Výsledky 1 až 25 z 34

Téma: Přesměrování portů - jak ověřit úspěšnost ?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Přesměrování portů - jak ověřit úspěšnost ?

Zdravim,

s touhle problematikou se potykám asi rok a něco a z počátku jsem vůbec nepochyboval, že jsem vše dělám správně. Přesměrování jsem potřeboval pouze pro zakládání serverů ve hře Tracmania, která to vyžaduje. Nyní mám ale u her Test Drive Unlimited a GTA IV neskutečné problemy v online. Obě hry vyžadují přesměrování, TDu velký počet portů(rozsahů) a GTA IV stejné porty jako všechny hry s Windows Live balastem (tedy alespon, co jsme zatim zjistil)

Moje otázky jsou následující:
    Jak zjistit, že jsem přesměroval porty úspěšně ? (nějaký test)
    Jak to mam dokazat někomu, kdo nesedí u mého PC a ani se k němu nebude připojovat (mysleno, že nebude provádět nějaký "test připojení" za účelem zjiětění úspěšného přesměrování)
    Případně upozornit za to, co dělám špatně..

Ty testy jsem zkoušel tři: VoIP User Port Tester a Open Port Check Tool a test na utorrent.com. První mi píše FAILED, druhý Error: I could not see your service on MOJE IP on port (2350) Reason: Connection refused a třetí Error! Port 2350 does not appear to be open - a to i na portech, kde úspěšně provozuju TM server. Hláška dostávám i při vypnutých firewallech. Edit: ty testy jsem zkousel i při firewallech uplně vypnutých se stejným výsledkem.

Jinak používám router ZyXEL P-660H-T3 (s nastaveným firewallem), Visty 64 s vypnutým Win firewallem a COMODO firewall, se kterým teprv začínám a tedy ho při hraní/testování vypínám (Firewall Security level - disable, Defence + Security level - disable)

Zde přikládám screeny, kde je vidět jak mám nastavené přesměrování + nastavení firewallu konktrétně pro GTA IV. Klikněte na screeny pro plné rozlišení.

Dalé přikládám "další nutné informace" - pořízeno s oběma firewally vypnutými

EDIT

Díky za všechny rady, které mě dovedou k cíli a taky Veselé Vánoce a vše nej do Nového Roku
    Naposledy upravil Sobota; 13.01.2009 v 21:22. Důvod: nebuď

Standardní Re: Přesměrování portů - jak ověřit úspěšnost ?

moc chytrej z těch screenů nejsem, první je prakticky úplně k ničemu, protože to je vypsany ve zprávě.
    první, nutnej předpoklad, máš veřejnou IP?
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

Sorry, chtěl jsem tam nazorně ukazat, že mám porty správně přesměrované (aspoň doufám). Jasne informace jsou duplicitní - dal jsem to jestě jednou přesně jak je to psané v topiku "Nutné základní informace" - přeci jen [CODE] je lepší něž obrázek.

Veřejnou IP mám na 100%. je to uvedené v popisu služby a v Trackmanii jde zakladat pouze s veřejnou IP a to mi jde - lidé se mohou připojit.

Ty "testy" otevřenosti portů by měly pracovat i bez veřejné adresy, ne ?

Jinak pokud jsou pořeba nějaké další info, tak velmi rád poskytnu.

testy "otevřenosti" portů proběhnou tak, že z serveru se pokusí o spojení s tvým PC. pokud to nedojde až do PC, resp. na port, na kterym ta hra/server naslouchá (skončí to někde na routeru/špatnym forwardu/blokování firewallem), hodí to chybu, jinak OK.
    tudíž aby ten test dopadl "ok", tak musíš mít spuštěnou tu hru, mít spuštěnej server/založit hru, povolení ve firewallu a správnej forward v routeru. pak by testy dopadnout dobře mohly. ale pokud vím, tka minimálně test na utorrent.com testuje na TCP, přičemž herní servery apod. běží zejména na UDP (kvůli rychlosti a nižší odezvě).
    takže nejlíp to odzkoušíš tak, že by se na tebe někdo, s kym chceš hrát, připojil.

port forward udělej u těch portů, ktery potřebuješ (nevím, ktery to jsou). větinou v routerech je možnost "custom service", kde si nadefinuješ jak port, tak protokol a samozřejmě LAN IP (v tvojem případě 192.168.1.35), kam to chceš naforwardovat.
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

Nema ten router zvolit "demilitarizovanou zonu"? To ti umozni vsechny porty z te verejky premapovat na tvoji neverejku.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

omyl/nesmysl/smazat
    Naposledy upravil Tom.CZ.73; 05.01.2009 v 22:50. Důvod: Omyl

Citace Původně odeslal JejKey Zobrazit příspěvek
    port forward udělej u těch portů, ktery potřebuješ (nevím, ktery to jsou). větinou v routerech je možnost "custom service", kde si nadefinuješ jak port, tak protokol a samozřejmě LAN IP (v tvojem případě 192.168.1.35), kam to chceš naforwardovat.
    Ono je to tak, že u těch hry (Trackmanie), kterou znám jako své boty mi to po přesměrování, které mám udělané jak říkaš, to funguje. K těmhle testům jsem se "uchylil" až těd, kdy mám s GTA a TDu neuvěřitelné problemy. Jasné GTA je přišeně zabugované a dostavám od té hry nespočet chybových hlašek, errorů a dalších nesmyslnosti. V TDu mi nejde naprosto nic - občas jen vidim někoho okolo projiždět - nepší "problikavat" ,a le připojit s ek někomu, chatovat to ne. Prostě chci mít jistotu, že já na své straně jsou udělal vše, co jsem mohl, aby to fungovalo.

@Caleb: Dobrý nápad - jdu se na to mrknout a dám vědět.

a kolika lidem tu hru chceš hostovat? pokud jsem odslídil dobře, tak máš ADSLko od GTS. nevím, jak je ta či ona hra náročná na internet, ale je možny, že nějaky lagy, problikávání ostatních apod. způsobuje nedostatečnej upload nebo vysoká odezva ostatních...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Win XP - nefunkcni http na portu 80
    Založil Caleb v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 27.10.2008, 12:49
  2. Preklad adres a portu
    Založil mylys v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 09.10.2008, 17:10
  3. osahávání paralelního portu
    Založil TomasN v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 7