Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: Win 7x64 - problem prehravani AC3,DTS pres SPDIF

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Junior Member
    Věk
    48
    Vliv
    231

Standardní Win 7x64 - problem prehravani AC3,DTS pres SPDIF

Zdravim a prosim nekoho o radu. Problem je ten, ze na me konfiguraci win7 x64 ultimate, Logitech z-5500, soundblaster X-Fi Fatal1ty Pro - mam problem s prehravanim mkv ripu - zvukove stopy v AC3, DTS pres spdif. Nekdy ten zvuk jede cely film bez problemu, ale nekdy zacne jakoby pokulhavat, zpomalovat (zasekavat se , nevim jak jinak to rict - v ac3 filtru jde videt, ze nejak kolisa jitter) Ve viste x64 ultimate vse fungovalo 2 roky bez problemu a vlastne i na xpckach jsem s tim roky problemy nemel. Prehravac MediaPlayerClassic HomeCinema 32bit a pouzity jen kodeky, ktere jsou v nem. Zadne jine kodeky a packy s kodekama nenainstalovany - max ac3 filter v posledni verzi 1,63b a v tom pripade v MPCHC nastaveno ze nema prehravat AC3 A DTS sam, ale nastavena priorita na ac3 filter. Hledal jsem na netu a problem je nejspis, ze win7 maji problem s direct soundem, na foru ac3 filtru je o tom taky pokec, ale reseni neni. Netusite nekdo jak z toho ven. Modlim se, aby treba Shapet vedel a poradil pac ja uz jsem v koncich Zajimave je, ze na druhem stroji mam taky win7 x64 ultimate, logitech z-5500, ale Auzentech forte a ten si s tim poradi bezproblemu pritom nastaveni je totozne vc. ovladacu - od danielaK ve verzi 2. Jinak zde je videt jak to mam nastaveno http://yfrog.com/jnbezejmnayj
    Naposledy upravil mada98; 10.03.2010 v 21:43.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní Re: Win 7x64 - problem prehravani AC3,DTS pres SPDIF

Spis Creative ma problemy s win7(/vista), neumej napsat ovladace. Pokud je mi znamo, tak vsechny novsi (= novsi nez Audigi2) zvukarny od nich maji potize, nektery nefugujou vubec, nektery z casti. Ty starsi fachaj proto, ze driver znaj primo widle (teda bez game portu)..
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Zatímco WIN XP poznalo jen PnP zařízení, Vista rovněž, Windows 7 rozeznává tzv. End Point Device, což není audio zařízení, jen jakýsi přípojný bod. Může to být zvukovka i mikrofon. Není stanoveno.

A přidali E-Ac3, což je nativní driver Dolby Digital Plus.
    Výborná věc, jede to výstupem i interně, obtížně se ale aktivuje bez DDL.

Elite Pro, kterou mám, ještě uměla DEkódovat hardwarově. Daniel jim to v driverech odemkl i u karet, které to neuměly.
    Nastal útok proti němu, drivery dostaly digit.podpis (zvláštní, podepisován je jen instalátor, drivery ne, po instalaci jsou nahrazeny podepsanými drivery).

Abychom mohli obejít SPDI_F a udržet přepnutí Dig. Out Sampling rate podle skutečného streamu, musíme DDL+DTS nainstalovat u starších karet sami.

Creative za to chce 4.64 USD, zato si už nepočítá TAX.

Pokud pak pouštíme stream do přehrávače, stačí zvolit SPDI_F (příklad PowerDVD, jinde to bude podobné).
    U mne kromě DEkodování teď umí karta i ENkódovat, vůbec AC3 pomůcky nepotřebuji. A přiznám se, že hlavně kvůli E-Ac3.

Výstup pak probíhá do přehrávače v PC a druhý výstup může (a nemusí) jít na receiver, DDL i E-Ac3 jsou kompatibilní, svých BD 8 kanálů dostanu.
    Sice jako LPCM, ale rozeznat to prakticky není možné.

(Bez zvukovky u BD se teď obejde jako první pouze AMD-ATI 5780, která umí jako jediná zatím DD True HD a DTS HD Ma)

DDL totiž funguje narozdíl od Ac3 filtru i na PCM, pustí cokoliv od wav, mp3, FLAC e.t.c. až po nonPCM ac3 a DTS.

Umí dokonce načíst strukturu BDMV.
    Jinymi slovy - obalku pro AVI, WMV, MPG, ISO, VOB, IFO, MP4, ASF, TP, TRP, TS, M2TS, MOV (H.264), MKV (x264).
    A pustí to do přehrávače.
    ----------------------------------------
    Jestli jsem to nepochopil, a DDL už v PC je, pak to musím napsat znovu.
    Naposledy upravil shapet; 12.03.2010 v 07:49. Důvod: corr

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Není to jen tak náhodou trochu pragmatičtější příčina v podobě dopraseného audia ze zdroje s jiným FPS videa?

