Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: MiniITX plexi case / 4HDD

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Member
    Věk
    44
    Vliv
    281

Standardní MiniITX plexi case / 4HDD

Ahoj,
    protoze jsou dnes male skrine a male zakladni desky moderni, napadlo me, ze bych po dobe zase zpackal nejakou case, tentokrat z plexiskla (nikdy jsem s nim nedelal). Ze sve stare skrine bych vyndal par Silentmaxx silenceru na disky, k tomu nejake 5400rpm disky, koupil nejakou miniITX desku a v podstate by mi to stacilo, protoze narocny hry uz nehraju, ackoli misto na grafickou kartu bude.

Naskladal bych to do nasledujiciho rozlozeni (obrazky).
    Rozmery budou 200(sirka) * 180(vyska) * 400(delka), coz je oproti normalnim prodavanym skrinim o fous vic, ale zase se tam vejde ctyrikrat vic disku.

Vepredu budou 4 disky v silencerech nastojato, odvibrovane a primontovane na kusy plexiskla a zasazene do drazek (neni na vykresu). Za nimi bude 140mm vetrak, vedel nej dira pro napajeni a SATA kabely. Dale vzadu bude nahore zdroj a dole zakladni deska(170*170*56), oboje posunute od sebe tak, aby se tam pripadne vesla plnohodnotna graficke karta. Pred zdrojem nahore budou vyfuky vzduchu, takze cast ho pujde ven a cast pres desku a zdroj. Vetrak bude nasavat vzduch skrz silencery, mezi kterymi bude pulcentimetrova mezera.

Jeste nez se do toho pustim, davam to sem, aby mi pripadne nekdo mohl napsat, ze tam mam nejakou vylozene blbost a ze to tak fungovat nemuze... diky
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    Hope is the first step on the road to disappointment.
    Alcohol is the first step towards alcoholism.

Senior Member Avatar uživatele falcon
    Věk
    41
    Vliv
    262

Standardní Re: MiniITX plexi case / 4HDD

No, vypadá to pěkně, jen vydržet
    Moc se mi ale nezdá chlazení - podle mě bude 0,5cm mezi silencery málo, větrák bych dal na předek aby to profouknul. Taky tam nějak nevidím místo na kabeláž od zdroje (možná použít i menší zdroj než klasický ATX, ale hůř se shání).
    COMP n.2.0 - CPU: Intel i7-4770K@3,7 (1,05V) + TR HR-01, RAM: G.SKILL RipjawsX DDR3 2x8GB 1600MHz CL9, MB: GB Z87X-D3H, VGA: ASUS GTX660Ti TOP 2GB, HDD: Samsung SSD 250GB Basic, WD 2TB AV-GP, CASE: miniRaven "prototype", PSU:Seasonic SS-660XP2 F3 Platinum 660W, DVDRW: LG, MOUSE: Gigabyte M6880, SND: FiiO E10 OLYMPUS + Audio-Technica ATH-T500, LCD: 24" DELL U2412M, NET: Wi-Fi 16MBit Tlapnet (NEW)
    BACKUP - CPU: Intel C2Q Q9400@3,4 (8x425) + TRU120E, RAM: 6GB A-DATA EE 800, MB: GB EP45-DS3P (F8), VGA: Sapphire 5850 Extreme 1GB, HDD: WD 640GB AAKS, CASE: 3R System 101 Silver |falcon edition| PSU: Corsair HX520, DVDRW: Samsung SH-S182M, LCD: 20" LG L2000C-SF
    Casemod miniRaven - "forever" on progress.....Mazda 6 2.0 Combi TE (08´) consumption

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    270

0,5cm mezi silencery pokud tam bude vetrak je az az. To neni naprosto problem. Vetrak uprostred je dobry napad kvuli utlumeni hluku.

Pocitas s nejakym rozumnym pasivem na CPU+chipset? Preci jenom uz se delaji i miniITX jine nez atom coz by bylo zadouci.
    Taky bych doporucil zadelat 120mm vetrak, ktery je dostatecny a je na trhu solidni vyber kvalitnich vetraku. U 140mm je to podstatne horsi.

btw: uz si dodelal tu hlinikovou case?

Member
    Věk
    44
    Vliv
    281

Nemem9aA:
    Planuju tam dat napriklad tento vetrak:
    http://www.alza.cz/airen-red-wings-140-d145932.htm
    Hlinikovou case jsem nedodelal a asi nedodelam, prestalo me to bavit, je to nemoderni obrovske monstrum. Skoda, jen material a nyty byl dost drahy... to u tehle vyjde material na cca 500Kc (dva kusy plexi, 500*1000 + 500*500).
    Chlazeni neceho jineho nez Atomu jsem zatim neresil, mezi deskou a zdrojem je 7cm prostoru pro nejaky pasiv, ktery bude koncit nekde tesne pod zdrojem. Rekl bych, ze v te case bude slusny pruvan i na pripadnou pasivne chlazenou grafarnu.
    Falcon:
    Umisteni vetraku je zamerne uprostred. Jednak se mi zda nasavani lepsi nez foukani dovnitr (maji to tak vsechny Case) a druhak je vetrak umisteny uprostred, coz zaruci, ze bude dostatecny ofuk desky a pripadne graficke karty. Hluk neresim, stejne ho prasacky zapojim mezi +12V a +5V .

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    270

hmmmm..... nemoderni ...... takovy duvod bych od tebe necekal

ad 140mm -- ted jsem koukal ze se nechaji sehant vetraky i od noctuy nebo scythe kdyz na to prijde tak snad jo .......

a jinak Falcon ma dobrou pripominku ohledne kabelaze zdroje ... dej si na to pozor.

Member
    Věk
    44
    Vliv
    281

Nemoderni mozna neni ten spravny vyraz... proste zbytecne velke, tezke, 3 pozice pro mechaniky... nevyuzitelne.

S kabelazi zdroje pocitam, puvodne byl zdroj vyvedeny na bok, ale myslim, ze ve 2cm to pujde ohnout... diky za pripominku, prehlednul jsem ji.
    Hope is the first step on the road to disappointment.
    Alcohol is the first step towards alcoholism.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Case z plexi
    Založil DlouhyJony v sekci fóra Case modding
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 02.05.2005, 17:11
  2. Zajímavý big plexi case ....
    Založil Dudu v sekci fóra Case modding
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 21.09.2004, 18:53
  3. Plexi case v Brne za 6900 bez DPH !!!
    Založil MadCap v sekci fóra Case modding
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 30.03.2003, 22:52
  4. Plexi case v ČR !!
    Založil Voky v sekci fóra Case modding
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 26.12.2002, 11:44
  5. Plexi case II
    Založil el_Barto v sekci fóra Case modding
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 12.11.2002, 10:17

Pravidla přispívání