Výsledky 1 až 25 z 29

Téma: Jakou konzoli (Xbox360 vs PSX2-3)

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Jakou konzoli (Xbox360 vs PSX2-3)

Jsem totální nováček a nikdy jsem žádnou konzoli nevlastnil, ale vážně zvažuju její pořízení. A protože jsem totální laik, tak bych si chtěl nechat poradit. Chtěl bych to koncipovat jako domácí centrum, které by nahradilo DVD přehrávač a pokud možno i notebook připojovaný k plazmě za účelem přehrávání filmů nebo i muziky. Měl bych následující otázky, z nichž většina by byla určitě snadno dohledatelná na netu, ale tady najdu určitě komplexnejší odpověď:

1, Chtěl bych to připojit do domácí sítě pomocí wifi a přehrávat divxy ze síťového disku či z nějaké sdílené složky. Umí to PS3, případně Xbox?

2, Méně pohodlná varianta je přehrávat z usb přenosného disku, umí to oba a jaká je podpora mkv (u xbox si nedělám iluze, ale PS3 by to mohla umět)?

3, Jaké jsou vaše zkušenosti se zapojením těchto konzolí do domácích multimedií?

Plasytation 2 bych volil asi jen kdyby bylo to zapojení do domácí sítě u novějších modelů problematické. Hry se na tom nebudou hrát nijak extra moc, jde pro mě jen o část využití a bude mi dostačovat cokoliv od ps2.
    Díky za každý postřeh!
    Cena je sice důležitá, ale jde mi spíš o poměr funkce/cena.
    Gigabyte 965P-S3 | C2D E4300 | 2x1GB RAM, 800 Mhz | Radeon x1950 PRO | Terratec Aureon Space@Audiotrak Prodigy | WD 5000AAKS SATA | Toshiba SD-M1612 | Lite-On LDW-811S | Chieftec BX | Chieftec 360W PSU | Nikon D70 + kupa skla

Standardní Re: Jakou konzoli (Xbox360 vs PSX2-3)

bod 1. PS3 umí
    bod 2. zatím ne ale pravděpodobně časem ano vzhledem k předpovězené implementaci divx7
    bod 3. jsme doma všichni 100% spokojený

dodal bych bod 4. nativní ps3 torrent klient + podpora externích titulků je pro mne zatím velké přání..

levnější je xbox, kvalitativně je ps3 lepší....
    pálenky na ps3 nejdou na xboxu ano, já jsem bral ps3 kvůli bluray mechanice, kdyby jí neměla tak si to nekoupím...

PS2 jsem vyhodil celou funkční a koukám že bych ji asi ještě prodal

Super, díky za odpovědi.

Ještě by mě zajímalo, jak je to s xboxem. Wifi u něj znamená další příplatek a krám navíc, ale pak by měl mít podobné funkce jako PS, má s tím někdo zkušenosti? Je fakt, že bluray zatím fakt nepotřebuju. Takže levnější xbox by dostačoval. Pro PS mluví zas přidávání nových funkcí a větší trvanlivost do budoucna...
    Gigabyte 965P-S3 | C2D E4300 | 2x1GB RAM, 800 Mhz | Radeon x1950 PRO | Terratec Aureon Space@Audiotrak Prodigy | WD 5000AAKS SATA | Toshiba SD-M1612 | Lite-On LDW-811S | Chieftec BX | Chieftec 360W PSU | Nikon D70 + kupa skla

Mam par poznamek k PS3:
    - starsi verze je celkem ticha, nova slim verze ma byt jeste tissi
    - na slim verzi nelze nahrat Linux
    - hry jsou u novinek o malinko drazsi nez XBOX verze (ne vzdy), u starsich jak co a dobre ceny jsou v UK (game.co.uk)
    - Pokud mas pocitac v jinem pokoji na siti, muzes pouzit media server a PS3 pak v podstate "prehraje" cokoliv http://www.sony-playstation.cz/index...rver-jak-na-to
    - PS3 ma prozatim porad zadarmo Playstation Network (oproti xbox a MS Live)
    - Fotky ze ctecky cte paradne
    - DVD bez problemu (ostatni jsem nezkousel jelikoz mam PC v jinem pokoji propojene primo do TV pres HDMI)