Já jsem tohle pozoroval např. u BD ripů s CZ audiem vysosnutým z DVD - BD a DVD mají různý FPS videa a k tomu odpovídající audio. Když to nějaký bastlíř doprasí, tak to některé přehrávače zkousnou a některé ne. Např. mně to TV posílá do receiveru tak, že co vteřinu se zvuk zadrhne (+ pohasne kontrolka vstupního signálu na receiveru).
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Pravda, všechno může nastat, i kombinace všeho.

DirectSound je ve Windows Seven už jen trpěný, a fakt nevím, jesli tam DDL má.

Já dokonce ze stejného důvodu na Ripy BD na netu jdu, jen když vím, že to bude stát za námahu.
    Pár spálenin si člověk udělá, než si najdu to, co mě zajímá.

Jen to měla být reakce na téměř identickou kartu, akorát Auzen DDL+DTS balí standardně (a ta mu hraje).
    Starší verze jsou bez podpory, pokud se za tu necelou stovku nekoupí.
    Samotný dekodér DDL + DTS má asi 600 kB a není to ponecháno jen na posledním článku - playeru.

To není naštěstí tolik.. ale chyba opravdu může být ve zdrojovém souboru.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

2Marty: Tohle je ale prasarna toho kdo to delal, audio je lepsi v takovym pripade prekodovat i zacenu nejaky ztraty kvality.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Junior Member
    Věk
    48
    Vliv
    231

DDL a DTS pack od creative jsem koupil uz davno (kdyz na jeho prodej kdysi shapet upozornil na jedne diskusi jednoho eshopu). Ale myslel jsem si a pouzival zapnuti DDlive nebo DTS interactive jen pro rozchozeni vicekanaloveho zvuku u her. Shapete kdyz zapnu treba to DTS interactive a pustim ve winampu flac pistnicku pres asio tak to samozrejme hraje, ale nedoprasi to ten zvuk (neznehodnoti jej) ? Kdyz pustim video divx nebo xvid s nejakou mp3 2 kanal zvukovou stopou tak ten zvuk to samozrejme ozivi a pojede to v 5.1 to je fajn. Ale pokud zase necham pusteny DTS interactive a pustim mkv rip s DTS nebo AC3 stopou nedomrsi to nejak (bude treba kazdy kanal tam kde ma byt atd.) ten DTS interactive nebo to jen pusti jako passtrough? Takze teoreticky mohu nechat zapnute DTS interactive zaple stale? Jinak diky za reakce. PS to video je doprasene opravdu presne jak rikal Marty ceskou DD stopu tam nekdo nacpal z dvd 25fps, ALE na auzenu forte fo frci bezproblemu a na xfi fatality mi to u visty x64 frcelo taky. A taky pokud vyberu DTS stopu u tohoto filmu, ktera ma snimkovou frekvenci v poradku tak se to stane semtam taky na tom xfi fatality.
    Naposledy upravil mada98; 12.03.2010 v 15:46.

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Citace Původně odeslal Jezevec Zobrazit příspěvek
    2Marty: Tohle je ale prasarna toho kdo to delal, audio je lepsi v takovym pripade prekodovat i zacenu nejaky ztraty kvality.
    No jistě, to ani nezpochybňuju Taky to s tím audiem přesně takhle řeším...
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Junior Member
    Věk
    41
    Vliv
    0

Citace Původně odeslal Marty Zobrazit příspěvek
    Není to jen tak náhodou trochu pragmatičtější příčina v podobě dopraseného audia ze zdroje s jiným FPS videa?

Já jsem tohle pozoroval např. u BD ripů s CZ audiem vysosnutým z DVD - BD a DVD mají různý FPS videa a k tomu odpovídající audio. Když to nějaký bastlíř doprasí, tak to některé přehrávače zkousnou a některé ne. Např. mně to TV posílá do receiveru tak, že co vteřinu se zvuk zadrhne (+ pohasne kontrolka vstupního signálu na receiveru).
    Zdravim mám ten samej problém zvuk se seká a vypadáva signal nakonec se zvuk uplně vypne reciever píše no encoder.
    Snažil jsem se nainstalovat dts connect od creativu ale píše mi to nějakou hášku----

Setup is unable to detect a supported product on your system. Please ensure that your product is properly installed before running this Setup program.

Setup will exit.

OK

A system hlasí že je vše v pořádku už nevím co stím
    zábry 666

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Instalace Win XP záhadný problém
    Založil xjohn v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 14.11.2006, 20:33
  2. Problém se sdílením souborů ve Win XP
    Založil wizard v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 21.09.2006, 17:54
  3. 5.1 pres SPDIF na Gigabyte GA-965P-DS3 jde jen stereo :(
    Založil Eso Rimmer v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 8