Výsledky 1 až 2 z 2

Téma: Sansa Clip - nabíjení z el. sítě

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Sansa Clip - nabíjení z el. sítě

Koupil jsem manželce MP3 SanDisk Sansa Clip. Velmi se jí líbí. Všechno normálně funguje. Když jej připojím k počítači, zároveň se i nabíjí. Chtěl jsem, aby si jej mohla nabíjet i na dovolené, proto jsem koupil adaptér z 220V na USB. Jaké bylo moje zděšení, že Sansa hlásí na adaptér "Připojeno", k tomu plný stav baterie, ale nenabíjí. Šel jsem tedy do práce, v obchodě totiž máme více těchto přehrávačů i adaptérů. Všechny Sansa Clip se chovají stejně na různé adaptéry, stejně tak ty adaptéry normálně fungují s jinými MP3 přehrávači.
    Dnes jsem ještě zjistil, že když miniUSB nezasunu do Sansy zcela (tak do 1/2) a trochu šikmo, tak žačne hlásil, že nabíjí, ale po 10-ti vteřinách se vypne displej a nabíjení tím pádem taky. Jakmile se dotknu tlačítka, rozsvítí se jak displej, tak i kontrolka na nabíječce.
    Někde jsem na internetu našel, že se v miniUSB musí pro některá zařízení propojit piny 4 a 5, ale nevím jestli je to tento případ a proč se to přesně dělá.
    Nemáte někdo podobné zkušenosti? Čím by to mohlo být a jak to řešit?
    Dík za názory!
    PS - tak jsem přišel na jednu věc: Na dovolenou s sebou bereme přenosný DVD přehrávač do auta pro děti a ten má na sobě USB. No a přes ten to normálně nabíjet jde!
    Naposledy upravil Antonín Plhal; 15.07.2008 v 22:00.
    Ryzen 5 3600/16GB/256SSD+3TB HDD/R7-370/W10 PRO

Standardní Re: Sansa Clip - nabíjení z el. sítě

To je sice podivne, ale diky "modernim praktikam" vyrobcu temer vseho vubec ne nevsedni. Muj OLYMPUS digital foto potrebuje USB kabel "ani A, ani B", proste maji svuj konektor, ktery nelze zprovoznit pod nicim jinym (proste je to ostatni male, nebo zase velke).
    Od Sandisku mam dost hracicek, a tusim, ze to bude stejne. Original kabel sice v baleni je, k pouziti s adapterem je to naprd. Jesteze dodavaji alespon k SDHC kartam vlastni ctecku s beznym konektorem.
    Propojovat event. nezapojene piny mi prijde jako dost hazard, zvlast pokud se tak chovaji ostatni kabely taky.
    Na Webu maji u problemu s nenabijenim prehravace toto:
    1. Check if the USB cable is properly plugged into a USB 2.0 port (1.1 occasionally has problems) using the ORIGINAL cable.
    2. Update your device to the latest firmware by downloading and installing the Sansa Firmware Updater.

Tomu poslednimu bych veril. Peknou dovolenou se Santou, ech Sansou.
    *Core i7 980X II ASUS P6X58D Premium II **AMD IIX6 1090T II ASUS CrossHair Formula III FX790 II Saphire HD 5870 Vapor-X II DDR 3 1333MHz 4*2GB Corsair II
    Windows XP Prof. SP3 + Windows 7 Ultimate 64 bit, Software DAW,
    ---------------
    DAW studio

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Abit KD7 a odpojeni od el. site
    Založil zivan v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 13.02.2004, 13:40

Pravidla přispívání