Svěží vítr z tábora zelených. Co na něj řikáte a hlavně kde se to dá předobjednat, respektivě koupit ?
Svěží vítr z tábora zelených. Co na něj řikáte a hlavně kde se to dá předobjednat, respektivě koupit ?
"Work"Station: E8400||4GB RAM||WIN 7||ATI||Samsung 24"||X25 SSD
Co třeba Alzahttp://www.alza.cz/graficke-karty/dl...0/18852137.htm
INTEL Core I7 2600K D2 @5Ghz HTon , Asus Maximus V Extreme Z77,4x4GB Kingston Predator 2400Mhz,MSI LIGHTNING 680GTX 1400/7100,24"Benq PVA 16:9
2xSamsung SpinPoint F1 HD322HJ Sata II RAID 0 + Intel X25 SSD,WD my BOOK 1TB,700W Delta Electronics/HP,Hama - URAGE.
Chlazení : Čerpadlo: Laing 18W + XSPC TOP Radiatory: MORA2 + 9x120mm fan , XSPC RX480 + 4x120mm fan Bloky : CPU - CAWEDOG ZOUY 2.0 NB,SB+MOS EKuniversal
HARD CORE HW SERVIS - SERVIS S POUŽITÍM PROFESIONÁLNÍ TECHNIKY V OBLASTI : REBALLINGU, REFLOW, DIAGNOSTIKY - kompletní opravy poškozeného PC HW, které vám nikde jinde nenabídnou
Paráda, to vypadá i celkem podle eurových odhadů. Dík. K+
http://www.diit.cz/clanek/geforce-gt...testech/36553/
jde pry super taktovat, ze by nova 8800gt?) jeste ta cena by mohla jit tak o litr dolu
MB:Gigabyte EP45-DS4 CPU:Intel Core 2 Duo E8500 rev E0@3,8GHz(9,5x400)@1,248v(load Prime)COOLER: CoolerMaster Hyper 212 RAM:Kinston HyperX 2x2048 DDR2 800 4 4 4 12 GK:Asus Radeon 5870HDD:SATA II WD500GB + WD320GB + Samsung F1 1TB BOX: Chieftec CH-05SL-B-OP PSU: Enermax MODU 525W CRT:21" LCD Samsung 215TW
Vypada to super, jen jsem jeste nenasel odpoved na otazku, jak je to se zvedanim napeti vgpu.
MSI Cyclone ho umi a OC bylo hodne nad 900 Mhz, u ostatnich karet nebylo v recenzich vgpu zvedano.
CPU Core i5-750 @ 4 GHz, CPU cooler Noctua NH-U12P SE2, Mainboard Gigabyte p55-UD4
Memory 2x2024MB G.Skill RipJaw 2000MHz, GPU MSI GTX460 1GB Cyclone, HDD Intel x25-M 80GB + WD6400aaks
Case Antec P182, PSU Enermax modu82+ 525W, LCD HP LP2475w
Ke zvedani napeti - videl jsem ho i u Gainwardu, muj soukromy nazor je, ze to pujde na na vsech kouscich, at uz SW nastrojem, nebo klasickym flashem biosu. Karta vypada hodne schopne, je az neuveritelne co dokaze reorganizace a optimalizace pro specificke pouziti. OC se bude podle prvnich recenzich bez zvedani napeti pohybovat kolem 850MHz - se zvednutou voltazi a dostatecne dimenzovanym chlazenim by hodnoty 900-950 mohly byt realne. Cim vic inforamci o ni ctu, tim vice se mi libi.
No moje GTX480 je ve starym UT pod OpenGL pokud zapnu transparency AA zhruba o 50% pomalejší než GTX260. Ano u starších her se takto může dít.
Ad Furmark - NV karty začínej throtlovat na 105 stupňích, jinak se ve Furmarku niak nezpomalujou.
The best Unreal Tournament maniac.
a co takhle ten teselacni benchmark ?nebo klasika stalker COP
MB:Gigabyte EP45-DS4 CPU:Intel Core 2 Duo E8500 rev E0@3,8GHz(9,5x400)@1,248v(load Prime)COOLER: CoolerMaster Hyper 212 RAM:Kinston HyperX 2x2048 DDR2 800 4 4 4 12 GK:Asus Radeon 5870HDD:SATA II WD500GB + WD320GB + Samsung F1 1TB BOX: Chieftec CH-05SL-B-OP PSU: Enermax MODU 525W CRT:21" LCD Samsung 215TW
Je to složitějšíNevím, jak to má nVidia na GF1xx (zřejmě to bude stejné), ale od G80 výš to fungovalo tak, že jakmile driver zachytil kód furmarku, vkládal automaticky prázdné cykly. Z toho důvodu taky měly GeForce ve Furmarku o tolik nižší skóre než Radeony a ze stejného důvodu tehdy dopadaly GeForce v testech spotřeby ve Furmarku tak dobře.
ATi naproti tomu neměla žádnou specifickou ochranu. Někdy v době RV7xx zavedla, že se v případě detekce spuštěného furmark.exe začaly vkládat prázdné cykly (tehdy si uživatelé všimli mírného poklesu výkonu). Pak ale nV fans vinili ATi z toho, že cheatuje (netušili, že nVidia podobný způsob ochrany používá také), tak to ATi v driverech změnila a nedetekovala furmark.exe, ale kód (podobně jako nVidia, aby přejmenování aplikace nemělo vliv). Na RV8xx ale přišla změna a ochrana byla inplementovaná na hardwarové úrovni detekcí teplot a proudů, takže jakmile dojde k překročení určité hranice, přepne se karta o jednu PowerPlay úroveň níž.
