Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: MSI K7N2G-ILSR a teploty CPU pri BIOSe v1.2 a 1.3

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member mince Avatar uživatele puki
    Vliv
    286

Standardní MSI K7N2G-ILSR a teploty CPU pri BIOSe v1.2 a 1.3

Kupil som dosku MSI K7N2G-ILSR, ktomu Athlon XP 2000+
    a povodny chladic bol CoolerMaster DP5-7JD1B-OL , vskratke BIOS mi daval bez zataze pri otvorenej skrini 58-59'C na CPU, coz je vela. (rozsireny popis povodneho testovania sa da najst tu http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=21989)
    Dnes som doniesol dalsi chladic CoolerMaster HAC-V81 (X-dream) a teploty boli velmi podobne ako pri povodnom.

Nastvalo ma to a potom som nasiel ze je uz verzia BIOSu 1.3 a oproti mojej povodnej v1.2 je opravene o.i. :
    "This BIOS fixes the following problems of the previous version:
    -Modify CPU temperature detection
    ..."

takze vysledky naprazdno v BIOSe:
    v1.2 CoolerMaster DP5-7JD1B-OL(2750rpm) - 59'C
    v1.2 CoolerMaster HAC-V81(2500rpm) - 59'C
    v1.2 CoolerMaster HAC-V81(4800rpm) - 55'C
    v1.3 CoolerMaster HAC-V81(2500rpm) - 37'C
    v1.3 CoolerMaster HAC-V81(4800rpm) - 33'C

este som to skusal overovat teplotnou sondou meraku Metex pri zakladni chladica nameralo to 33'C pri cpu 37'C, porovnal som to s meranim mojej teploty tu odmeral ako 34'C takze to vypoveda skor pre tie novsie udaje

Takze moje otazky su?
    1. myslite ze mozem vobec povazovat teploty za smerodajne ako pri v1.2 tak aj pre v1.3
    2. stalo sa uz niekomu take nieco, alebo je to ojedinela vlastnost pri urcitych procesoroch

Standardní Teplota

Vcera jsem si ji koupil a hned po zapnuti (a par chvilek v BIOSu) sem se zdesil!!!, cpu byl na 65 stupnich!!! - pak sem si ale nastesti vzpomel ze sem o tom jiz kdysi nekde cetl a nehlede na to, na me stare desce (K7S5A) se stejnym chladicem (je urcen pro durony a ja ho provozuji na 1800+ - nekrizujte me - nejsou prachy a cas (zvlaste ted uz ne (( ) ) a teplota se drzela na 51 v klidu a az 60 pri max. zatizeni - takze to musi byt jednoznacne chyla BIOSu ci tepl. cidla

puki: dikes za radu hned si ho sosnu a flashnu BIOS

zdar chlazeni!!! .)

Standardní Re: MSI K7N2G-ILSR a teploty CPU pri BIOSe v1.2 a 1.3

Citace Původně odeslal puki
    Kupil som dosku MSI K7N2G-ILSR, ktomu Athlon XP 2000+
    a povodny chladic bol CoolerMaster DP5-7JD1B-OL , vskratke BIOS mi daval bez zataze pri otvorenej skrini 58-59'C na CPU, coz je vela. (rozsireny popis povodneho testovania sa da najst tu http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=21989)
    Dnes som doniesol dalsi chladic CoolerMaster HAC-V81 (X-dream) a teploty boli velmi podobne ako pri povodnom.

Nastvalo ma to a potom som nasiel ze je uz verzia BIOSu 1.3 a oproti mojej povodnej v1.2 je opravene o.i. :
    "This BIOS fixes the following problems of the previous version:
    -Modify CPU temperature detection
    ..."

takze vysledky naprazdno v BIOSe:
    v1.2 CoolerMaster DP5-7JD1B-OL(2750rpm) - 59'C
    v1.2 CoolerMaster HAC-V81(2500rpm) - 59'C
    v1.2 CoolerMaster HAC-V81(4800rpm) - 55'C
    v1.3 CoolerMaster HAC-V81(2500rpm) - 37'C
    v1.3 CoolerMaster HAC-V81(4800rpm) - 33'C

este som to skusal overovat teplotnou sondou meraku Metex pri zakladni chladica nameralo to 33'C pri cpu 37'C, porovnal som to s meranim mojej teploty tu odmeral ako 34'C takze to vypoveda skor pre tie novsie udaje

