Výsledky 1 až 16 z 16

Téma: LCD pro divny oci

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní LCD pro divny oci

Ahoj, zadne podobne tema jsem nenasel, takze se ptam. Potrebuju poradit LCD nejspis s co nejvyssi frekvenci PWMka u podsvetlovacich trubic. Predpokladam ze LEDkovy podsviceni je taky PWM rizeny, takze dotaz se vztahuje i na nej.
    Mam trochu divny oci, nejsem kompatibilni s modernimi osvetlovacimi a podsvetlovacimi technologiemi. Na autech mam ze zadnich ledkovejch lamp cervenej stroboskop, obraz na DLP projektoru ze mi rozjizdi na jednotlivy slozky na kotoucku a doma porad cumim na CRT@120Hz. Mam neblahy pocit, ze nevydrzi vecne a snazim se pomalu najit nejakou prijatelnou nahradu. Maly LCD 19" v dostatecnym osvetleni nevadi, 24" za sera je smrt a boleni hlavy na pul dne (velka plocha/dominantni zdroj svetla, stazenej jas, PWM podsviceni v nejhorsim duty cycle). Par LCDcek jsem vyzkousel, bohuzel bez uspechu. HP2475w vydrzelo na stole 5 minut a slo zpatky do krabice. 17" displeje 1920x1200 na notasech (treba Dell D830) mi zas nevadi, cert vi proc.

Je nejaka teoreticka sance ze najdu LCD, ze kteryho mi hned neuleti hlava nebo mam zacit prinaset nejake krvave obeti vsemohoucimu, aby zachovat moje akvarko pri zivote co nejdyl ?

Diky.
    When you do things right, people won't be sure you've done anything at all.

Senior Member Avatar uživatele falcon
    Věk
    41
    Vliv
    263

Standardní Re: LCD pro divny oci

Zkousel jsi nejake LCD se 120Hz?? Takovy ty co seprodavaj jako 3D...ale zas to byvaj jen TNka :/
    COMP n.2.0 - CPU: Intel i7-4770K@3,7 (1,05V) + TR HR-01, RAM: G.SKILL RipjawsX DDR3 2x8GB 1600MHz CL9, MB: GB Z87X-D3H, VGA: ASUS GTX660Ti TOP 2GB, HDD: Samsung SSD 250GB Basic, WD 2TB AV-GP, CASE: miniRaven "prototype", PSU:Seasonic SS-660XP2 F3 Platinum 660W, DVDRW: LG, MOUSE: Gigabyte M6880, SND: FiiO E10 OLYMPUS + Audio-Technica ATH-T500, LCD: 24" DELL U2412M, NET: Wi-Fi 16MBit Tlapnet (NEW)
    BACKUP - CPU: Intel C2Q Q9400@3,4 (8x425) + TRU120E, RAM: 6GB A-DATA EE 800, MB: GB EP45-DS3P (F8), VGA: Sapphire 5850 Extreme 1GB, HDD: WD 640GB AAKS, CASE: 3R System 101 Silver |falcon edition| PSU: Corsair HX520, DVDRW: Samsung SH-S182M, LCD: 20" LG L2000C-SF
    Casemod miniRaven - "forever" on progress.....Mazda 6 2.0 Combi TE (08´) consumption

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    272

Za zkousku to nejspis stoji, ale nejspis tam moc velka sance neni. Protoze to podsviceni je tam stejny jako u klasickych panelu akorat se tam rychleji mrskaji krystaly pri zmene obrazu (u statickeho obrazu by nemel byt rozdil, ze?).

Citace Původně odeslal NeMeM9aA Zobrazit příspěvek
    Za zkousku to nejspis stoji, ale nejspis tam moc velka sance neni. Protoze to podsviceni je tam stejny jako u klasickych panelu akorat se tam rychleji mrskaji krystaly pri zmene obrazu (u statickeho obrazu by nemel byt rozdil, ze?).
    ciste teoreticky by tam to pwm taky mohlo bejt rychlejsi ... zasel bych se na to nekam podivat ...

mozna by i varianta byla jas naplno a pred displayem nejakej zatmavujici filtr ...
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    314

Hele a co takle pořídit místo monitoru plazmovou tv? Třeba http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=75318 stojí zhruba stejně jako ten HP2475w. Samořejmě záleží jestli na to máš místo, ale můžeš to přidat mezi možnosti.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Citace Původně odeslal Peca-on-line Zobrazit příspěvek
    Hele a co takle pořídit místo monitoru plazmovou tv? Třeba http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=75318 stojí zhruba stejně jako ten HP2475w. Samořejmě záleží jestli na to máš místo, ale můžeš to přidat mezi možnosti.
    Diky za napad, ale z ciste subjektivniho pozorovani mam pocit, ze jednotlivy barevny bunky jsou v plazme zazehavany taky sekvencne, nebot semi obraz na plazme rozjizdi na slozky stejne jak na DLP projektoru.

