Výsledky 1 až 18 z 18

Téma: ponechani napajeni notebooku v zasuvce

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní ponechani napajeni notebooku v zasuvce

ma na zivotnost a dobu vydrze baterie notebooku nejaky vliv to, zda notebook nechavam napajet ze site i po te co je uz dobit?

jinymi slovy: prispeje k zivotnosti a vydrzi baterie nejak organizovany zpusob nabijeni a pripojovani a odpojovani od elektricke site? ma nejaky dopad na totez pokud notebook budu nechavat treba nekolik dni plne nabity v el. a nepouzivat ho (hibernated)?

mozna infantilni otazka, nicmene mam novy notebook s vydrzi cca 5h na jedno nabiti a o tuto vydrz nechci prijit co mozna nejdele..

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Standardní Re: ponechani napajeni notebooku v zasuvce

Neřeš to, nemá to smysl, maximálně pokud jedeš dlouho na zásuvku tak je dobrý třeba jednou za 14 dní to nechat vybít a zase nabít.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Senior Member Avatar uživatele -=HaDeS=-
    Věk
    45
    Vliv
    292

Citace Původně odeslal Peca-on-line Zobrazit příspěvek
    Neřeš to, nemá to smysl, maximálně pokud jedeš dlouho na zásuvku tak je dobrý třeba jednou za 14 dní to nechat vybít a zase nabít.
    No ja som po roku prakticky na zasuvke nepozoroval degradaciu baterie.
    1)Damned CPU: 3930k@4.8Ghz HT ON; MoBo: Asus Rampage 4 Gene ; RAM: 16GB ; HDDs: Samsung PRO 256GB, VelociRaptor 300GB, WDC WD15EADS 1.5TB ; Graphic adapter: Asus GTX 580; Asus HD 5850
    2)Mobile Dell XPS 1730 CPU: T8300 ; RAM: 4GB ; HDDs: 2x 160GB Graphic adapter: 8800 GTX SLI

Slave 1: i7 920@3.9GHz Slave 2: i7 920@3.7GHz, Slave 3: AMD 1055T@4GHz Slave 4: AMD 1055T@3.9GHz Slave 5: i7 930@3.9GHz Slave 6: i7 930@3.9HGz Slave 7: i7 920@3.8HGz

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    285

Zalezi jak se ten ntb chova k ty baterce, pokud nema nejakou ochranu proti neustalemu nabijeni/vybijeni na adapteru, tak klidne za pul roku toho ma baterka tak akorad...
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

Me napr. odesla (nafoukla se takze mi jeste zpusobila skodu na plastech apod. ) baterka cca po 5-ti mesicich a to jsem se ridil pokyny v manualu (pokud byla k dispozici zasuvka tak jsem ji pouzil). Nikdy jsem ji extreme nevybijel ani neprebijel. Druha baterka drzi ok uz pres rok. Uvidime jak na tom bude Dell XPS 1330 po pul roce... Dospel jsem tedy k nazoru ze pokud nenarazis na nepovedenou varku tak by baterka mela vydrzet cca rok a pak bude kapacita klesat - jinak receno - nabeha urcity pocet cyklu a pak pujde pomalu do "kopru". U ty my spatny mi do posledni chvile ukazovala opotrebeni 1% a pak najednou 100% takze asi tak...
    X2 5000+ Black Edition @ 3.4GHz ■ Asus M3N-HT ■ Patriot LLK @ CL3 ■ Samsung F1 ■ 8800 GTS 320-bit ■ Enermax PRO82+ ■ Cavalier 3 ■ Eizo + Samsung
    UMPC @ 1.2GHz - 1.6GHz ■ Windows 7 + Origami ■ touchscreen ■ 721g ■
    Snow Leopard 10.6.6

Citace Původně odeslal .::Richmond::. Zobrazit příspěvek
    Me napr. odesla (nafoukla se takze mi jeste zpusobila skodu na plastech apod. ) baterka cca po 5-ti mesicich a to jsem se ridil pokyny v manualu (pokud byla k dispozici zasuvka tak jsem ji pouzil). Nikdy jsem ji extreme nevybijel ani neprebijel. Druha baterka drzi ok uz pres rok. Uvidime jak na tom bude Dell XPS 1330 po pul roce... Dospel jsem tedy k nazoru ze pokud nenarazis na nepovedenou varku tak by baterka mela vydrzet cca rok a pak bude kapacita klesat - jinak receno - nabeha urcity pocet cyklu a pak pujde pomalu do "kopru". U ty my spatny mi do posledni chvile ukazovala opotrebeni 1% a pak najednou 100% takze asi tak...
    Sodobe baterky od Dellu jsou bohuzel dost "odflaknute" a jejich poruchovost je dost vysoka. K tomu prispiva i dost podivny system mereni a vyhodnoceni jejich kapacity, kdy se dsot casto stava, ze baterie zkolabuje popsanym zpusobem, tedy ze par mesicu bezi jak ma a pak vyhlasi chybu a naproste opotrebeni, ikdyz v realu treba vydrzi jeste 2 hodiny prace.

Ale obecne je dle meho skutecne nejlepsi postup - pokud mozno zapojeny v siti furt a tak 2x za mesic nechat "chcipnout" alepson do tech 3% kdy je bezne u Win nastaveno jit do sleepu.
    Pokud ma notebook dobry management nabijeni a jeho kvalitni kontrolu, baterka muze drzet dlouho v kondici.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Televize, satelit na notebooku v kamionu - poradte jak
    Založil Firuz v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 19.07.2009, 15:41
  2. Napajení notebooku v aute???
    Založil hermanson v sekci fóra Notebooky
    Odpovědí: 20
    Poslední příspěvek: 09.04.2008, 09:04
  3. Napájení a nabíjení notebooku v autě
    Založil CZ-DarkAngel v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 11.01.2008, 18:31
  4. Jak z PCI 2.1 udelat PCI 2.2 ? (USB 2.0 radic)
    Založil Anunnaki v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 12.09.2007, 22:10
  5. Hlasité ventilátory na notebooku Asus M6Va > řešení!
    Založil bird birdovicz v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 04.12.2005, 23:50

Pravidla přispívání