Takze moje otazky su?
    1. myslite ze mozem vobec povazovat teploty za smerodajne ako pri v1.2 tak aj pre v1.3
    2. stalo sa uz niekomu take nieco, alebo je to ojedinela vlastnost pri urcitych procesoroch
    No mel sem to uplne stejny, po nahrati noveho BIOSU se vse upravilo, tak jak pises
    CPU: XP 2100+@2700+, MB: MSI K7N2G-ILSR, Graph: Sapphire 9100 64MB, Mem: OCZ 2x256 PC3200 Cl2 Perf. , HDD: WD JB 120GB, Seagate Bar. V 120GB +serie, CD-RW: Plextor 48x24x48, Case: Chieftec, Mon: iiyama VM 454

Senior Member
    Vliv
    282

Standardní

Jen bych dodal ze pokud jste v BIOSu, tak CPU jede v realnem rezimu, takze to jede skoro naplno (smozrejme neni vytizen tak jhak pri prime ), a rozhodne neni to shodny s teplotou ve windows kdyz nic nedelate.

Vliv
    286

Standardní

No ale mne sa tie moje teploty zdaju prilis male az nerealne.
    Teraz som to testol na Prime95 po hodine su taketo udaje:
    CPU 43'C, Case 38'C, okolie 24'C
    predtym tam bezal asi 4h na pozadi Seti@Home a ten daval len 40'C

Teda niezeby som mal nieco proti nizkym teplotam ale potom co mi to robilo sa mi to nezda. Hlavne ten minimalny rozdiel case-CPU mi je podozrivy.

Senior Member
    Vliv
    282

Standardní

No a neukazuje ti to teplotu z cidla v socketu misto v jadre CPU? Treba to ve starym cetlo a ukazovalo jadro, ted uz jen socket.

Vliv
    286

Standardní

Ta doska je snad drbnuta, dnes mi to ukazovalo pri teplote okolia 22'C teplotu CPU len 33'C a pritom v case by podla neho malo byt 36'C. Toto trvalo asi 2 hodiny zatial co sistem isiel na 75% casu na idle vo win2k (pokial som nestihol dalsi balik pre seti .
    Tak ja uz neviem, aj keby to meralo v sockete, tak snad tam nemoze byt chladnesia teplota ako v case
    Podla mna v tom novom biose to odratava len nejaku konstantu a ma to byt asi ok ...

Inak MaPa mas pravdu teploty co to ukazovalo v BIOSe zodpovedaju asi tak (odhadom) 50-75% zatazi procesora, teda v pomere podal teplot idle/prime95.

Standardní

Meri to teplotu ze socketu!Kalibrujou to biosem,protoze se to neda presne odhadnout.Mam K7N2-L a napred sem mel 60-70 a tet s novim biosem 40-50.Ale prisel sem jeste na jednu vec.Deska ma dve cidla na mereni teploty CPU.Napred sem to zjistil v SisoftSandre,kde mi to na CPU namerilo nizky hodnoty.Nasel sem si na netu MBProbe http://mbprobe.livewiredev.com/download.html
    A tam mi to taky meri dvoje teploty CPU.U CPU je ta neznama a dalsi je ta "origos" ze socketu.Obe teploty jsou 100% od CPU (vypnul sem vetracek a obe stoupali) ale nejsou ze stejneho cidla!-nebot se pohybujou nezavisle na sobe.Nevim odkud ta teplota je,ale z diody v cipu asy ne,protoze ten program ma nastaveni na diodu a kdyz ho povolim tak teplota najede na nakejch 120.
    Takze si s teplotou ze socketu nelamte hlavu,melame si ji ani MSI
    Intel Pentium D 805
    AC Freezer 7 Pro , 1024MB DDR, Asus P5P800-VM
    Leadtek FX 5700

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. jak taktovat ked je v biose pri CPU napisane LOCKED???
    Založil Icy R4zi3L-X.66 v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 20.05.2005, 15:35
  2. Vysoke zatizeni CPU pri praci se siti
    Založil Caleb v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 01.03.2005, 14:55
  3. problem s MSI K7N2G - ILSR
    Založil Beleg v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 05.10.2003, 18:17
  4. Zakladne dosky EPoX a meranie teploty z diody v CPU