ a teraz mam 1800+ ale tie maju sice o nieco nizsie teploty ale tiez to nieje ono. Ja si myslim ze teploty doska zobrazuje spravne, pretoze aj teplotu v skrini mam okolo 40°C.

Skrinu ako taku nemam odvetranu nijako, je to proste normalne poskladany pocitac, ale nijako mi nejde do hlavy ze tie teploty su take vysoke a su vyssie ked zavriem skrinku.. potom uz piskuje aj buzzer ze mam vysoku teplot!!! Pokial je to merane z jadra procesoru tak by to malo byt v poriadku, preto sa obraciam s prosbou na majitelov tychto dosiek, dajte vediet ake teploty mate v kompe vy. Vdaka

Standardní gb

yo, pohoda!!! xp 1700@202*10, pasiv titan d5 + fan tt s regulaciou 2000-2500ot, full load do 65stupnof.. som inak nikde nezistil ako ta doska meria teplotu, ci externe alebo jadro cpu.. ak jadro tak teplota myslim v poho...
    Athlon XP2500 burton PLUS BOX - UNLOCKED! 200*11, GA-7N400pro2, 768ram, rx800gt, 120wd+120 bIV+120maxtor, dvdrw, sb, 17", a vsetko to smetie okolo...
    NTB DELL Inspiron 2200

Member
    Věk
    48
    Vliv
    276

Standardní

Postavil jsem PC GB 7N400EL a Barton 2500+ BOX, Speedfan mi ukazuje VCore 1,7V. Při Prime a teplotě v místnosti 20°C je na CPU 64°C.
    Zdá se že některé desky GB pouští do Bartona větší napětí. Nejsem jediný s tímto problémem, několik dotazů na téma teploty a voltáže těchto desek je v diskuzích na CC.
    Athlon 64 X2 4000+(Brisbane);Biostar TA690G ver.5.2; Gigabyte ATI Radeon HD 3850 256MB DDR3;2x 1GB A-DATA Vitesta 800+,DVD Toshiba, Samsung 400GB/16MB 403LJ;Fortron 400W; 22“ Samsung 223BW

Standardní

mas asi pravdu doska dava väcsie napätie do procesoru tak ta teplota potom bude asi skutocna. Neviete niekto ako sa to da odstranit? Ja som poslal procesor na reklamaciu ze sa hreje, tak asi ho aj dostanem spät.

V biose sa da nastavit iba väcsie napätie, nizsie nie, a ani update biosu s tym nijako nepohol. Myslite ze je to na reklamaciu? Vsimol som si ze niesom jediny kto ma tento problem, ako ste to riesili?

Member Avatar uživatele TOPIČ
    Věk
    53
    Vliv
    264

Standardní

Mám desku Gigabyte GA-7N400 Pro a Vcore mám nastavené na 1,775V Speed fan naměří 1.76V a v BIOSu je 1,79V takže s přesností voltáže to není zrovna OK.
    Gigabyte GA-P35-DS4, Intel Core 2 Duo E6750@3600 1,475v,Scythe NINJA+,2x1024MB G:SKILL 1066+ @ 1080 5-5-5-15,VGA Gigabyte GF8800GTS 320MB, HDD WD 160SATA GB 7200 ot. 8MB+250GB 16MB, ,DVD-RW Lite-ON SHM 165S6S SATA,DVD-RW Samsung SHS-183A SATA, FDD Samsung, Wi-Fi Acces point Compex, Monitor Samsung SyncMaster 970P, Tisk. Canon 550i, Repro Genius HF-2.0, Case Eurocase Q11, zdroj Enermax Liberty ELT500AWT, Win. XP-Sp2.

Member
    Věk
    48
    Vliv
    276

Standardní

Citace Původně odeslal k3xtd
    mas asi pravdu doska dava väcsie napätie do procesoru tak ta teplota potom bude asi skutocna. Neviete niekto ako sa to da odstranit? Ja som poslal procesor na reklamaciu ze sa hreje, tak asi ho aj dostanem spät.

