Výsledky 1 až 18 z 18

Téma: HP a jejich technická podpora...

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní HP a jejich technická podpora...

Dnešní příběh se jmenuje HP a jejich technická podpora.

Kolega chtěl pro svou manželku /účetní/ nějaký kancl kompjůtr. Tož koupil jsem hotové řešení od HP, byl jsem líný něco stavět, zvláště pak když nejde o nic extra.
    Vybral jsem u Alzy tento model HP Pro 3400 (http://www.alza.cz/hp-pro-3400-microtower-d268256.htm) bez OS.
    Součást nákupu byly i Win7 Pro.

Při instalaci woken jsem smazal předinstalovaný DOS, a najel krásnou čistou instalaci windows. Po necelé čtvrthodince jsem byl hotov a že budu nastavovat prostředí win.
    Njn asi to bude chtít dodat nějaké ovladače. Nevadí stáhneme je z CDčka.

- CD obsahuje pouze dokumentaci
    - nevadí juknu na net - HP má přeci vše dokonale označeno kody a budeto "easy way"...
    - ovladač síťovky se nenainstaloval, hmm tak musím jiný již nainstalovaný pc

- na jiném funkčním počítači otvírám stránky podpory HP, zadávám kod produktu + OS a nestačím se divit.
    nabízený ovladač grafiky: nVidia, Intel, AMD (http://h20000.www2.hp.com/bizsupport...&swEnvOID=4053)

no na další překvapení (třeba 5 typů síťovek) jsem už nečekal a vytáčím hotline...
    já: dobrý den,, blabla omáčka....., jak mám vědět kterou tu grafiku mám uvnitř ? Toto mám rozebírat ?
    paní: no tak snad víte co jste kupoval ne ?
    já: no ano vím kupoval jsem hotovou uzavřenou bednu s nápisem HP Pro 3400 (bohužel nikde už není uvedeno jestli značka graf karty unitř je taková nebo maková)
    paní: nevadí stáhněte si HP softpaq download manager ten Vám přesně určí co máte uvnitř počítače a sw stáhne za vás.
    já: to těžko, jedna z nenainstalovaných věcí je i síťovka, bez ní se na net nedostanu...
    paní: no a nemůžete ho stáhnout z jiného pc ?
    já: mohu ale nebude to náhodou k ničemu ? když pak překopíruju onen Softpaq na počítač bez iNetu, tak mi stejně nic nestáhne...
    paní: no to máte pravdu
    já: takže jak ? /mezitím se dívám že ovladač LAN je tam naštěstí jen jeden "realtek", takže jej stahuju a přes flashku přesouvám na nový comp/
    paní: na mmt se odmlčím prosím vyčkejte na lince
    paní za 3min: můžete prozatím stáhnout ovladač LAN (ten tam máte jen jeden a nějak......
    já: to už jsem udělal, dokonce jsem stáhnul i ten váš softpaq, takže díky za "pomoc" a nashle...

za dalších X minut po spuštění úžasného programu HP softpaq bla bla zjišťuji, že můj nový model v tomto programu není ještě zaveden.

A protože jsem línej stahovat všechny ovladače které mají kolem 150MB (jeden), a stále si říkám že snad vědí co do těch beden cpou, tak že jim dám druhej pokus...

hotline podruhé:
    já: dobrej bla bla...., teď jsem domluvil s vaší kolegyní, která mě odkázala na softpaq, bohužel můj model v něm není obsažen
    paní: OK, tedy předám Vás na techniky, ovšem napřed potřebuji Vás zavést jak tech. případ.
    paní: sdělte mi prosím jméno, tel, adresu, ..
    já: jméno, tel, proč adresu ? nechci vám dávat adresu
    paní: musím Vás zavést, potřebuji adresu
    já: to si ji mám vymyslet, já chci jen vědět jakou tam mám grafiku.. to je problém bez adresy ?
    paní: musíte mi dát adresu
    já: Pražský hrad 1
    paní: jakže jste to říkal ?
    já: pražský hrad 1
    paní: vy jste váženě z hradu ?
    já: ne, ale chtěla jste adresu, dobře no tak si napiště štěpánská
    paní: tak kterou ?
    já: mě to je fuk, já se vám snažím říct že se mne ptáte na absurdní věci, mám si tedy vymyslet ještě další adresu ?
    paní: ne ta štěpánská bude stačit
    paní: ještě bych.... ticho..../chvilku něco mrmlala/, ok tak já Vás přepojuji na technika

technik: dobrý den jak vám mohu pomoci
    já: víte alespoň něco z předešlé komunikace s hotline a nebo to budu muset celé převyprávět znovu ?
    tech: vím že máte 3400 Pro a chcete ovladače
    já: ano dáte mi je ? respektive řeknete mi které to jsou
    tech: na to máme speci sw jmenuje se Softpaq
    já: ten nefunguje, můj model v něm není obsažen
    tech: dobrá pak máme ještě další software jmenuje se /to už nevím přerušil jsem ho/
    já: prosím vás já nechci další sw, já chci vědět která z těch 3 značek GPU je ta moje ?
    já: všechny zbylé ovl. máte už po jednom, čili ty jsem už stejně během rozhovoru s hotline stáhnul, ale nechce se mi stahovat 3 grafiky když velikost je 170, 156 a 65MB zvláště když z vašich stránek se mi to stahuje 56kB/s
    já: tak snad víte co do té bedny dle serial numberu dáváte ne ?
    tech: no Váš serial tu mám, ale přeci jen těch modelů je více, nicméně napadlo mě, máte tu grafiku integrovanou nebo v pci slotu ?
    já: integrovanou
    tech: tak to bude pravděpodobně intel, ostatní dvě jsou v pci
    já: děkuji

Ještě tedy musím za sebe dodat, že mi bylo jasný že tam AMD nebude, ale inteláckej čipset s Nvidií jsem již viděl, a ikdyž jsem později věděl, že by bylo možná lepší stáhnout vše a prostě jedna z nich to bude, už jsem nechtěl jim sekat s telefonem. Prostě jsem nečekal, že to celé dopadne takto, stále jsem věřil, že tam sedí lidé a né banda ..... /doplňte si/.

