Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Jak připojit k notebooku primární 3,5″ HDD ?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Jak připojit k notebooku primární 3,5″ HDD ?

Ahoj!

Jelikoz vetsinu casu travim na ntb, zacina mi dochazet volne misto na hdd.
    V soucasne dobe pouzivam 2.5" 500 GB Wd blue hdd. Ja bych chtel pri koupi vetsiho hdd mit minx 2x vice mista, tak mi moc voleb nezbyva. 1 TB Hdd od Wd ma vysku 12.5 mm, ktera je pro muj ntb moc velka . Hdd by se tedy nemel vejit. Sice jsem nezkousel, ale podle ramecku to vypada, ze misto je tam opravdu jen pro klasicky vysoke 2.5 hdd.

Moznosti jak si polepsit s diskovym prostorem jsou tedy pouze 2 :

1. Koupit onen 1 TB WD a pripojit ho pres kabely sata napajeci +sata datovy.
    2. pripojit pres kabely ( napajeci i datovy) desktopovy hdd 3.5 typu Samsung Eco (1.5GB apod) se snizenou spotrebou. Nejspis nejlevnejsi varianta, ntb temer neprenasim. Hdd muze byt v boxu vedle ntb. Ovsem je jsou tu rizika v montazi a zapojeni.

Napajeci kabel jsem nasel jediny a to http://www.alza.cz/kabel-napajeci-sata-f-d96518.htm
    1.2 m kabel je zbytecne dlouha, ale kratsi jsem nikde nenasel.

Zvladne napajeci okruh pro 2.5 hdd v ntb napajet i 3.5 hdd?

1 Tb WD blue WD10TPVT 2.5"- vlastnosti
    5 VDC
    Read/Write 500 mA
    Idle 400 mA
    Standby 50 mA
    Sleep 20 mA
    Power Dissipation
    Read/Write 2.50 Watts
    Idle 0.85 Watts
    Standby 0.25 Watts
    Sleep 0.10 Watts

Model: WD20EARS 2 gb 3.5"
    12 VDC
    Read/Write 296 mA
    Idle 243 mA
    Standby 3 mA
    Sleep 3 mA
    5 VDC
    Read/Write 503 mA
    Idle 172 mA
    Standby 160 mA
    Sleep 160 mA
    Power Dissipation
    Read/Write 6.00 Watts
    Idle 3.70 Watts
    Standby 0.80 Watts
    Sleep 0.80 Watts

Edit :

Tak koukam, ze podle http://www.diit.cz/clanek/jak-pripoj...3-5-hdd/35831/
    je ma predstava mylna. Konektor v hdd je samice a kabely jsou take samice. Take bych tedy potreboval nejaky home made system jako udelal onen clovek z predniho panelu. Ovsem napajet hdd externim zdrojem se mi nechce. Jinak to zrejme nepujde, podle specifikaci koukam,ze 3.5 hdd potrebuje 12v vetev.
    Naposledy upravil BRUCEF; 11.10.2010 v 13:47.
    1. Game PC: Gigabyte Z68XP-UD4+ i2600k@4.3GHz, CM Hyper 212+, Asus HD7950 DC II TOP, 2x4GB Kingston HyperX LoVo DDR3 1600, Hitachi 500GB VLA360,Samsung 1TB-F3 atd, Thermaltake Armor Jr.,2x120 Revoltec,Zalman Fanmate2, FSP Aurum 400w GOLD, Logitech G25. 2. Notebook: Alienware M17x R3

Standardní Re: Jak připojit k notebooku primární 3,5″ HDD ?

Neni jednodussi pouzit externi disk do USB 2.0 a pokud to vykonem nestaci, tak koupit expresscard s eSata nebo USB 3.0 a k tomu box + disk nebo externi disk se stejnym konektorem? Notebook zustane prenositelny a budes mit spoustu mista navic.

Ahoj! Diky za zajimave reseni. Bohuzel ani s jednim nemam zkusenosti. Ted jsem o nich neco malo pocetl. Zatim to vypada na volbu Express card esata radic.
    Narychlo jsem nasel toto: http://www.alza.cz/kouwell-5652e-d158244.htm + http://www.alza.cz/datovy-kabel-esata-sata-d82010.htm
    Myslis, ze to bude funkcni celek po pripojeni k hdd se Sata II , pripadne slo by z toho bootovat?

Ntb ma ExpressCard 54mm.
    1. Game PC: Gigabyte Z68XP-UD4+ i2600k@4.3GHz, CM Hyper 212+, Asus HD7950 DC II TOP, 2x4GB Kingston HyperX LoVo DDR3 1600, Hitachi 500GB VLA360,Samsung 1TB-F3 atd, Thermaltake Armor Jr.,2x120 Revoltec,Zalman Fanmate2, FSP Aurum 400w GOLD, Logitech G25. 2. Notebook: Alienware M17x R3

Mám WD500AAKS@ICY BOX IB-110StUS2 přes eSATA kabel (součástí balení ICY BOXu) k ntb do eSATA portu vyvedeného přímo z ntb a rychlosti jsou naprosto stejny, jak když jsem měl HDD v PC na normálním SATA II řadiči.
    Jestli na ntb eSATA nemáš, tak tebou zvolený řadič by měl posloužit dobře. Akorát si nejsem jist, zda z něj půjde bootovat (můj tip je - ne).

---

Jedinou výtku vůči tomu ICY BOXu mám - teploty v létě, disk je "holý", dával jsem na něj nějaky stary pasivy, aby teploty trochu klesly.
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

Bootovat muze z puvodniho 500GB disku a tim neprijde o moznost ten notebook prenaset...a externi disk nechat doma na stole. Ja to tak pouzivam 80GB SSD a 1,5TB externi disk.

Jo, ale kdyby chtěl bootovat z toho externího přes řadič v Express Card slotu, tak to asi nepůjde.
    Sám mám pětistovku primární v ntb a tuhletu pětistovku jako externí. Kombinace pro mě tak akorát.
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ATI Gpu primarni + nVidia Gpu dedikovane pro PhysX
    Založil Doktor-Prase v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 05.10.2009, 00:08
  2. Jak levně připojit efterní anténku k notebooku?
    Založil bird birdovicz v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 18.10.2005, 20:28
  3. Jak nastavit Voodoo2 jako primární kartu v D3D?
    Založil swarm v sekci fóra Ostatní grafické karty
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 18.11.2004, 15:13
  4. Jak připojit hardisk z notebooku ke stolnimu PC?
    Založil Namornik v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 17.11.2004, 21:08
  5. Primární a logický
    Založil Skodik v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 20.10.2003, 07:24

Pravidla přispívání