Senior Member
    Vliv
    306

Citace Původně odeslal Hooligan Zobrazit příspěvek
    Maly LCD 19" v dostatecnym osvetleni nevadi, 24" za sera je smrt a boleni hlavy na pul dne (velka plocha/dominantni zdroj svetla, stazenej jas, PWM podsviceni v nejhorsim duty cycle).
    Asi vis, ale radsi zopakuju: Prave nedostatecne okolni osvetleni muze byt pricinou bolesti hlavy a oci, to je casty problem. Monitor by nemel byt dominantnim zdrojem svetla. Je to podobne, jako kdyz se v noci (za sera) podivas do zdroje svetla skrze rozsirene zornicky a oci dostanou nadmerne silnou davku svetla. Chce to dobre okolni osvetleni, zejmena plochy (steny) za monitorem, aby oci netrpely; a samozrejme stahnout monitor (tj. jas i kontrast) na urovne, ktere oku dlouhodobe nevadi... Osobně mám třeba pro dlouhodobou práci s textem na všech stolních LCD jas na nule a kontrast taky dost stažený. Za monitorem mám neustále rozsvícenou lampičku, která osvětluje zeď. Jinak bych na tvém místě koukal po monitorech s nízkou svítivostí.
    Naposledy upravil Kankal; 27.09.2010 v 08:11.
    2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 M --- zɔ˙ƃuıʞɔolɔɹǝʌo
    0 P F 1 0 0 1 1 0 0 1 1 2 P F 1 0 0 1 1 0 0 1 1 0 P F 1 M --- oʌǝɹɔloɔʞıuƃ˙ɔz
    1 F P 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 F P 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 F P 0 X --- zɔ˙ƃuıʞɔolɔɹǝʌo
    2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 III --- oʌǝɹɔloɔʞıuƃ˙ɔz

Dik za pripomenuti, nicmene. Dostatecnym osvetlenim mam na mysli 20 zarivek nad hlavou, serem jsem mel na mysli bezny vecerni osvetleni pokoje. Ambientni osvetleni je potreba i k akvarku. Dominantnim zdrojem svetla pak bylo mineno kolik zabere plocha monitoru zornyho pole. U vetsich uhlopricek je pak monitor ve vetsine zornyho pole a nepomuze ani svecena voda natoz lampicka.

Osobně mám taky jas na LCD stáhlý pernamentně na 5%, je mi nepříjemné, když mi to pere do očí. Jakmile se sešeří a z LCD se stane hlavní zdroj světla, tak zapínám lampičku, která svítí na zeď za monitor. Docela mě udivuje, kolik lidí toto ani nezná a jsou schopni sedět v noci u počítače bez žádného dalšího světla.

Hooligan: Jak píšeš o problémech s větší úhlopříčkou, tak mám teď docela nově 24" 16:10 a malá bodovka, kterou používám ke svícení na zeď už nestačí, neosvítí dobře celou plochu. Na předhozí 19" 5:4 ještě vyhovovala. Proto mám rozestavěné LED osvětlení asi ze sedmi výkonovýma LED (bez optiky s širokým vzyřovacím úhlem), které chci rovnoměrně rozmístit za celu plochu monitoru a které by svítily na zeď. Hlavní myšlenka byla udělat rovnoměrné měkké osvětlení. Nechtěl jsem z principu nic blikajícího, takže jsem vyřadil PWM regulaci a regulovat budu zdrojem proudu. Chtěl bych to udělat tak, že bych měl možnost regulovat jak ručně, tak by se jas reguloval automaticky podle okolního osvětlení.

Píšeš o použití zářivek. Ne, že by to něják hodně vadilo, ale když půjdeme do extrémů, tak v LCD je jedna zářivka a na osvětlení okolí se používají další zářivky. Mohly by pak vzinak drobné nepříjemné interference. Pokud se chceš držet toho mít to nejvhodnější osvětlení, tak bych světlo k monitoru vyměnil za něco neblikajícího - žárovka, halogenka, vhodné LED světlo... Snad by i to mohlo trochu pomoct.
    . . . if you dont live for something you will die for nothing
    Q9300 + Ninja | EP35-DS4 | 8GB | HD4670 + AC S1 | 640 AAKS, 320GB YS, 1.5TB EVDS | SH-S203B | Corsair VX450 | HP ZR24w
    M-Audio Revolution 5.1 | Marantz PM4001 | EPOS ELS-3 | Sennheiser HD555->595
    C7D | 17-40, 50/1.4, 100/2.8, 70-300 | 430 EX II

Nové kancl LCD Eizo mají funkci EcoView, což je naprosté snížení intenzity podsvětlení, snad na 40 kandel. Nevím tedy jestli to vyřeší tvůj problém, ale každopádně pokud hledáš monitor s co nejmenším jasem, troufám si tvrdit že nic "tmavšího" neexistuje. Viděl jsem to v eizo galerii a jde to po lehkých krůčkách až do naprostý tmy.
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

Citace Původně odeslal Commander Zobrazit příspěvek
    Nové kancl LCD Eizo mají funkci EcoView, což je naprosté snížení intenzity podsvětlení, snad na 40 kandel. Nevím tedy jestli to vyřeší tvůj problém, ale každopádně pokud hledáš monitor s co nejmenším jasem, troufám si tvrdit že nic "tmavšího" neexistuje. Viděl jsem to v eizo galerii a jde to po lehkých krůčkách až do naprostý tmy.
    Jenom doplnim informaci o nejnižším jasu v režimu EyeCare = 3cd/m2

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Divny zasekávání
    Založil pajikk v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 23.01.2004, 15:05
  2. No toto! to je divny! čím to?
    Založil bubla v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 28.11.2003, 16:24
  3. divny O/C s 2,4GHz
    Založil Neller v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 29
    Poslední příspěvek: 27.09.2003, 10:25
  4. DIVNY SENZOR?
    Založil oberon23 v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 21.05.2003, 16:39
  5. Co mi to XP rozpoznaly za divný HW???
    Založil Marty v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 19.01.2003, 12:19

Pravidla přispívání