Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: 400Mhz DDR paměti max. na 266 (Asus A7N8X-X)

Standardní 400Mhz DDR paměti max. na 266 (Asus A7N8X-X)

Ahoj,

mám takovejhle problém - v novým kompu (se starším procesorem) mi jdou 400Mhz DDR paměti max. 266Mhz (a to se ještě musí nutit).

CPU (Athlon XP1700+, palomino) je tam , kde má být (nějakých 1466Mhz, CPU External frequency 133 -> FSB 266), ale pokud je vše na auto, paměti jedou jen taky na 133Mhz

Pokud se hne s Memory Freqvency na "BY SPD" je to 200Mhz a pokud se to dá na max "200%"., tak jedou pak na 266Mhz, což je rovno FSB.

Je tohle maximum aniž bych nějak hejbal s nastavením procesoru (voltáž, frequency multiple, nebo frekvence) nebo dalším nastavením pamětí (memory timing (CAS, RAS...), napájení)? Jak z toho dostat více, aniž bych dělal nějaký OC, kurva, chci jen to, co jsem si zaplatil...

předem díky za nějaké rady.

Pamět je noname, tedy zn. PCM s čipy PQI..., na desce je jumper správně.
    MSG

----------
    Didaktik M
    Commodore C64

Standardní Re: 400Mhz DDR paměti max. na 266 (Asus A7N8X-X)

Citace Původně odeslal msg
    Ahoj,

mám takovejhle problém - v novým kompu (se starším procesorem) mi jdou 400Mhz DDR paměti max. 266Mhz (a to se ještě musí nutit).

CPU (Athlon XP1700+, palomino) je tam , kde má být (nějakých 1466Mhz, CPU External frequency 133 -> FSB 266), ale pokud je vše na auto, paměti jedou jen taky na 133Mhz

Pokud se hne s Memory Freqvency na "BY SPD" je to 200Mhz a pokud se to dá na max "200%"., tak jedou pak na 266Mhz, což je rovno FSB.

Je tohle maximum aniž bych nějak hejbal s nastavením procesoru (voltáž, frequency multiple, nebo frekvence) nebo dalším nastavením pamětí (memory timing (CAS, RAS...), napájení)? Jak z toho dostat více, aniž bych dělal nějaký OC, ***, chci jen to, co jsem si zaplatil...

předem díky za nějaké rady.

Pamět je noname, tedy zn. PCM s čipy PQI..., na desce je jumper správně.
    Zeptám se tě na něco jiného: Od kdy má Didaktik procesor 8080 na 1MHz?
    Pokud vím, byl tam Z80 na 3,5MHz!? Maximálně tam budeš mít ruskou variantu.
    Ryzen 5 3600/16GB/256SSD+3TB HDD/R7-370/W10 PRO

Standardní

hm, díky za odpověď... Z80 dávali, pokud vím, do praček... ale až budu doma, tak s ním hodím o zem a podívám se...
    MSG

----------
    Didaktik M
    Commodore C64

Standardní

Ja mam tiez PQI 333 a bezia mi len na 266. Prakticky som ich dostal na 158 MHz (316). Jednoducho je to nForce2 chipset, ktory ma problem s kompatibilitou.
    Podpis zmazaný Adminom - nebol podľa pravidiel.

Standardní

No nevím jestli jsem to správně pochopil, ale ta frekvence co tam nastavuješ bude vždy poloviční. Paměti DDR (Double data rate) pracují jak v náběžné tak i v sestupné hraně signálu, tzn. jejich efektivní frekvence je vlastně dvojnásobná. Takže když si nastavil 200 MHz, tak ti paměti běží na těch 400 MHz efektivních.
    A7N8X-X, AMD Athlon XP Box 2400+,
    RAM DDR 400 256 MB CL 2.5,
    Atlantis R 9600 Pro (Sapphire),
    HD 40GB Seagate Barracuda IV

Standardní

No nevím jestli jsem to správně pochopil, ale ta frekvence co tam nastavuješ bude vždy poloviční. Paměti DDR (Double data rate) pracují jak v náběžné tak i v sestupné hraně signálu, tzn. jejich efektivní frekvence je vlastně dvojnásobná. Takže když si nastavil 200 MHz, tak ti paměti běží na těch 400 MHz efektivních.
    no, o tom jsem taky uvažoval a celkem mě to zajímá, ale spíš se mi to nezdá... Má někdo jasný názor na předchozí úvahu?
    MSG

----------
    Didaktik M
    Commodore C64

Member
    Vliv
    272

Standardní

hovno stale trepe dookola to iste ked das na 200 percent tak ti to robi dvojnasobok zbernice procesoru a potom to musis vynasobit este krat 2 a dostanes frekvenciu ramky. Rozumies
    abit-nf7 217 FSB 1.7V / dut3c 1800xp @ 2070 Mhz 1.75V / Gf-Ti4200ABIT-Otes 285/550 / Maxtor 80 Gb 8mb / 512 DDR400cl2,5 @ 434 11-2-2-cl2.5 twinmos 2.8V.

