Výsledky 1 až 16 z 16

Téma: Jaké Tablet PC s Win + vykonem? Mam cekat na vyvoj technologii?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Question Jaké Tablet PC s Win + vykonem? Mam cekat na vyvoj technologii?

Ahoj,

po 5 letech nucene nastava vymena meho ntb neb odesla uplna blbost a to napajeni vetracku, takze ntb ac je OK, tak se proste po par minutach uvari. K veci nize popisu to, co hledam, hacek ale je, ze jsem mozna predbehl dobu nebo asi ne ale jsem dost na hrane Relativne na to nespecham, klidne pockam na technologicke novinky na podzim.

Dulezite podminky:
    - kombinace tabletu a klasickeho notebooku
    - platforma windows (nyni 7, budoucnost pripadne
    - moznost pripojit klavesnici a mys
    - alespon 2GB RAM
    - 2 jadro alespon 1,7GHz
    - moznost pripojit externi monitor - tj. pokud nema VGA tak by melo jit pres USB externi adapter, ze? Kolik to stoji, ja neco nekdy videl za cca 80USD, je to realne?

Nevyzadovane podminky:
    - abych perem mohl psat slusne na ntb text, tj. staci mi z toho udelat "ipad"
    - vydrz nad 3h, aspon 5h idealne
    - at to vydrzi aspon 3 roky
    - nespecha, pockam snad do podzimu klidne

Cena:
    Ja bych idealne videl cenu tech kolem 18-20tis, ale trh mozna ne Cena neni omezujici, ale nejak proste citim, ze treba 30tis uz se mi davat nechce

Tiipy:

http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-t...kg-d275570.htm
    - pekne, ba primo idealni, ale uz je to na me dost drahe, splnuje to uplne vse
    -> tady mam otazku, jak dlouho vyrabi tyhle tablet PC? Tedy ocekavam odpoved, je to 4 nastupce za posledni 1 rok -> proc se ptam?
    a) sehnal bych jetej
    b) klesa ta cena? Treba ze bych 2 mesice pockal a tenhle by byl za 22tis?

http://www.alza.cz/acer-iconia-tab-w...ck-d257890.htm
    - levne
    - slabsi baterka nic moc, prezil bych, koupil jich vice
    - Acer, prezil by vubec realne 3 roky?
    - vykon 2x jadro po 1000MHz, to utahne Win7? Ja mam ted 2jadro na 1,7GHz znamenalo by to opravdu downgrade, tedy ze bych si vlastne kupoval mene vykonny notebook? Tohle je pro me velka obava, prosim vysvetlit.

nejaky tablet s win
    - ze bych pres Bluetooth ci USB pripojil keyboard a mys
    - problem ze soucasne nejsou vykonne Futisu Q550 ma jen 1,5GHz a jedno jadro, to same ostatni -> ocekava se do podzima neco lepsiho v slusne cene?
    - je toto dnes vubec realne ta myslenka, koupit vykonej tablet a pripojit k nemu veci aby z toho byl plnohodnotny pocitac? Tedy pres USB/HDMI display a keyb,mouse, usb rozbocovac na dalsi veci ..

Diky moc za vsechny rady, ja uz se v HW nyni neorientuji, rozumim tomu, ale nevim vubec, co se ocekava, zda tedy cekat a kolik to bude stat, ci zda moje myslenky davaji smysl.

Dominik

Standardní Re: Jaké Tablet PC s Win + vykonem? Mam cekat na vyvoj technologii?

btw, nevite co je tohle za haluz? Je to realne ta cena? Neb je to nedostupne. http://www.czc.cz/lenovo-thinkpad-x2...e9ihg1mkf7gnc1

Jinac na netu asi plno lidi mota ty Lenovo notebooky a tablety dohromady, neb nekde maji obrazky tablet PC a pritom to je normalni ntb, je to tak, nebo se pletu ja a tech tablet pc lenovo je vice?

ohledně thinkpad modelů si můžeš udělat jasno tady:

http://www.thinkwiki.org/wiki/ThinkWiki
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Senior Member Avatar uživatele bukva
    Věk
    39
    Vliv
    296

