Dobrý večer,
Dnes se mi stala nepříjemná věc. Šel jsem si pro reklamaci do brněnského SOFTCOMu. Technik mi vydával základní desku. Na reklamačním listu bylo uvedeno-vyřešeno opravou. Jenže v kolonce pro výdej bylo jiné S/N než bylo na původní desce. Koukám na MB a opravdu je na ní jiné S/N. Jelikož se jedná o jinou MB, tak usuzuji, že závada byla neodstranitelná a žádám o dobropis. Deska byla kupováná na koncáka (řešíme tedy problém podle občanského zákoníku) a chci dobropis. Technik říká že nárok nemám, že se nejedná o 3. stejnou a nebo 4. různou závadu. Deska měla opravitelnou závadu a proto mi ji vrátili-já protiargumentoval že tedy chci svoji původní desku s původním S/N. Podlě mě se jedná o výměna za opravenou desku (v žádném případě se nejedná o opravu). Podle mých informací má zákazník nárok na vrácení peněz, když je závada neopravitelná (bez ohledu na počet reklamací). Já prostě dostal jinou MB s jiným SN. Je mi jedno, zda dostanu desku novou nebo opravenou, ale domnívám se, jak je na výdeji jiné SN než na příjmu reklamace, tak zákazník na dostoupení od smlouvy nárok má. Desku jsem tedy nepřevzal. Po odchodu jsem volal do Prahy na reklamační, kde jsem mluvil s hlavním technikem a ten mi tvrdil to stejné jako brňáci. Nárok na odstoupení od smlouvy nemám...že abych nečekal na reklamaci někde ve fabrice, tak mám jinou opravenou desku s jiným SN a že se jedná tedy o pravu...opět jsem musel nesouhlasit.
Zarážející na tom je, že mi teď v 18:33 přišel mail. Bylo v něm psáno, že mi reklamace byla vyřešena opravou-takže předpokládám, že mi udělali nový SN štítek (dosti nefér jednání). Nebudou mi snad tvrdit, že jim v 18:33 nějaký kurýr dovezl moji původní desku, která byla opravdu opravena.....zítra zavolám a ověřím si, co tento mail opravdu znamenal.
Jak mám dále postupovat-mám pravdu já nebo technici SOFTCOMu?
Děkuji za veškeré rady.