Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: pomoct při taktovaní P4 2.4

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní pomoct při taktovaní P4 2.4

Dobrý den všem,chtěl bych se vás touto formou zeptat, jestli budu moci přetaktovat svůj starý komp. Intel Pentium4 ,2.400MHz (18*133)Northwood,socket 478, MSI PM8M-V H (MS - 7104 v2)(3PCI,1AGP,2DDR DIMM,Audio,VIdeo,LAN).sada zákl.desky VIA P4M800 Pro.Ale jsem úplný začátečník, tak jestli by jste my s tím někdo neporadil.. Zatím jsem ještě nenašetřil na nový tak přemýšlím o update...Všem předem moct děkuji....Typ Biosu- Phoenix Award (02/22/06).
    Naposledy upravil Kellyšak; 04.06.2008 v 06:27.

Standardní Re: pomoct při taktovaní P4 2.4

Ahoj, pro začátek než se do nečeho fakt pustíš, ti doporučím něco málo počíst Prohledej trošku internet, je toho všude mraky

např.: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=2290

nebo tady na foru je toho taky dost, stačí pohledat

Senior Member Avatar uživatele Gestler
    Věk
    41
    Vliv
    231

Pro případ že nekamarádíš s Biosem?na stahuj.cz je prográmek CPUFSB kterým jsem zatím přetaktoval každej CPU na spoustě rúzných desek....nicméně,není to tak jistý a stabilní jako když nastavíš bios...ve woknech je to sice pohodlné ale při změně za provozu se to mě osobně zdá ohledně spolehlivosti slabší(nikomu nevnucuju)...dalším úskalím je,že téměř vždy musíš otevřít skříň a zjistit typ "krystalu" který používá deska k nastavení FSB protože i když nastavíš desku a výrobce prográmek se snad nikdy netrefí přesně na ten správný...ale na druhou stranu když to pohnojíš stačí při nejhorším restart...některé biosi holt musíš resetnou na desce což je víc prace a o něco málo víc rizika.

Ahoj tak jsem zkoušel taktovat ale při druhem pokusu my to spadlo ,tak to nechápu kde je problém.mam 133*18 defauld.ja to zkusil na 140 a spadlo to nevím čím to muže být.Asi to nejde taktovat.V biosu je tam možnost nastavení až na 167*18 tak nevím....Na internetu už jsem toho dost přešetl ale asi bude špatná deska nebo paměti,opravdu nevím.Můžete někdo pomoct,vím že na dálku to asi nepůjde....

Senior Member Avatar uživatele Gestler
    Věk
    41
    Vliv
    231

Trochu to specifikuj....jak si taktovalbiosemnebo prográmkem?jakýmzkoušel si třeba i 1Mhz+.....je možné že pokud si to taktoval softem tak si jen zadal špatné parametry,nebo se soft netrefil...pokud si netaktoval v biosu a tu možnost tam máš tak skus po +1Mhz taktovat nahoru,je to sice asi zbytečná opatrnost ale neznám tvuj bios tak nevím co na to řekne když to přepískneš a s černou obrazovkou by si asi zustat nechtěl...další věcí je pracovní frekvence pamětí....napiš,taky napiš jestli je v biosu možnost měnit frekvenci pamětí a případně jakou frekvenci používáš,ve tvém případě bych zase z opatrnosti zvolil synchro s FSB procesoru,zrovna teď mám doma případ desky která při default FSB nemá problém s agresivnim časováním ram,je to cele stabilní ale jakmile taktuješ tak paměti začnou dělat problémi i když se ani zdaleka neblížíš jejich pracovní frekvenci.....sem ti asi moc nepomohlna dálku je to fakt naprd...to vyzkoumej a napiš...mrkni tady na fóru ještě pořádně,najdou se tu moc užitečné články a osobní skušenosti...OC zdar
    Naposledy upravil Gestler; 05.06.2008 v 13:28.

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

http://pctuning.tyden.cz/index.php?o...1&limitstart=0
    ...nastuduj, otestuj a pak napiš jak jsi dopadnul.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. HURRRAAA P4 P 2.4 jde konečně přetaktovat
    Založil susman v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 23
    Poslední příspěvek: 13.04.2003, 21:12
  2. Aku doksu k P4 2.4 na pretocenie do 6000 SK
    Založil maros000 v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 41
    Poslední příspěvek: 13.04.2003, 19:44
  3. taktovani P4 2,4
    Založil Vorw v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 28