Teď mne ještě napadá, že jsem tak mohl vyhledat všechny ovladače online (tedy po nainstalování síťovky), ale to jsou věci které Vás v tu chvíli prostě nenapadnou. Možná kvůli tomu, že 9 z 10 compů instalujete z cd, nebo je wokna už znají.. atd..
    No doufám, že jste se pobavili a nebo si ujasnili pár informací co dělat v případě HP
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Standardní Re: HP a jejich technická podpora...

Bohužel tohle je klasika, čím větší korporátní aparát, tím meší šance, že se od nich dozvíš něco rozumnýho .

Jinak do situací, kdy potřebuju zjistit střeva stroje bez jeho rozebírání se dostávám poměrně často a už jsem si vypěstoval dobrý zvyk nosit sebou na flashce HWinfo, od lezení pod stůl už mě to zachránilo mnohokrát.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Member Avatar uživatele JoeBoB
    Věk
    39
    Vliv
    253

Ja moc nevidim kde je ta tragedie. Koupil Jsi to bez systemu, s nakou praci na instalaci musis pocitat...
    Na te alze se pise ze je tam integrovana intelacka grafika, takze bych se asi neobtezoval hotlinkou a instaloval rovnou tu. Co se tyce nakeho autoinstalacniho softu, a otroubene pani na hotlajne to se dalo cekat, zadne prekvapeni ne?
    Home: Core i5-2500k @ 4,2, Gelis Solution Tranquillo r.2, Patriot 2x8GB 1600MHz DDR3, Gigabyte Z77 D3H, Gigabyte R9 290 4GB GDDR5 + Windforce 3X, ASUS ASUS Xonar DX/XD, OCZ Vertex3 128GB, Samasung Spinpoint 1TB HD103UJ, Samasung Spinpoint 2TB HD204UI, Pioneer DVR-212, Corsair VX550, Thermaltake Wing RS100, Logitech UltraX Premium, A4Tech Bloody V7, Dell Ultrasharp U2412M
    Mobile: E6420, Core i-7 2720QM, RAM 4GB 1333MHz, SSD 128GB, NVIDIA NVS 420M, 1600x900
    ...default, zatim

Citace Původně odeslal JoeBoB Zobrazit příspěvek
    Ja moc nevidim kde je ta tragedie. Koupil Jsi to bez systemu, s nakou praci na instalaci musis pocitat...
    Na te alze se pise ze je tam integrovana intelacka grafika, takze bych se asi neobtezoval hotlinkou a instaloval rovnou tu. Co se tyce nakeho autoinstalacniho softu, a otroubene pani na hotlajne to se dalo cekat, zadne prekvapeni ne?
    OK to info o intel grafice jsem na webu alzy přehlédl, nicméně se mi nikde nestalo že po zadání čísla produktu mám na výběr 3 druhy ovladačů pokaždé od jiného výrobce.
    tzn očekávám, že po sdělení ser.numberu mi řeknou ano máte intel - nashle. hotovo 20 vteřin času.
    V tom je ta tragedy.

ADD: nehledě na to, že kdybych nekupoval nový, ale dostal se tomuto compu čistě náhodou, tak abych ani nemohl vědět, že je uvnitř intel.
    Naposledy upravil Atreides; 10.01.2012 v 14:16.
    Paul Atreides

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)

Ja teda uz narazil snad u vsech vyrobcu na vyber z nekolika naprosto ruznych ovladacu: hlavne u WLAN sitovek a grafickych karet. Dell, Lenovo, HP, Asus...

Jo, taky me to stvalo, ale ze volani na infolinku neni reseni mi bylo vzdycky jasne .
    Naposledy upravil frelichl; 10.01.2012 v 14:40.
    Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution

Jo pravda, že u mého ASUS Eee a wifiny bylo na výber opravdu více driverů, nicméně velikost dat a rychlost stažení byla úplně v pohodě.
    Nadruhou stranu, určitě tehdy proběhlo pár slovních obratů na stranu asusu...
    Paul Atreides

Nechci nijak rýpat, jen taková malá technická... v tom listingu na alze je typ grafické karty také uveden.

Fanless Experiment || Gigabyte Z77-DS3H | Intel i5-3570K | Thermalright HR-02 | 16G DDR3 | Sapphire HD 7750 Ultimate | Crucial M4 256GB | Seasonic X-400FL | Fractal Define R4
    Dell D430 || i945G | C2D 1.2G ULV | 2G DDR2 533 | GMA950 | 12" 1280x800 | 80G 4k2 | 802.3ab | 802.11g | 802.15.1 | HSDPA | Windows 7 x64
    Storage || i965G | E2200 | 4G DDR2 | RAID5 6x Samsung HD154UI 1.5TB - ~7TiB | 802.3ab ...powered by Ubuntu Server x64
    Accessories || E-MU Tracker Pre USB 2.0 | Meier Corda Headsix | Sony MDR-CD470 | Pioneer A-204R | Tesla ARS 9218 32 | LG 32LD350

"Music is essentially useless, as life is." George Santayana

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. 3 HDD a jejich nastavení
    Založil BlackM v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 01.10.2009, 00:43
  2. nekompatibility a jejich reseni
    Založil rombo v sekci fóra Zprávy pro Administrátory
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 04.11.2007, 11:22
  3. 2 wi-fi antény a jejich zarušení
    Založil pre.vit v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 7