Výsledky 1 až 22 z 22

Téma: Chladenie IP4 3.0Ghz Prescott

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Chladenie IP4 3.0Ghz Prescott

Zdravím páni. Prosím Vás o pomoc pri výbere chladenia pre:
    CPU: INTEL P4 Prescott 3.0 Ghz - Socket 478.

Mám doma 2 chladiče a naozaj sa neviem rozhodnúť, ktorí použiť....
    Na 99% bude procesor taktovaný, tak Vás prosím o odbornú odpoveď, ktorí chladič použiť? Prosím o radu, len z týchto dvoch modelov, ktoré mám už doma, new a zadarmo.... Ďakujem.

1. Arctic Cooling Super Silent 4 Ultra (TC) - Hmotnost: 448 gramov / Rychlost větráku: 2300 ot./min (1000-2500 ot./min)
    Průtok vzduchu: 42 CFM (18-46 CFM) /.Hlučnost: 1,4 Sone (0,4-1,5 Sone).

2. AKASA chladič CPU AK-675 - Hmotnost 384 gramov /Otáčky (RPM): 3000 ,Průtok vzduchu [CFM]: 38.4
    Úroveň hluku [dBA]: 32.3/. Nanesená termo pasta od výroby.

Intel udává, že nejvyšší hmotnost chladiče, pro kterou je retenční modul stavěn, je 450 gramů...

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    274

Standardní Re: Chladenie IP4 3.0Ghz Prescott

Tu akasu jsem v realu nevidel,ale nejspis to bude tak nastejno. Akasa bude nepochybne neuveritelne hlucna -- 8cm vetrak @ 3k rpm -- to musi byt radost.

Kazdopadne ani jeden nejsou prilis vhodne pri pretaktovani. Pokud zvysis voltaz, tak ten CPU urcite neuchladi.

Ďakujem. Ja som nemyslel max. taktovanie, na úkor teploty... Dak decentne, do nejakých 3,4 Ghz. Údejne to Akasa chladič zvládne. Rebrá má veľké, chladič vysoko otáčkový, o hluk mi ani tak nejde, mám odhlučnenú PC skriňu.
    Išlo mi hlavne o chladenie CPU, ako samotné. Nerád by som sa pohyboval nad povolené teploty, aj keď som čítal že P4 sa pri max. teplotách sám poddaktuje...
    Naozaj neviem, čo tam dať, nerád by som CPU odprášil

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    274

O zniceni CPU se bat nemusis. Pokud ten chladic spravne nasdis, tak 100% uchladi idle stav. A potom spustis nejake zatezove testy a zkontrolujes teploty a zda prave nedochazi k throttlingu.

Vďaka pochopil som. Takže Akasu, asi nie.... Nie som si istý či moja doska Asus P4P800 podporuje ovládanie otáčok chladenia CPU. Zatiaľ som bežal na klasickom Intel CPU chladiči, 3 konektor. A otáčky sa menia, tj. Intel box ak sa nemýlim nemal v sebe čidlo, ani reguláciu otáčiek. Teoreticky by mi doska ovládala rýchlosť otáčiek aj na Akase, nie? Tiež má troj konektor do dosky... Dík za pomoc. Ale zarazilo ma to, že ten Arctic Cooling, sa drží od 1000ot/m, čo sa mi zdá málo a aj v testoch nechladil dosť dobre....

Zdravím páni. Teraz mám chladenie Arctic Cooling Super Silent 4 Ultra (TC) je to super, ale veru nie na taktovanie. V pokoji je teplota procesora cca. 46 a pri max zaťažení 61 stupňov. To je dosť.... Chcel by som procesor taktnúť, bez zmeny napätia, aké ale naozaj perfektné chladenie tam dať? Vaše skúsenosti?
    Chcel by som sa dostať na hranicu 3,4 až 3,6 Ghz.... do tých 65 stupňov max.
    To je maximum pre mäj 3.0 Ghz Prescott. Ďakujem....

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Pretaktovani P4 3.0GHz Prescott
    Založil fofa v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 22
    Poslední příspěvek: 04.09.2006, 00:30
  2. Vodník 3.0GHz Prescott 530J v BIG DA-01BD
    Založil Pavel Kuncl v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 15.02.2005, 13:44
  3. Nejlepsi dekska na P4 3.0GHz Prescott E ??
    Založil cm3l1k1 v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 01.12.2004, 00:09
  4. test AMD 3000+ versus P4 socket 775 Prescott 3.0GHZ LOCK :-(
    Založil dort v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 15.10.2004, 13:37
  5. Problemos!!! - kupit Intel P4 3.0GHz - NW, alebo Prescott???
    Založil janko_2004 v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 19.08.2004, 13:21

Pravidla přispívání