Výsledky 1 až 25 z 30

Téma: Jakou hi-fi zvukovku?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Jakou hi-fi zvukovku?

Zdar,
    potřeboval bych tip na nějakou slušnou (hi-fi) zvukovku. Chci to pouze na přehrávání, primárně na hudbu (mp3), sekundárně na ost. zvuk (filmy, hry); nějaké mixování či grabování zvuku nebo hudebničinu využívat nebudu.

Bude to zapojené do slušného stereozesíku a beden, čili nějaký prostorový zvuk typu 7.1 neocením.

Důležitá je pro mě také jednoduchost instalace a provozu bez nějakého složitého nastavování - prostě aby to bezproblémově hrálo plug&play, jako on-board zvukovka (ale líp).

Mám stolní comp s Win XP SP2, ale možná bych šel spíš do nějakého externího USB zařízení. Zatím jsem dostal tip na Edirol UA-1EX a EMU 0202 USB což není úplně mainstream ve zvukovkách, ale prý to hraje slušně.

Máte nějaký tip?
    MSG

----------
    Didaktik M
    Commodore C64

Member Avatar uživatele baros
    Věk
    47
    Vliv
    279

Standardní Re: Jakou hi-fi zvukovku?

Zkus omrknout produkty Audiotraku - Prodigy HD2 pripadne Prodigy 7.1 HiFi

http://www.audiotrak.net/products/?m=21

Zvuk bude dobrej, ale s aktualizacema ovladacu je to u tyhle firmy slabsi.

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

No E-MU 0202 USB bych ti teda na bezne pouziti nedoporucil.
    Je to sice dost kvalitni zvukovka, ale rekl bych, ze se nehodi pro bezne pouziti, jako jsou multimedia a hry. Neumi totiz mixovat vice zdroju - bud pouzivas Asio a NEBO Windows audio. Takze klasicke schema, kdy ti hraje mp3 pres asio a do toho ti kvika icq, tu fungovat nebude. Multimedialni podpora veskera zadna, takze ve hrach to asi bude dost slabe a cekal bych i nejake chyby ve vystupu. Ja ji pouzivam akorat pro kytaru, na ostatni jsem si nechal normalni interni m-audio.

Ty Audiotraky jsou fajn, taky se muzes mrknout na Asus Xonar DX, pokud disponujes PCI-e slotem.
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Ten Edirol bych asi nedoporucil, ty jejich levny produkty ve mne moc nebudi duveru...

Nemohu hodnotit podporu hernich efektu a podobnych kravinek, protoze hry uz par let nehraju, nicmene pokud mam hodnotit ciste na zaklade kvality prevodniku, potazmo kvality reprodukce, pak bych doporucil bud M-audio Audiophile 2496, nebo ESI Juli@. Obe jsou sice integrovane, ale je to podobna cenova hladina a jsou to vyzkouseny kusy. S 2496kou mam osobni zkusenost a byla to prijemna zkusenost. To Prodigy HD2 vypada taky dost zajimave...
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

Audiophile je fajn, vicemene s nim nejsou problemy, ale... zase pro bezne pouziti si nemyslim, ze to je vhodna karta. Nema vstup pro mikrofon (treba na skype) a ve hrach je to bida - u nekterych her musim pouzivat kodek na desce, s maudio zvuk preskakuje atd.

Ja bych se vubec nebal toho Xonaru..kvalita vystupu je velmi dobra (ostatne uz se tu o ni na foru mluvilo) a navic nebude problem i s pripadnym hranim her aj.
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Děkuji za rady, pánové.

Dosud jsem vyžil bez znalosti že nějaký "asi jo" vůbec existuje a rád bych tak zůstal i nadále.

To Prodigy vypadá rozumně, jen jsem koukal, ze ta stereo verze je trochu drazsi nez ta s tim 7.1 zvukem - to by zase asi mohla byt na stereu lepsi, ne? Je to i karta pro lamy jako já? .-)
    MSG

----------
    Didaktik M
    Commodore C64

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Jakou profi. zvukovku? ( externi )
    Založil honzAK v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 02.08.2006, 13:36
  2. jakou zvukovku do 700Kc??
    Založil Ogre v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 16.05.2004, 12:56
  3. Jakou zvukovku s panelem do 5a1/4" ???
    Založil tominek v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 18.12.2003, 01:35
  4. Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 28.09.2003, 12:58
  5. Jakou zvukovku k Z-560 THX? + maly problem s jejich prskanim
    Založil Jirka_koffee v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 20
    Poslední příspěvek: 28.08.2003, 00:00

Pravidla přispívání