Kedze moj PC ma uz cca 9 rokov, rozhodol som sa, ze si musim zaobstarat komplet novy PC. Moc v tom nemam prehlad, len taky vseobecny.
Po pravde recenoneviem ci sa dnes oplati PC skladat, pretoze ked si prejdem e-shopy a spocitam si cenu komponentov, ktore by som kupil, tak v kamennom obchode mi poskladaju takuto masinu za tu istu cenu (alebo sa mylim ??)
Takze ja ako amater vyberam:
Case: absolutne neviem jaku, nechcem ani celkom najlacnejsiu, ale ani 100€ by som nechcel za bednu vysolit (na vzhlade nezalezi, ale zase aby tam neboli plechy co po case zacnu brumiet)
Zdroj: tiez si necham poradit, ale asi nejaky 450-500W
MB: dosiek je tiez na mraky, bezne su asi od asus (pouzivam v PC satelitnu kartu SS2 a niekde som cital, ze dosky MSI, alebo gigabite, mali problem so SS2 (proste tam nefungovala)), tak tiez nejaku primeranu, aby sa to voslo do tych 600€ celkovej ceny.
CPU: asi Q8400
Pamat dnes je predpokladam standard 2GB, ale pozeral som, ze za celkom slusny peniaz su aj kity 2x2GB, takze ak by sa to voslo do ceny bolo by dobre zobrat aj 4GB
Grafika zaklad je, aby tam fungovalo HD video zo SS2 (hry sa nehram graficke programy nepouzivam)
HDD 320GB mi staci
napalovacka klasicka DVD-+RW/RAM
Dufam, ze som na nieco nezabudol ak ano prosim upozornite ma.
PS: strop je 700€, ak to nevyjde, tak uberat na komponentoch
dik vsetkym ktory poradia