Výsledky 1 až 23 z 23

Téma: XP - total crash :-)

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Standardní XP - total crash :-)

S počítačem rodičů se včera stal docela zajímavý úkaz

Údajně se večer "nějak hodně dlouho vypínal", dneska ráno (nebyl jsem přítomen osobně) se prý objevila v prohlížeči (FireFox 3.0.1) taková "modrá tabulka jako s menu"... Tak to máti vypla...

Když jsem to zkoušel dneska odpo zapnout abych "viděl co to dělá", tak už jsem neviděl nic, protože systém nebootoval...

Na normální spuštění chvíli černá obrazovka a pak vyjelo že nelze spustit systém, protože chybí

C:\WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM

Nešlo ani spustit instalaci normálně z CD, jakmile ten disk byl připojený, tak to tuhlo takhle, i když jsem v BIOSu vyházel "Try other boot devices" a nastavil jako jediný boot zařízení CD/DVD mechaniku... Pomohla jen lehce brutální metoda kdy jsem při startu nechal odpojený datobý kabel od disku a zapojil jej až po náběhu instalátoru XPček... Podotýkám, že když jsem zapojil starý 20GB disk se starým systémem, tak to sice s protesty, ale najelo... Když jsem se v instalátoru s tím "nefunkčním" diskem dostal k tabulce oddílů, tak Cčko bylo prostě rozmetáno na prach - všechno volné,nenaformátování, systém souborů neznámý...

OS jsem tam hodil zpátky a jak se zdá to jede, jen by mě zajímalo, čím to může do boha bejt?

Paměť, disk, virus? Neměl jsem čas podrobně kontrolovat... Ale tohle se mi za celou mou "XPčkovou kariéru" nestalo, systém sice párkrát "bác" udělal, ale že by se nedalo vůbec dostat na jednotku C?

Jinak v Recovery console jsem se dostal na C: a když jsem dal "dir" tak mi to už výpis nevypsalo, hodilo to chybu... U D: ("datová" partition toho samého fyzického disku) to fungovalo normálně... To sem z toho zase jednou magor
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Standardní Re: XP - total crash :-)

hádám že odešla část disku. jednou ke mě kamarád donesl zhavarovanou WD600BB, že se nedostane do systému. první partition totálně nečitelná, druhá jela v pohodě. takže vytáhnutí toho, co se dalo a koupě novýho disku ho neminula. taky mu to udělalo " z ničeho nic".
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

Věk
    44
    Vliv
    358

Nj, ale na druhou stranu, teď jsem to naformátil, nahodil načisto a jede to krásně znova... Subjektivně celkem bez potíží

Právě jsem tam pustil kontrolu - SMART neodhalil lautr nic, teď tam jede scandisk včetně kontroly povrchu...
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected

To jsou ty mystéria mezi nebem a zemí
    Já jednou pustil defragmentaci a smazalo mi to systémový oblasti disku

Senior Member Avatar uživatele Prtik
    Vliv
    247

David - doporucoval bych casto zalohovat na jiny disk.
    Mel jsem problemy s Maxtorem. Zacala se ztracet data. Tak jsem jej naformatoval a spustil testy. Vse bylo v poradku. Netrvalo dlouho a data se zacala opet ztracet.
    Tak jsem jej uspesne reklamoval. Dostal penize zpet a poridil vetsiho a tissiho Samsunga.
    CPU: Intel Core2 Duo E8400 3.0 GHz ■ MB: Gigabyte GA-X48-DS4 ■ RAM: Corsair 4x 2 GB DDR2 1066 CL5 ■ VGA: Gainward 8996-Bliss 8800GTS 512MB, PCIE ■ HDD: Samsung SATA 300 GB + 500GB ■ DVD: LG GSA-H44N Silver ■ Case: Chieftec LCX-01SL-SL-B ■ Power Supply: Seasonic S12II-500 500 W ■ Mouse: Logitech MX1000 ■ Keyboard: Logitech Media Keyboard Elite ■ LCD: Eizo L887 ■ Watercooled: -
    Notebook: Acer TravelMate 8202WLMi - 100 GB + Mouse Logitech G7

Věk
    44
    Vliv
    358

Nu pánové vy mi teda děláte radost Ale OK, beru na vědomí, udělám jak píšete... Je fakt, že mi přijde pomalejší načítání OS, dřív naběhla obrazovka "Windows XP" s tím načítacím pruhem hned, teď je chvíli černo (tak 10 sec.) a pak to teprve nalejzá... Naštěstí tam toho naši nemají tolik, to skutečně důležité má tak do dvou giga

Senior Member mince Avatar uživatele UFo
    Vliv
    286

Njn asi ti nezbyde než ten disk průběžně sledovat. Je docela možný že se to bude čím dál častěji opakovat. Pokud to tedy nebylo opravdu nějaké záhadné mystérium, ono to chování při bootu je divné.
    Já jsem měl svého času problémy s Baracudou IV 40GB, skončilo to nutností provádět fixmbr po každém spuštění compu a následně reklamací.
    Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A

Citace Původně odeslal D_a_v_i_d Zobrazit příspěvek
    Nu pánové vy mi teda děláte radost Ale OK, beru na vědomí, udělám jak píšete... Je fakt, že mi přijde pomalejší načítání OS, dřív naběhla obrazovka "Windows XP" s tím načítacím pruhem hned, teď je chvíli černo (tak 10 sec.) a pak to teprve nalejzá... Naštěstí tam toho naši nemají tolik, to skutečně důležité má tak do dvou giga
    Ak to spravne chapem, po reinstal win, resp. pri pripojeni disku v inom PC ostatne data ostali neposkodene..? Vcera sa toto iste stalo na mojom druhom kompe, takze zacinam pomaly laborovat s tym ci za to ozaj nemoze nejaky virus...Zatial som nemal cas to riesit, ale celkom by som sa celkom potesil, ak by ostatne data boli "nedotknute"...
    ** MB: Gigabyte P35 DS3R ** CPU: E4500 @ 3300 11x300 ** RAM: Corsair DDR3 2x2GB 1200MHz ** GK: Gigabyte GTX 260 OC ** HDD: Samsung 1TB + Samsung 250GB ** AC Freezer ** Leadtek WinFast TV2000XP Global ** Benq MP512st **
    ** MB: MSI P35 Neo ** CPU: E2160 @ 3150 ** RAM: Apacer 2x2GB 800MHz ** GK: Gigabyte 9600GT ** HDD: Samsung 160GB ** AC Freezer **

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Problem s instalaci XP na 160GB Maxtor (uz mi z toho hrabe)
    Založil BDs v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 20.06.2004, 21:45
  2. Windows XP a TOTAL COMMANDER
    Založil santamonicaboy v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 14.05.2003, 12:29
  3. Rozbity XP... a Linux
    Založil Nikes v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 18.04.2003, 23:15
  4. akpak ze to je s tim XP u athlonu??