Já to zkusím trochu obecněji:
    - na "nové technologie" nečekej. Intel vypustil Ivy Bridge před chvílí, téměř žádný pokrok od Sandy Bridge to není. AMD vypustí Trinity za chvilku, ale taktéž to není žádná revoluce, pouze mírný pokrok v mezích zákona. V GK se v této kategorii taktéž žádné revoluce nekonají
    - AMD Ontario C60 je ten nejmíň výkonný x86 procesor, který můžeš koupit. Je o dost méně výkonný, než kterékoliv Core2Duo. Na Win7 asi stačí, problém ovšem budou aplikace. Problém bude i přehrávání neakcelerovatelného HD videa, to prostě to CPU nezvládne. Ten tablet od Aceru není moc konkurencí klasických PC, spíš iPadu ("třetí PC do rodiny")
    - až přijdou W8, očekávám, že přijde veliká vlna TabletPC, mnohem větší, než doposud přišla. Ale předpokládám, že to všechno budou kapacitní displeje na tlapání prstama.
    - kolem těch 25k se prodává nižší třída TabletPC dlouhodobě (více než 5 let), rozhodně se nedá čekat nějaké prudké zlevnění. Generačně se obměňují cca 1x za dva roky (obvykle s novou generací CPU).
    - ty tvé "důležité požadavky" splňuje každý dnešní TabletPC, v podstatě už je splňují i tablety s Androidem (ala Asus Transformer) - ale to není to, co chceš.

Výsledek:
    - podívej se do obchodů, co by ti vyhovovalo a to si kup. Žádný výrazně lepší kauf než dnes v budoucnu nepřijde.
    - to Lenovo X220i je zřejmě nejlepší volba, jakou lze dnes v běžných e-shopech v ČR sehnat.
    Naposledy upravil bukva; 13.05.2012 v 13:38.
    Myšlení zkresluje realitu.

bukva, diky moc za komentare!

- GK je mi uplne jedno, cim horsi, mozna lepsi, neb mene zere baterku
    - C60 jsem moc nepochopil, me to prijde jak krok o 5 let zpet
    - W8 maji vyjit v zari? Toho se prave bojim, ze pak se to rozjede za pulroku a i cena pujde dolu, neco jako mini notebooky, co ted stoji 8-12k

=> to ze to splnuje kazdy TabletPC mi neprijde, ja naopak vidim jen to Lenovo, neb ostatni jsou proste nevykonne (>1,5 2jadro, 2-4RAM) ... ukaz mi nejaky jiny nez to Lenovo
    => k cene toho Lenova, ted je to 27k, ale vubec netusim zda je to novy model, zda cena bude padat, ci uz je naopak treba pulroku a bude model novy? Ja se v tom jejich zmatku proste nezorientoval.

dik za rady, Dom

Senior Member Avatar uživatele bukva
    Věk
    39
    Vliv
    296

Citace Původně odeslal Skodik Zobrazit příspěvek
    - GK je mi uplne jedno, cim horsi, mozna lepsi, neb mene zere baterku
    Budeš mít GK integrovanou v CPU, to je nejméně energeticky náročná varianta.
    - C60 jsem moc nepochopil, me to prijde jak krok o 5 let zpet
    Výkonově možná ano, ale tady se bavíme o max TDP 9W včetně grafické karty. Takový procesor před 5ti lety neexistoval.
    - W8 maji vyjit v zari? Toho se prave bojim, ze pak se to rozjede za pulroku a i cena pujde dolu, neco jako mini notebooky, co ted stoji 8-12k
    Cena dolů asi půjde, protože Metro bude přímo vybízet k použití dotykového displeje. Ale jak už sem řekl, tak to pravděpodobně budou kapacitní displeje. Ale je to věštění bez křišťálové koule.

=> to ze to splnuje kazdy TabletPC mi neprijde, ja naopak vidim jen to Lenovo, neb ostatni jsou proste nevykonne (>1,5 2jadro, 2-4RAM) ... ukaz mi nejaky jiny nez to Lenovo
    Každé TabletPC třeba z CZC je výkonnější než to Lenovo: http://www.czc.cz/tablet-pc-notebooky/produkty. Taky ale nestojí 25k
    Myšlení zkresluje realitu.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 09.01.2012, 19:53
  2. Jakou PCI-E VGA s výkonem jako R9800Pro
    Založil Jaudak v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 18.07.2006, 13:50
  3. 7600GT - ma cenu cekat nebo si vzit ted 6600GTko?
    Založil plisacek v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 12.08.2005, 18:37
  4. Podivný úkaz s výkonem mého PC.
    Založil Don Pablo v sekci fóra Srovnávací a diagnostické testy
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 21.05.2004, 09:46
  5. BIG problem s vykonem GF440MX
    Založil James v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 25
    Poslední příspěvek: 04.12.2002, 09:08

Pravidla přispívání