Proto je taky měření spotřeby furmarkem míchání hrušek a jablek. Nové ATiny teoreticky jedou na maximu, pokud nedojde k přehřátí nebo nadlimitnímu proudu, zatímco GeForce 8/9/200 jsou zpomalované průběžně.
Některý weby o tom informovaly při vydání HD5xxx.
Jestli to u GF1xx funguje stejně jako u starých GeForce, nebo jestli to nVidia nějak změnila, netuším... nikde se o tom nepsalo. Stejně tak není jasné, jestli to ATi od vydání HD5xxx nějak neupravoval. Každopádně to znamená, že Furmark je extrémně nevhodný nástroj pro objektivní měření čehokoli![]()
senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)
Na tom co říká NOX něco bude,moje 5870 z podpisu se při spuštění Furmarku vypne.Restart nepomuže,musím vypnout PC, počkat minutku a pak to jede v poho.Tzn myslím že tam cosi monitoruje asi proud tekoucí do GPU,nebo maximálnjí únosný proud pro napájecí kaskádu a když je tam toho prostě moc, jde to spátdokonce jsem viděl jednu 5870 od Sapphire která tohle dělala nad 900MHz.Prostě se vypnula a s nikým nemluvila dokud jí člověk nedal chvíli pokoj, pak byla zase fit.
INTEL Core I7 2600K D2 @5Ghz HTon , Asus Maximus V Extreme Z77,4x4GB Kingston Predator 2400Mhz,MSI LIGHTNING 680GTX 1400/7100,24"Benq PVA 16:9
2xSamsung SpinPoint F1 HD322HJ Sata II RAID 0 + Intel X25 SSD,WD my BOOK 1TB,700W Delta Electronics/HP,Hama - URAGE.
Chlazení : Čerpadlo: Laing 18W + XSPC TOP Radiatory: MORA2 + 9x120mm fan , XSPC RX480 + 4x120mm fan Bloky : CPU - CAWEDOG ZOUY 2.0 NB,SB+MOS EKuniversal
HARD CORE HW SERVIS - SERVIS S POUŽITÍM PROFESIONÁLNÍ TECHNIKY V OBLASTI : REBALLINGU, REFLOW, DIAGNOSTIKY - kompletní opravy poškozeného PC HW, které vám nikde jinde nenabídnou
Tak sorry, bylo to asi překlad opřekladu či odposlech odposlechu. Taky jsem to už nenašel. Nicméně, při dnešních pravidlech internetového obchodu ala ze zákona 14 dní back bez udání důvodu.... Víte co tím naznačuji. Každopádně co je nutnost sama o sobě, je koupit model s osazenými všemy pamětmi jako by to byla z výroby GTX470. Rozhodně ne ňákej Gainward nebo tak, hezky referenční GTX470.
The best Unreal Tournament maniac.
Je pravda, že si někteří výrobci stěžovali, že museli GTX470 přeflashovat na levnější GTX465, aby je prodali, ale nikde jsem nenarazil na žádnou recenzi, která by se o to blíž zajímala. Pokud je stačí přeflashovat zpět, tak je to zajímavá volba...
senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)
Tak jsem rano prinesl MSI GTX 460 cyclone 1GB. Chladic je ve 2D absolutne tichy, takze zmena k lepsimu, protoze u HD4890 cyclone byl fan slyset i na nejnizsi otacky.
Nemel jsem na to moc casu, ale OC 900 / 1800 / 4000 dala pri zvysene voltage na 1,09V uplne bez problemu.
Co me trosku zarazi, ze nekde je hrozne nizky vykon, co jsem zkousel treba Aquamark3, tak bylo skore tretinove v porovnani s GTX285, kterou GTX460 nahradila. Stejne furmark bechmark, tam to bylo o polovinu. Nevim, kde je problem, zkousel jsem ruzne ovladace, driver cleaner, ale nic nepomohlo. Pritom 3Dmark 2006 odpovida, co jsem chvili zkousel hrat na pretaktovane karte NFS:Shift, tak fps byly o pulku lepsi nez na GTX285.
Ma nekdo nejaky tip? Nerad bych preinstalovaval.
CPU Core i5-750 @ 4 GHz, CPU cooler Noctua NH-U12P SE2, Mainboard Gigabyte p55-UD4
Memory 2x2024MB G.Skill RipJaw 2000MHz, GPU MSI GTX460 1GB Cyclone, HDD Intel x25-M 80GB + WD6400aaks
Case Antec P182, PSU Enermax modu82+ 525W, LCD HP LP2475w
Jestli je to vyčištěný od driverů, zkus ještě kouknout, jestli tam nezbyla nějaká utilita na tweakování/přetaktování grafiky, která by mohla dělat bordel. Případně počkat na novější drivery.
Co se aquamarku týče, je možné, že drivery pro nové čipy už pro něj nemají optimalizace. Ohledně furmarku by se to dalo vysvětlit vkládáním prázdných cyklů (furmark atypicky zatěžuje grafické čipy pro dosažení co největší spotřeby a ati i nvidia chrání svůj hardware před poškozením záměrným zpomalováním téhle aplikace - zjednodušeně řečeno)
Na ty výsledky z tý sintetiky bych se s klidem vyprdnul, patrně jen testovací metodika toho softu nesvědčí tý archytektuře.Dúležitý je, jak se na tom hraje ne?Já mám na 295GTX ve 3DM2006 taky horší výsledky než s 5870 a ve hrách je to přesně naopak. Ve vantage 5870 taky dostane na zadek.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)