Výsledky 1 až 17 z 17

Téma: Gigabyte HD 4850

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Unhappy Gigabyte HD 4850

Zdravím,
    pánové a dámy, mám problém s kartou Gigabyte HD 4850, 512MB

Vše se zdá být v pořádku, windows běží, prográmky šlapou, většina her jede bez problémů. A pak se to stalo.

U některých her (např. Mafia 2, někdy u Metro 2033...) se mi ojevý svislé pruhy a je třeba restartovat PC. U Mafie se to stává jen a pouze u video sekvencí, nebo ve chvíli, kdy mám pauznuto. Přímo ve hře je to velmi vyjímečné.

3dMark proběhl zcela bez problémů. programy na testování procesoru a RAM, taktéž v pohodě.

Změna nastala až při testování grafiky programem D3D RightMark 1.0.5.0 (Public Beta 4). Vždy u třetího testu (PS 20 hls... tam to nestíhám opsat), to udělá ty samé pruhy jako u Mafie.

V čem je problém? Záruka na kartu skončila a teď tohle? Poraďte, prosím

IMG_4075.jpg

Mám Athlon 64 x2 4000+, 4GB RAM A-Data, 280Gb HDD

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Standardní Re: Gigabyte HD 4850

Prvně bych asi zkontroloval teplotu karty a zkusil jinou verzi ovladačů, dál nevím.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Ovladače jsem zkoušel snad všechny co byly vydány tak rok a půl zpátky.(ovladače i catalysty). Teploty od 80 do 90 stupňů(referenční chladič). U této karty pohoda.
    třeba Call of Duty MW2 jsem dohrál bez jediného pádu. Mafii jsem sice také dohrál, ale s problémy....

Kdyby byl program, kterej alespoň napíše, jakej problém nastal. Takhle to jen hodí pruhy(D3D RightMark) a já vim prd.

Věk
    38
    Vliv
    312

Teploty přes 80°C mi moc ok nepřijdou, je možný že ty chvíle, kdy ti to padá, jsou momenty, kdy je vyšší zátěž na GPU a karta už to neustojí. Minimálně zkus alespoň dočasně tu kartu nějak ochladit, jestli se to bude chovat stejně.

Přiznám se, že jsem si ťukal na čelíčko a říkal si, že tomu asi moc nerozumíš. Podle všech dostupných testů, např http://extrahardware.cnews.cz/previe...stech?page=0,4 atd... Jsou teploty v idle přes 80 stupňů zcela normální, ale protože rád vysliším a vyzkouším každou radu, ochladil jsem GPU chladičem puštěným na 95%(neuvěřitelnej vítr a hluk) na 51 stupňů a test D3D RightMark proběhl celý bez problémů. Tak to nechápu. Možná je vadné nějaké čidlo snímající teplotu GPU.... Ale copak je GPU více vytížené při pauze ve hře, než-li při hře samotné? Jsem z toho volaký zmetěný....

Tak tedy koupím lepší chladič a uvidíme...... pak dám vědět.

Díky za pomoc Peco.

A ještě se zeptám. 3dMark 06 tu kartu nezahřeje, že to tam taky nespadne?

Citace Původně odeslal Radeczek Zobrazit příspěvek
    V čem je problém? Záruka na kartu skončila a teď tohle? Poraďte, prosím
    asi neni...

Historie: C2Q Q6600 @3.2GHz (8x400) || MB: GB X48-DS5 rev 1.1 F8H || COOL: Thermalright Ultra 120 eXtreme || MEM: 4x 2GB Corsair Dominator PC2-8500C5@1066MHz
    Soucasnost: Ci7 3770 @default || MB: GB GA-Z77X-UD4H rev 1 F2 || COOL: Gelid Tranquillo rev2 || MEM: 2x 8GB Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL10 XMP
    VGA: Sapphire HD5870 VaporX / 1GB || HDD: 2x SSD Corsair M64 + 2x Velociraptor 74GB + WD 2TB Green || Sound: Realtek Azalia || Case: TT Eureka || PSU: Corsair HX620W

Junior Member Avatar uživatele Dworkin
    Vliv
    0

Mám tu samou kartu jako ty. Chladím pomocí AC Accelero Twin Turbo PRO. V idle má karta 40 stupňů, v zátěži neleze přes 65 stupňů. Chladič je úžasně tichý a seženeš ho do tisíce korun, což je úžasná cena.

Nechci zakládat thread se stejným názvem tady nebo v poradně - šetříme naše lesy - takže: má smysl přecházet z R4850 na pětkovou nebo šestkovou řadu? Z hlediska výkonu mi to přijde zbytečný - neprovozuju megalomanská rozlišení a v těch standardních nemám žádný problém - tak snad jedině kvůli té DX 11, ale nezaznamenal jsem, že by se to nějak masivně používalo ve hrách. Nicméně jsem laik a možná mi uniká nějaká awesome feature nových rádel, o kterou bych byl nerad ochuzen.
    Ius est ars boni et aequi. -Celsus

Věk
    38
    Vliv
    312

Citace Původně odeslal Dworkin Zobrazit příspěvek
    má smysl přecházet z R4850 na pětkovou nebo šestkovou řadu?
    IMHO ne. Pokud nepociťuješ nedostatek výkonu, je to vyhazování peněz.

bez zaruky jedine nejake accellero s tim ze je potreba i pasiv na napajeci obvody (prej dost pecou), a 3x zkotrolovat prilehnuti heatsinku, jinak asi nic
    MB:Gigabyte EP45-DS4 CPU:Intel Core 2 Duo E8500 rev E0@3,8GHz(9,5x400)@1,248v(load Prime)COOLER: CoolerMaster Hyper 212 RAM:Kinston HyperX 2x2048 DDR2 800 4 4 4 12 GK:Asus Radeon 5870HDD:SATA II WD500GB + WD320GB + Samsung F1 1TB BOX: Chieftec CH-05SL-B-OP PSU: Enermax MODU 525W CRT:21" LCD Samsung 215TW

Junior Member
    Vliv
    0

Mam stejnou kartu a pujde do reklamace, dela to same. teda me ukaze bilou obrazovku, kdyz to chvili necham, tak se s tim dokazou win7 x64 poprat a napisou, ze museli restartovat ovladac ovsem hra spadne. Je to tim, ze se prehrejva... staci na tom vetraku trochu prachu a uz teplota leti pres 80 i 90 stupnu a samozrejme hotovo...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. piskani 4850
    Založil Ssnake v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 12.11.2008, 22:00

Pravidla přispívání