Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: Zajímavý problém UPC x Vista

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Member
    Věk
    42
    Vliv
    272

Standardní Zajímavý problém UPC x Vista

Zdar, řeším jeden zajímavý problém.

Známý má stolní PC (Vista), má v něm integrovanou síťovku a wifi síťovku. Má zaplacené dva internety, jeden přes wifi a druhý klasika 10M od UPC. Volal mi, že přes wifi se v poho připojí, ale přes UPC má stále omezené připojení a ani ťuk. (samozřejmě nemá aktivní obě připojení najednou)

Tak jsem k němu přijel, vyzkoušel UPC ve svém notebooku (WinXP) a naprosto bez problémů, internet jede. V jeho PC však stále omezené připojení. Tak jsem řek, vadná síťovka, dal jsem mu novou síťovku do PCI, ale ta se chovala naprosto stejně, pořád nic.

Tak jsem vzal jeho PC ke mě, kde je ADSL od O2, a u mě to jeho PC v pohodě načte adresu a internet jede.

Tož som z toho volaký zmetený. Nemá někdo tušení? Díky.
    Dell XPS M1210 C2D T5500 1.66GHz; 3GB DDRII 667MHz; nVidia GeForce Go 7400 256MB TurboCache; Samsung Spinpoint 120GB 5400rpm 8MB SATA; Sony DVD-RW; 12.1" WXGA 1280x800...
    ...aneb nenávratně jsou pryč doby strávené u OC a 3DMarků...fňuk

Member
    Věk
    42
    Vliv
    272

Standardní Re: Zajímavý problém UPC x Vista

Ještě mě napadlo, je možný, že by ty jeho Visty (má tam nějakou pochybnou verzi) neuměly rozsah adres 89.xxx.xxx.xxx, které přiděluje ten UPC modem?
    Dell XPS M1210 C2D T5500 1.66GHz; 3GB DDRII 667MHz; nVidia GeForce Go 7400 256MB TurboCache; Samsung Spinpoint 120GB 5400rpm 8MB SATA; Sony DVD-RW; 12.1" WXGA 1280x800...

Senior Member mince Avatar uživatele puki
    Vliv
    287

edit: tak citam, ze si menil sietovky ... tak asi nic

orig: neviem ako u vas, ale u nas blokoval UPC pripojenie na MAC adresu, nemoze to mat nejak suvis ? aj ked ty si sa uz pripojil s ntb, jeho mac moze byt nejak v systeme zapamatana. Skusil by som zmenit MAC na tu z tvojho ntb (ak to driver vo Vista dovoli)
    Naposledy upravil puki; 22.01.2010 v 10:19.

vypnout/zapnout modem po kazdym pripojeni jsi zkousel? urcite je tam nastaveny DHCP na ty sitovce?
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Member
    Věk
    42
    Vliv
    272

Citace Původně odeslal Fox!MURDER Zobrazit příspěvek
    vypnout/zapnout modem po kazdym pripojeni jsi zkousel? urcite je tam nastaveny DHCP na ty sitovce?
    Jasně, restart modemu při každé změně zařízení...

Bylo nastaveno jak DHCP, tak jsem zkoušel i nastavit ručně hodnoty, které mi modem přidělil do notebooku, kde to fungovalo... také nic... ani na té integrované, ani na té co jsem dal do PCI...

Citace Původně odeslal Hrady Zobrazit příspěvek
    Jasně, restart modemu při každé změně zařízení...

Bylo nastaveno jak DHCP, tak jsem zkoušel i nastavit ručně hodnoty, které mi modem přidělil do notebooku, kde to fungovalo... také nic... ani na té integrované, ani na té co jsem dal do PCI...
    rucne nastaveny hodnoty by ti s jinym mac fungovat nemely ... minimalne ne dlouhodobe ...

zkus stahnout wireshark a podivat se, co tam tece. btw. z dhcp ip dostane?
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Vista Ultimate media center problem
    Založil xmen v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 14.11.2007, 11:38
  2. XP, Vista a problem kopirovania po sieti.
    Založil JonnZ v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 22.10.2007, 20:35
  3. vista - problém s rozlišením
    Založil Smaky v sekci fóra Windows Vista
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 20.09.2007, 20:57
  4. Vista: Power Plan problém
    Založil GABO v sekci fóra Windows Vista
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 09.09.2007, 11:19

Pravidla přispívání