Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: Obchodník nechce reklamovat PC sestavu

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Question Obchodník nechce reklamovat PC sestavu

Hojec,
    jde o Pc kamaráda . Koupil ho před rokem a půl u jednoho vykuka a ten měl na Pcčku záruční pečeť, aby když se PC rozebere, aby nemusel uznat záruku ( podle jeho slov ) . po roce chtěl kámoš větší RAM pamět tak jsme jí koupili a zavovali do tomu vykukovi jestli jí mužu vyměnit když to umím , on že né že musí on jinak zanikne záruka . Tehdá jsem to nějak neřešil a necha rozhodnout kamaráda, ten že si to nechá za 250 Kč vymenit u něj ... . A tědka se mu posrala pravděpodobně deska a ten vykuk nechce uznat reklamaci protože je podle něj porušená pečeť, kterou on porušil předtím samozdřejmě ... . Kámoš by se do toho PC nehrabal není blbej .

Jde mi o to jestli na to má vůbec obchodník právo ?? Poskytovat záruku na celou sestavu komplet ? Mělo by to být na díly né ? Vždyť každej díl je v jiné zaruční době .... . Máme na to nějakej zákon ? Chvilku jsem hledal v zákoně na ochranu spotřebitelů ale nic jsem nenašel . Má někdo zkušenosti ?? Mockrát děkuji .

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    314

Standardní Re: Obchodník nechce reklamovat PC sestavu

Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Mockrát díky , zkusím s tím na něj vyrukovat... mě to nanešlo před tím

Senior Member Avatar uživatele MaWa
    Věk
    42
    Vliv
    284

na produkt musi byt zaruka 2 roky, zadna pecet tomu nezabrani. takze to reklamovat musi. co ale nemusi uznat je to, pokud bys chtel neco reklamovat po dvoulete lhute. znam firmy, ktere prestoze do PC davaji komponenty s triletou zarukou, tak tu triletou zaruku uznaji jen v pripade, ze nebyla poskozena jejich pecet na PC. a na to bohuzel maji pravo.
    Oficiální distributor AlphaCool pro ČR a SR...

Prijde mi to sice vsechno logicky, ale napriklad Microsoft bezne odmita reklamaci na Xboxech ktere maji odstranenou pecet a soudit se s MS bych asi nikomu nedoporucoval
    Normalni PC :)

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Tak Xbox ti neprodava M$, zodpovedny je vzdy prodejce a i pripadne zamitnuti reklamace musi zduvodnit, pricemz porusena pecet neni duvodem ktery by bylo mozno pouzit.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Lze reklamovat žárovku? apod.
    Založil Connor v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 17
    Poslední příspěvek: 09.04.2007, 12:43
  2. Lze reklamovat bezdrátové připojení??
    Založil sodom v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 01.06.2005, 11:44
  3. Doporucte sestavu vodnika
    Založil Radyz v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 28.04.2004, 16:23
  4. Soltek sl75frn2-rl - vubec nechce nabehnout.....
    Založil paik v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 26.01.2004, 13:50

Pravidla přispívání