Senior Member VIP Avatar uživatele Rabban
    Vliv
    286

Standardní

a v tu chvili jakmile to das na 200% tak ti to podle me nemuze bezet, obzvlast na pametech, o kterych si mluvil.
    IMHO davat na pameti vetsi frekvenci, nez mas FSB je obycejny nesmysl, protoze vykon tim nenazenes, muze dojit dokonce i ke snizeni vykonu (v radu jednotek procent). nastav frekvenci pameti ne podle SPD, ale rucne na 133(DDR266). Vyssi rychlost pameti u tech oem ksuntu je spis na skodu a spis to pada.
    Radsi si pohraj s nastavenim latenci, z toho vyzdimes alespon nejakej vykonovej narust.
    Core 2 Duo E7300 3,33GHz, 2x2GB Corsair Dominator 1066 Gigabyte EP45 UD3LR WDC740GD Raptor Ga Geforce 8800GTS 640MB

Standardní

takže je ta nastavovaná frekvence skutečně 1/2 DDR? Pak by bylo správě dát tam podle SPD - hodí to 200Mhz a x2 je pak těch 400Mhz a to by měli vydržet a pak, pamět by měla bejt rychlejší než CPU, ne? Mimochodem, A-Data tam měli taky, za stejnou cenu, ale vzal jsem radši tyhle; šunt je to stejnej...
    MSG

----------
    Didaktik M
    Commodore C64

Standardní

takže je ta nastavovaná frekvence skutečně 1/2 DDR? Pak by bylo správě dát tam podle SPD - hodí to 200Mhz a x2 je pak těch 400Mhz a to by měli vydržet a pak, pamět by měla bejt rychlejší než CPU, ne? Mimochodem, A-Data tam měli taky, za stejnou cenu, ale vzal jsem radši tyhle; šunt je to stejnej...
    Abys neřekl, že přikládám jen voloviny. Dokud pojedeš na standard FSB, dej totéž i na paměti. Až budeš taktovat a budeš nastavovat vyšší FSB, pak teprve přidej i frekvenci pamětí. Zkrátka synchronní režim na nForce čipsetech je lepší, než asynchronní. Nakonec to odzkoušej v testerech. Rabban něco podobného již psal. Nemusí to být nutně nestabilní. I jiné šunty jedou na 400, ale výkonově to opravdu spíše ubere.

Standardní

tak děkan. ještě ujištění: takže je dát na těch 133 (ddr 266), ne těch 266, co vzniká při 200% nastavení.
    MSG

----------
    Didaktik M
    Commodore C64

Standardní

tak děkan. ještě ujištění: takže je dát na těch 133 (ddr 266), ne těch 266, co vzniká při 200% nastavení.
    Pokud pojede i CPU na 133 FSB (v režimu DDR na 266) ta ano.

Senior Member mince Avatar uživatele a_WerOOn
    Vliv
    272

Standardní

Citace Původně odeslal Rabban
    a v tu chvili jakmile to das na 200% tak ti to podle me nemuze bezet, obzvlast na pametech, o kterych si mluvil.
    IMHO davat na pameti vetsi frekvenci, nez mas FSB je obycejny nesmysl, protoze vykon tim nenazenes, muze dojit dokonce i ke snizeni vykonu (v radu jednotek procent). nastav frekvenci pameti ne podle SPD, ale rucne na 133(DDR266). Vyssi rychlost pameti u tech oem ksuntu je spis na skodu a spis to pada.
    Radsi si pohraj s nastavenim latenci, z toho vyzdimes alespon nejakej vykonovej narust.
    nevim co je na PQI suntoveho..

podle me jsou to -za ty prachy- supr moduly...!!!

me jedou 400mhzovy na 450 a jsou PRIME..!!! 6.3.3. cl2.5

kamos si koupil ocz 433 a nejely mu ani 400..!! to je humus

pak chudak koupil A-data a ty mu vyhorely pri prvnim pusteni..

Intel Core Duo 1800Mhz- OC-3000Mhz, 2GB ram 800Mhz, HDD160 Sata II
    | CANON A510 | Nokia N70+512MB MMC|

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání