Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: Reklamace zdroje - prosim o rychlou odpoved

Member
    Vliv
    275

Standardní Reklamace zdroje - prosim o rychlou odpoved

Prosím o rychlou odpověď, páč odpoledne ho tam nesu.

Jak se závada projevuje:
    Zhruba jednou až několikrát za den se počítač samovolně zrestartuje, okamžitě po restartu je pokleslé napětí na 3,3V větvy a ze zdroje jde zápach, jako když se uvnitř něco pálí. Asi po
    15-30 sekundách se napětí na 3,3V větvy vrátí do normálu a zdroj přestane smrdět. Poté zdroj funguje bez závad dalších několik hodin, dokud se počítač znovu samovolně nezrestartuje… atd.

Další projev závady spočívá v tom, že se „rozsype“ obraz na monitoru a je nutné celý počítač ručně zrestartovat. Po restartu při nabíhání OS se počítač často znovu samovolně zrestartuje a až poté naběhně OS v pořádku. => Domnívám se, že to je v důsledku nízké hodnoty napětí na 3,3V po výskytu závady, jak je popsáno o odstavec výše. Až poté, co se napětí na 3,3V větvy vrátí do normálu, tak naběhne OS v pořádku.

Kdy se závada projevuje:
    Závada se projevuje častěji když je počítač zatížen, např. při hraní 3D her nebo při náročném výpočtu. Toto ale není pravidlem, závada se projevuje i při nenáročné práci s počítačem – např. surfování na webu.

Zdroj je asi 2 měsíce starý, je to ten z mýho podpisu. Po čuchu jsem dospěl k názoru, že smrdí izolace na jednom trafu. Zkrze vrtulku zadního větráku je vidět, že je trochu očmoudlá.

A teď můj dotaz - myslíte si, že můžu žádat rovnou výměnu za novej? V případě, že by si ho chtěli nechat a otestovat, do kdy mě musej dát vědět, jestli se reklamace uznává? Neměli by o oprávněnosti reklamace rozhodnout do 3 pracovních dnů?

Ještě jedna věc - kupoval jsem to ve velkoobchodě za koncovou cenu jako normální člověk (fyzická osoba). Bude se reklamace v tomhle případě řídit občanským nebo obchodním zákoníkem

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Kupoval si dle obcanskyho zakoniku => reklamujes taky podle nej. Pokud tam sou normalni, tak ti ho vymenej na pockani (cuchnu ke zdroji, smrdi => neco neni OK, tu mas novej), navic neznam moc duvodu, proc umyslne znicit zdroj. Ano, musej ti rict do 3 dnu, jestli reklamaci uznavaj.

Member
    Vliv
    275

Standardní

Díky za odpověď. Ale menší problém je v tom, že když k němu čichneš, tak nesmrdí. Prostě čas od času se PC resetuje, po resetu hapruje napětí na 3,3V a ze zdroje jde smrad (jak fučí větřákem teplej vzduch ven). Po 20 sekundách se napětí vrátí do normálu a zdroj přestane smrdět. Tipuju to na takový malý trafo hned za větrákem, ze strany je trošku očmoudlý. Teď tam mám obyčejnej EC300W (asi dva roky jetej) a chodí to naprosto stabilně. Takže si to tam asi stejně nechaj a otestujou to

Member
    Vliv
    275

Standardní

Tak jsem ho tam odnesl a nechal na otestování. S okamžitou výměnou jsem to nezkoušel, přeci jenom tam reklamuju poprvý a maj nejlepší ceny ve městě, tak si je nechci hned rozházet Uvidíme, co mi na to řeknou, přeci jenom se ta závada projevuje náhodně, hold to chce pořádně otestovat.

Junior Member
    Vliv
    264

Standardní

Nevim co ti odpovi ale pokud mas nejakou vadnou serii tak se najde i vice lidi no a mas vyhrano prodejce za to nemuze (v kazdem pripade pokud ho sam neznici ) a pak jak vas bude vice tak napis tady do fora at vime jaky ten zdroj si nekupovat bo ne dobre si koupit vadny zdroj a nemusis se bat bud ti ho vrati nebo ti daj novej kazdopadne lepsi nez novy (treba) HDD coz se stalo kamosovi taky trochu zapahal a pak explodoval a vzal sebou HDD holt mel EC zdroj one spatne serie a mel po ptakach inu mel 15 a kdyz to vyreklamoval mel 40G holt se mu postestilo nestesti ve stesti.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání