Výsledky 1 až 18 z 18

Téma: Tip na změnu chlazení

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Tip na změnu chlazení

Koupil jsem novou desku, začal trochu taktit, a zjistil, že budu muset přehodnotit stávající neproud vzduchu v bedně. Sestava viz popis s tím, že procesor je pasivně chlazenej - myslím, že tam mám Thermalright HR-01, ale označením si nejsem jistej. Jak to v bedně vypadá viz přiloženej obrázek.
    Doteď jsem si vystačil s větrákem foukajícím ven - na obrázku č. 2. Bohužel procesor se začal při testování Prime95 moc hřát (to zase TAK překvapivý není).
    Máte nějakej nápad, jak co nejefektivněji předělat chlazení resp. umístění vrtulí? Podotýkám, že pozice 1 vepředu v bedně je zcela k ničemu, protože to nasaje velký kulový - na předku bedny jsou dvířka a tou centimetrovou mezerou u podlahy se nenasaje nic. Musím si teda vystačit s vetrákem/-ama okolo procesoru.
    Původně jsem myslel, že vzhledem k tomu, že teplej vzduch stoupá, by mohl stačit výfuk směrem nahoru, ale omyl. Možná by to fungovalo, kdyby chladič na procesoru byl otočenej o 90 stupňů, což ovšem není technicky možný.
    Co myslíte?
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky

Senior Member mince Avatar uživatele meteor
    Vliv
    273

Standardní Re: Tip na změnu chlazení

No a přidělat ventilátor na chladič CPU tě nenapadlo?
    Pokud ti jde jenom o teplotu CPU... jestli dáš větroň nahoru / dolů / dopředu / na chladič CPU je z hlediska hluku IMHO celkem jedno. Taky můžeš zvětšit tu centimetrovou mezeru u podlahy (podotýkám že nevím, jak je to u tvojeho Antecu řešeno), ale jak pravilo již mnoho moudrých přede mnou důležitý je mít silnější "odfuk" nežli "přífuk".
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Na CPU to přidelat nejde, ty spony prostě "nefungujou". Ani u předchozího chladiče jsem je nedokázal přidělat. A i kdyby se mi to povedlo, ven z bedny by to nefoukalo, tzn. by se vevnitř udělal slušnej skleník. Ono už takhle není NB moc studenej...

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Pokud jsou 2 a 3 nějaký pomalootáčkový, tak je vyměň za něco s větším průtokem vzduchu. Třeba takovej Arctic Fan 12L děláá solidní průvan a vcelku malej hluk.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Jedno je Noctua NF-P12 a místo toho černýho resp. prostě jako druhej plánuju NF-S12B FLX. V otáčkách/potenciálním průtoku vzduchu větrákama jako takovýma problém není.
    Ještě mě napadlo tím zadním pomalu nasávat dovnitř směrem na procesor, a tím horním trochu rychleji foukat ven.
    Nejzásadnější problém vidím v blízkosti větráků, tzn. bijících se proudů vzduchu.

Senior Member Avatar uživatele Pitrs82
    Věk
    42
    Vliv
    284

Citace Původně odeslal Octopuss Zobrazit příspěvek
    Jedno je Noctua NF-P12 a místo toho černýho resp. prostě jako druhej plánuju NF-S12B FLX. V otáčkách/potenciálním průtoku vzduchu větrákama jako takovýma problém není.
    Ještě mě napadlo tím zadním pomalu nasávat dovnitř směrem na procesor, a tím horním trochu rychleji foukat ven.
    Nejzásadnější problém vidím v blízkosti větráků, tzn. bijících se proudů vzduchu.
    A co takhle oddelat ten horni vetrak a pokusit se pridelat zepredu na chladic CPU jeste jeden (aby se ti netloukli proudy vzduchu v casu)? Kde nefunguji uchytky k tomu stavene by mohla sikovna ruka lecos vymyslet, na accelero a pridelavani vetraku na nej taky nejsou zadne uchyty a sikovne ruce si to pridelaji elektrikarskou paskou nebo jinym zpusobem (a koukam, ze na Acceleru jednu 12cm noctuu mas).
    Fractal Design R3 Define, Corsair CS650M, Gigabyte Z97-X Gaming 3, Core I5-4690K (Scythe Ninja 3 + Fractal Fan), Kingston 2x8 Gb 1600 Mhz, MSI TwinFrozr GTX780, SSD Intel 520 120 Gb, WD Red 3Gb, LG GSA-H60L Black, Logitech G400s, Hp OEM flat keyboard, Samsung 214T.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. homemade fanless case, pasivní chlazení by VlasTik
    Založil VlasTik v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 25
    Poslední příspěvek: 30.09.2006, 19:43
  2. Chlazení pasivní = chlazení kapalinové (vodní) - jde to elegantně??
    Založil DANNY v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 20
    Poslední příspěvek: 03.08.2006, 16:57
  3. Ideální chlazení disku do 3,5" pozice
    Založil Aliencz v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 42
    Poslední příspěvek: 11.02.2006, 14:09
  4. Mrazík-Nejlepší chlazení PC !!!!!UZ TO JEDE!!!! (testuju)
    Založil Neo2199 v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 92
    Poslední příspěvek: 21.08.2004, 00:03
  5. Vodní chlazení zdroje
    Založil honzanun v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 22.04.2004, 20:25

Pravidla přispívání