V biose sa da nastavit iba väcsie napätie, nizsie nie, a ani update biosu s tym nijako nepohol. Myslite ze je to na reklamaciu? Vsimol som si ze niesom jediny kto ma tento problem, ako ste to riesili?
    Neřešil jsem to nijak, systém je stabilní a to je hlavní. Vyšší teplota a napětí cpu sníží žívotnost, ale i tak procák zastará morálně daleko dřív než půjde do kytek.
    Athlon 64 X2 4000+(Brisbane);Biostar TA690G ver.5.2; Gigabyte ATI Radeon HD 3850 256MB DDR3;2x 1GB A-DATA Vitesta 800+,DVD Toshiba, Samsung 400GB/16MB 403LJ;Fortron 400W; 22“ Samsung 223BW

Standardní

Citace Původně odeslal JEDLATOR

Neřešil jsem to nijak, systém je stabilní a to je hlavní. Vyšší teplota a napětí cpu sníží žívotnost, ale i tak procák zastará morálně daleko dřív než půjde do kytek.
    no vcera som sa s tym trochu hral, pridal som ventilator do case, samozrejme ze pomohol. Co sa tyka teploty ako takej v skutocnosti asi nieje taka vysoka pretoze chladic na cpu je teply. Dopatral som sa v sandre k teplotam, a ta na moje prekvapenie ukazuje teplotu cpu 29° co je podla mna este väcsia hovadina. Soft k doske ukazoval 51° a speed fań -90°. Uz mi to lezie pekne na nervy clovek nevie comu ma verit.
    Co sa tyka napätia, je mi jasne ze ked dava trochu viac tak to nieje problem, ale dosledkom toho je ze sa vsetko velmi hreje. Ked zavriem case, tak mam vnutri cez 45° ked sa dlhsie robi na compe a to robi cirkus. Mam ati raedon 9600pro fireblade a ked dam pamäte na 350Mhz z povodnych 300 co musia pretoze to je ich specifikacia tak uz mam chyby v obraze koli teplu.. Cize mi to robi dost vela starosti. Co ma najviac zaraza je to ze gigabyte na to asi uplne kasle

Senior Member mince Avatar uživatele a_WerOOn
    Vliv
    274

Standardní

Citace Původně odeslal JEDLATOR

no vcera som sa s tym trochu hral, pridal som ventilator do case, samozrejme ze pomohol. Co sa tyka teploty ako takej v skutocnosti asi nieje taka vysoka pretoze chladic na cpu je teply. Dopatral som sa v sandre k teplotam, a ta na moje prekvapenie ukazuje teplotu cpu 29° co je podla mna este väcsia hovadina. Soft k doske ukazoval 51° a speed fań -90°. Uz mi to lezie pekne na nervy clovek nevie comu ma verit.
    Co sa tyka napätia, je mi jasne ze ked dava trochu viac tak to nieje problem, ale dosledkom toho je ze sa vsetko velmi hreje. Ked zavriem case, tak mam vnutri cez 45° ked sa dlhsie robi na compe a to robi cirkus. Mam ati raedon 9600pro fireblade a ked dam pamäte na 350Mhz z povodnych 300 co musia pretoze to je ich specifikacia tak uz mam chyby v obraze koli teplu.. Cize mi to robi dost vela starosti. Co ma najviac zaraza je to ze gigabyte na to asi uplne kasle
    za 1) neskodilo by napsat celou sestavu.. bez toho se blbe radi.
    za 2) zaklad pretaktovaneho stroje je dobre chlazeni.. ato i case..

Intel Core Duo 1800Mhz- OC-3000Mhz, 2GB ram 800Mhz, HDD160 Sata II
    | CANON A510 | Nokia N70+512MB MMC|

Standardní

athlon 1800+ - momentalne pozicany, inac 2500+, gigybyte 7n400pro2, sapphire raedon 9600pro fireblade, hdd barca 7200.7 120GB sata, audigy, 2x256pc3200 kingston, napalovacka

ten stroj nieje vobec pretaktovany, chladic je dostatocny. Nedivil by som sa nicomu ak by som ho taktoval. Cely problem je prave v tom ze je to zatial v nedotknutom stave, jedina vec, su pretaktovane pamäte na grafike, lebo standardne su na 300MHz a na fireblade verziii raedonu su samsungy ktore maju spec. 350MHz tak som ich pretocil. K taktovaniu som sa velmi nedostal, pretoze namam ziadnu stopercentnu inf. o teplote proc. a pri pokusoch to slo dost divoko hore. A aj napriek tomu ze udrzim ruku na chladici, domnievam sa ze ta teplota je realna, pretoze v skrini mam bezne 40° a to este otvorenej. Netrufam si povedat co bude v lete...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání