Výsledky 1 až 25 z 90

Téma: opencard

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele sasha
    Vliv
    294

Standardní opencard

jelikoz se jedna o zabezpeceni a hlavne ziskani docela podstatnych dat, tak jsem neodolal a vytvoril novy post.

nevim kolik z vas opencard v praze pouziva, ale docela me prekvapilo, ze po me chteji krome bydliste dokonce i cislo obcanskeho prukazu, to ze mohu nekde objednavat neco pres webovy portal je pro mne velice nezajimave a pro vetsinu normalnich lidi i nepouzitelne..

mozna by jste nekdo poradil, jestli existuji nejake pravni podklady, ktere rikaji jake udaje ma pravo ten ktery subjekt zadat od fyzicke osoby.

pri hledani informaci o teto karte jsem narazil na tento zajimavy odkaz:
    http://www.ct24.cz/domaci/35915-anti...vlade/video/1/

mimochodem mam nedavny priklad z anglie, kde je kamera prakticky na kazdem kroku, oystercard ktera se tady vydava je zcela anonymni.

omlouvam se jestli je tohle nekomu trnem v oku, ale uz me zacina teci voda ze zubu jak se tady naklada se soukromim lidi a lidi jsou hloupi a je jim to jedno, tak bych rad ziskal co nejvic podkladu abych se pripadne mohl pustit do nejakeho pravniho boje.

diky za kazdou radu

PS: jen si prosim uvedomte, ze neni potreba aby spousta firem, ktera za dopravcem je (a stat) museli monitorovat kde se kdy vyskytujete a co delate, nebo to jednou opravdu skonci tak smutne ze po narozeni dostaneme rfid chip a kdyz se nebudete vlade libit (nebudete dostatecne makat a konzumovat) tak vas proste vypne (zadny pristup ke svym penezum, do domu, lekarske pomoci)

jsem tak paranoidni jenom ja? jenze nad timhle se uz zamysleli lidi pred 10ti lety a pulka z toho uz je v provozu!!!!!
    Q9450.R4850.SM215tw.P5Q-Deluxe.x500.NZC130.Pix-501.xen

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Standardní Re: opencard

Tvůj příspěvek je trošku chaotický; pochopil jsem to zhruba tak, že ti vadí zejména Opencard a osobní údaje, které její vydavatel shromažďuje?

Cílem Opencard je zjevně centralizace autentifikace a implementace automatické identifikace wide-spread, což je na jednu stranu pozitivní a chvályhodný počin, ale na druhou stranu s sebou nese negativa, která jsi zmínil.

Mno, co ale, ku**a, lidi, chcete? Pokrok nebo zpátky na stromy?

---
    Teď ještě dotaz z pozice moderátora - budem se tu bavit akademicky, nebo technicky? Jestli akademicky, tak to šoupnem do mísy...
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    286

Az dostanete kazdy identifikacni chip do ucha, budete mluvit jinak
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

Vliv
    294

omlouvam se jestli je to chaoticke, ale tady neni potreba authentikace preci, to je jen dalsi krok k policejnimu statu a kdyz uz je rec o stromech tak bych to videl spis na velkovykrmnu vepru vis, ti maj taky chip a dostanou automaticky jidlo podle vahy nebo kolik samice odkojili u selat atd atd. vime kde samozrejme konci "D

jo jinak jsem nasel anglicky odkaz ze by se meli prodavat i anonyme, ale jen na jungmanove v palaci adria...

Věk
    39
    Vliv
    286

To je urcene spise pro firmy, jako "erarni" listek...
    A je to samozrejme drazsi

Vliv
    294

Citace Původně odeslal HollyG Zobrazit příspěvek
    To je urcene spise pro firmy, jako "erarni" listek...
    A je to samozrejme drazsi
    jak to myslis?

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

K puvodnimu dotazu, pokud vim OpenCard provozuje zcela bezny komercni subjekt (firma) a jako takova je ze zakona opravnena pozadovat pouze NEZBYTNE NUTNE osobni udaje.

Mezi takove cislo OP rozhodne v tomto pripade nepatri a tudiz je to na stiznost na urad pro ocharnu osobnich udaju/zalobu/...

IMO za nutne by se dala akceptovat adresa, mozna datum narozeni (pokud uzivate vekove slevy), RC uz nikoli.

Dasli podne by byl IMO dobry na antimonopolni urad, protoze konkurencni reseni jaksi neexistuje a nemate jinou moznost.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Kluk k sežrání Avatar uživatele xvojta
    Věk
    43
    Vliv
    287

Citace Původně odeslal Jezevec Zobrazit příspěvek
    Dasli podne by byl IMO dobry na antimonopolni urad, protoze konkurencni reseni jaksi neexistuje a nemate jinou moznost.
    Citace Původně odeslal xvojta
    A na tos přišel jak?

P.S. Beru zpět. Do debaty raději nebudu zasahovat, přeci jen zákazník je zákazník a smluv o mlčenlivosti jsem kvůli tomu podepsal spoustu...
    Naposledy upravil xvojta; 13.01.2009 v 19:58.
    Surface 3 Pro + Nokia Lumia 930 + Volvo V60 D5 + Ford Capri '79 2.3V6 project = mobilní
    ...omnia mea meacum porto...
    WS: ...i5@3,3GHz...16GBram...4TBwd... ATI Rad HD 6870 1GB

Vliv
    294

Citace Původně odeslal Jezevec Zobrazit příspěvek
    K puvodnimu dotazu, pokud vim OpenCard provozuje zcela bezny komercni subjekt (firma) a jako takova je ze zakona opravnena pozadovat pouze NEZBYTNE NUTNE osobni udaje.

Mezi takove cislo OP rozhodne v tomto pripade nepatri a tudiz je to na stiznost na urad pro ocharnu osobnich udaju/zalobu/...

IMO za nutne by se dala akceptovat adresa, mozna datum narozeni (pokud uzivate vekove slevy), RC uz nikoli.

zajimave diky za tip, mimochodem v jejich pdf documentu, je vycet nekolika firem, ktere pracuji s temito osobnimi udaji.

Vliv
    294

jeste takova drobnost, jedna mila slecna ze slovenska za prapazkou mi podala svoji verzi vysvetleni: kdyz ztratite kartu, ktera je registrovana, muzete ji zablokovat coz u te anonymni udajne nejde. jen nevim proc teda anonymni stoji 200kc ))))))

Senior Member Avatar uživatele Kořka
    Věk
    37
    Vliv
    271

Citace Původně odeslal sasha Zobrazit příspěvek
    jeste takova drobnost, jedna mila slecna ze slovenska za prapazkou mi podala svoji verzi vysvetleni: kdyz ztratite kartu, ktera je registrovana, muzete ji zablokovat coz u te anonymni udajne nejde. jen nevim proc teda anonymni stoji 200kc ))))))
    Hlavně kupon na tu anonymní stojí ročně o litr víc, nebo jestli to není dokonce ještě víc.
    FUN: i5 - 6500 (Skylake) | GTX 960 | MSI Z170A Gaming pro | EVO 850 256 GB | Filco ninja tenkeyless (MX Brown) | Audio: Emu 0204>Beyerdynamic custom one pro |
    EDC: Macbook Air 2014 | i5 | 4 GB RAM | 128 GB SSD | 5.11 Rush Mike | Google Nexus 7

Věk
    39
    Vliv
    286

Konecne mi nekdo potvrdil co sem tim ze "je drazsi" myslel
    Akorad uz jsem to pro napsani sem uz nemoh nikde najit.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání