Výsledky 1 až 25 z 40

Téma: Domaci sit nekdy jde a nekdy ne

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Junior Member Avatar uživatele TreWoR
    Věk
    34
    Vliv
    0

Standardní Domaci sit nekdy jde a nekdy ne

Zdravim,
    mam takovy problem, ze cca pred 3ma rokama jsem zarizoval domaci sit, vse slapalo bez problemu.. asi po 2,5 roku mi to zacalo blbnout a to tak ze proste z niceho nic pri pingani na branu poskytovatele mi nabehlo 15x vyprsel casovy limit, pak zas parkrat odpoved a znovu to same..

kdyz jsem odpojil router a nechal internet jen na jeden pocitac vse bylo ok.. Rikal jsem si ze asi router odchazi.. koupil jsem tedy novy ale problem stale pretrvava, s nastavenim se nehybalo, vsude mam zmenene hesla, kde by mohl byt problem??

prikladam ukazku toho jak mi to pinga na branu a zaroven i nastaveni routeru..

Jeste by mohlo pomoct.. Internet prijmam bezdratovy tzn: Antena -> AP(Ovislink WLA5000AP v3) -> Router(Edimax BR-6304WG) -> 3x PC + VOIP telefon (zapojen kazdy zvlast, 4 RJ45 porty..)
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    • Typ souboru: jpg ping.JPG (236,4 KB, 29 zobrazení)
    • Typ souboru: jpg 01.JPG (210,0 KB, 21 zobrazení)
    • Typ souboru: jpg 02.JPG (199,4 KB, 19 zobrazení)
    • Typ souboru: jpg 03.JPG (213,3 KB, 17 zobrazení)
    • Typ souboru: jpg 04.JPG (209,6 KB, 18 zobrazení)

Věk
    34
    Vliv
    0

Standardní Re: Domaci sit nekdy jde a nekdy ne

jeste zbytek toho nastaveni..
    Predem dekuju za odpovedi
    Tomas
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    • Typ souboru: jpg 05.JPG (197,8 KB, 14 zobrazení)
    • Typ souboru: jpg 06.JPG (211,7 KB, 12 zobrazení)
    • Typ souboru: jpg 07.JPG (199,5 KB, 8 zobrazení)
    • Typ souboru: jpg 08.JPG (207,5 KB, 11 zobrazení)

A ping na toho Ovise ti jde v pořádku?
    Viděl bych několik možností:
    1) vadnej kabel mezi routerem a Ovisem.
    2) jsi na 2,4 nebo 5 GHz pásmu? Je možny, že ti spoj mezi Ovisem a providerovým vysílačem někdo ruší (nebo si jej v případě 2,4 GHz pásma můžeš rušit sám tím Edimaxem ).
    3) ve WAN nastavení routeru nevidím vyplněnou IP (nebo jsi ji ze screenů smazal sám?) - vyplň ji podle údajů ve smlouvě s providerem.
    4) odcházející Ovis? Zkus jej vypnout a znova zapnout, občas mi AP taky takhle haluzilo.
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

Věk
    34
    Vliv
    0

Jeste jsem asi zapomel zminit, kdyz vypojim rouster a necham internet na jedno PC tak to beha jak ma.. IP jsem umazl umyslne, teda posledni trojcisli jen Vadnej kabel bych nejspis vyloucil protoze kdyz pouziju ten samy kabel co puvodne byl mezi routerem a APckem a dam ho mezi AP a PC tak vse funguje..
    Pouzivam 5.4GHz pasmo, restarty APcka nepomahaji.. respektive ani restarty cele site (ap + router + VOIP)

EDIT: Jeste jedna vec, nekde jsem slysel ze sitovy kabel bud funguje nebo nefunguje.. tim padem pokud mi to hodi nejake odpovedi a pak nic tak kabel by mel byt v poho ne? navic nekdy se stane ze to funfuje a nekdy ze to ma cca 80-90% ztraty, viz v priloze obrazek ping..
    Naposledy upravil TreWoR; 02.12.2009 v 21:27.

Ajo, pak mi došlo, že bez zadané WAN IP na routeru by ses k AP ani nepřipojil

Zkus si pingovat IP toho Ovise a uvidíš, jestli se to bude ztrácet už mezi routerem a Ovisem nebo až dál. Jestli mezi, zkus jinej kabel, jestli až za Ovisem, tak kontaktuj providera.

ad kabel - po pročtení např. tohoto tématu si o tom, co všechno může kabel natropit, možná uděláš jinej obrázek.
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

Věk
    34
    Vliv
    0

No s tim pingem to nebude tak lehke.. ono totiz kdyz dam pink na AP a jsem prez router tak mi to napise ze cilova sit neni dostupna AP je defaultne v 192.168.1.xx a router je v 192.168.2.xx, navic venkovni IP (WLAN je 10.0.0.xx) takze na nej nepingnu..

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Domácí síť
    Založil VH v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 03.01.2008, 14:03
  2. Domaci sit a rozvod internetu
    Založil Misterio v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 20
    Poslední příspěvek: 18.03.2007, 10:57
  3. domácí Wifi síť přes AP router Linksys
    Založil Marcelus v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 10