K xboxu bohuzel vic nevim protoze mam PS3

Citace Původně odeslal Petano Zobrazit příspěvek
    Mam par poznamek k PS3:
    - starsi verze je celkem ticha, nova slim verze ma byt jeste tissi
    - na slim verzi nelze nahrat Linux
    - hry jsou u novinek o malinko drazsi nez XBOX verze (ne vzdy), u starsich jak co a dobre ceny jsou v UK (game.co.uk)
    - Pokud mas pocitac v jinem pokoji na siti, muzes pouzit media server a PS3 pak v podstate "prehraje" cokoliv http://www.sony-playstation.cz/index...rver-jak-na-to
    - PS3 ma prozatim porad zadarmo Playstation Network (oproti xbox a MS Live)
    - Fotky ze ctecky cte paradne
    - DVD bez problemu (ostatni jsem nezkousel jelikoz mam PC v jinem pokoji propojene primo do TV pres HDMI)

K xboxu bohuzel vic nevim protoze mam PS3

Perfekt, takže k dokonalosti mi chybí už jen aby to přehrávalo přímo mkv z disku. Ještě se zeptám, jak je to s verzemi. Liší se předpokládám jenom velikostí disků.

Member Avatar uživatele Heady
    Věk
    41
    Vliv
    250

Citace Původně odeslal brazilterrorist Zobrazit příspěvek
    Super, díky za odpovědi.

Ještě by mě zajímalo, jak je to s xboxem. Wifi u něj znamená další příplatek a krám navíc, ale pak by měl mít podobné funkce jako PS, má s tím někdo zkušenosti? Je fakt, že bluray zatím fakt nepotřebuju. Takže levnější xbox by dostačoval. Pro PS mluví zas přidávání nových funkcí a větší trvanlivost do budoucna...

Jj, wifi pindik je za priplatek. Osobne bych xbox na prehravani filmu nedopororucil, ma pomerne hodne hlasity vetrak, ktery pri prehravani filmu rozhodne uslysis. Zkousel jsem kdysi nejake filmy z flashky a nebylo to vubec dobre.

Mkv muzu zkusit, ale dost pochybuju, stejne jako bod 1.
    NTB: FSC ESPRIMO Mobile V5505 | Genius SP-HF 2000X | Logitech MX518 Gaming-Grade Optical Mouse | Logitech UltraX | UPC 10M | Ferguson D-880HX | Xkrabice 360 Arcade, 20 GB HDD, 2x white wireless controller - Philips 32PFL7562D/10 via HDMI

Citace Původně odeslal Heady Zobrazit příspěvek
    Jj, wifi pindik je za priplatek. Osobne bych xbox na prehravani filmu nedopororucil, ma pomerne hodne hlasity vetrak, ktery pri prehravani filmu rozhodne uslysis. Zkousel jsem kdysi nejake filmy z flashky a nebylo to vubec dobre.

Mkv muzu zkusit, ale dost pochybuju, stejne jako bod 1.
    Ok, díky za informaci, zatím tedy vede ps.

Můj názor jako majitele Xbox360 a pravděpodobně budoucího majitele PS3 - záleží na financích, pokud máš hry opravdu rád, tak dojdeš jako já k faktu, že je třeba vlastnit obě konzole

Má motivace pro Xbox před téměř třemi lety byla cenová dostupnost a komunita. To je dnes již smazáno, dá se koupit non slim PS3 z ebay za dobrou cenu a komunita rozrostla natolik, že není problém si starší hry měnit přes bazary,atp..

Shrnutí :

Xbox - subjektivně lepší ovladač než PS3
    - GTA : DLC, Fable2, Forza3,Gears of War,Lost Odyssey...

PS3 - God of War, Heavyrain, Uncharted, GT5

Zvaž dle her, mě z toho vyšlo, že pokud chci hrát to nejlepší co trh nabízí, tak musím vlastnit obě konzole
    Dell XPS 1210,Sams 275t,Microsoft XBOX360,Natural Mouse 6000 + Keyboard 4000,Windows 7 Professional
    Blondie : You see in this world there's two kinds of people, my friend. Those with loaded guns, and those who dig. You dig.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 05.10.2008, 18:01
  2. Trocha nostalgie - jakou kartu jste měli nejraděj?
    Založil Noxx v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 277
    Poslední příspěvek: 13.03.2007, 16:24
  3. Jakou grafarnu ma notebook compaq armada 1575D?
    Založil Vlada v sekci fóra Ostatní grafické karty
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 22.07.2003, 09:04
  4. Info: jakou grafiku misto R9100 ?
    Založil PetrT v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 28
    Poslední příspěvek: 07.07.2003, 17:00
  5. jakou desku na P4-Northwood 2,4 GHz?
    Založil Anonymous v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 20
    Poslední příspěvek: 30.10.2002, 09:14

Pravidla přispívání