Výsledky 1 až 25 z 28

Téma: Bob van Sikorski

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Bob van Sikorski

Tohle je fotka, která vznikla při hrátkách s manual focusem nového lowend kompaktu (nemá hledáček, takže nějaké kvalitní zaostření není reálné, docela dost šumí a tak vůbec). úprava z barevného šumáku zabrala v gimpu asi 30sec, jen tak jsem zkusil, jak to bude vypadat v čb, ořízl to čistě od oka. ale zajímalo by mě, co vy na to i přes zjevné technické i fotografické nedostatky .

pokud by ten motiv nebyl úplně trapný, zkusím to pořádně přefotit a pohrát si s tím v gimpu o něco lépe.

Standardní Re: Bob van Sikorski

Já bych to přefotil, a hlavně se soustřeď na perfektní symetričnost. U takovýho motivu je dle mě třeba.
    Gigabyte 965P-S3 | C2D E4300 | 2x1GB RAM, 800 Mhz | Radeon x1950 PRO | Terratec Aureon Space@Audiotrak Prodigy | WD 5000AAKS SATA | Toshiba SD-M1612 | Lite-On LDW-811S | Chieftec BX | Chieftec 360W PSU | Nikon D70 + kupa skla

Co takhle zaostřit na nejbližší kolíky? Normálně zaostříš a pak držejíce fokus tím foťákem pootočíš, aby byla vidět celá plocha. By mě zajímalo, jak to bude vypadat
    Love 'murican gas-guzzlers...
    Chevrolet Camaro '79, 5L V8
    Chevrolet Tahoe '01, 5.3L V8
    Chevrolet Camaro '01, 3.8L V6
    chevroletcamaro.cz - Unleashed Fuel Only

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Citace Původně odeslal Camaro 79 Zobrazit příspěvek
    Co takhle zaostřit na nejbližší kolíky? Normálně zaostříš a pak držejíce fokus tím foťákem pootočíš, aby byla vidět celá plocha. By mě zajímalo, jak to bude vypadat
    Ja by som naopak volil uplne inu kompoziciu Na symetricnost imho tie rebra velmi malo vytrcaju resp. su moc kratke.
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Camaro 79: Přesně to jsem kdysi udělal - a byl jsem poučen, že takhle ne Nejlepší by imho bylo zaostřit na rozhraní první a druhé třetiny.
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

Tentokrát malý experiment s následujícím vybavením:

- Minolta Dynax 505si
    - Minolta 24-85mm/F3,5-4,5 (+ občas Hoya HMC Cir-Pol)
    - Sigma 70-300mm/F4,0-5,6 APO (+ filtr Pentax Cloudy SMC)
    - Fujifilm 100, obyčejná levná sračka, jedinej film co měli v shopu

Berte to jako soubor fotek nazvaný "Kolekce podzimních wallpaperů". Nehrál jsem si na žádnou převratnou kompozici, žádné převratné studování scény, jen jsem si to chtěl ošahat a ozkoušet tenhle levný nízkocitlivý film a trochu se vyvětrat v lese (cehož se mi zoufale nedostává).

Navíc jsem to nechal scanovat ve fotokšeftu spolu s vyvoláním, kde evidentně přejasujou tak, aby lidem vylejzaly co nejlíp jejich pdexponovaný fotky z dovolený, takže moje krásná podzimní podatmosféra na fotkách prostě téměř není, místo ní je to všechno přejasené jako prase (proto jen 16 fotek z 37).

Každopádně vítám jakékoli připomínky!

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání